Συνταγές

Συνταγή της ημέρας: Φασολάδα με κοτόπουλο και χόρτα

Συνταγή της ημέρας: Φασολάδα με κοτόπουλο και χόρτα

Φασολάδα με κοτόπουλο και χόρτα απο την Αργυρώ Μπαρπαρίγου 

Εκτέλεση

Σε μπόλικο νερό βράζουμε τα φασόλια μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη. Σε πλασοτέ κατσαρόλα βάζουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κοτόπουλο γύρω γύρω. Προσθέτουμε το πράσο, το κρεμμύδι, το σέλερι και τα καρότα. Τα αφήνουμε να μαραθούν για 2΄-3΄, προσθέτουμε τον πελτέ και τρίβουμε τη βάση της κατσαρόλας. Συμπληρώνουμε ζεστό νερό ή ζωμό κότας να σκεπαστούν τα υλικά. Σκεπάζουμε το φαγητό και αφήνουμε να βράσει για 30΄.
Τέλος προσθέτουμε τα φασόλια, τα χόρτα και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό και το σκεπάζουμε. Το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 30΄ μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο και να χυλώσουν τα φασόλια. Στο τέλος η φασολάδα μοιάζει με παχιά σούπα.
Mερίδες: 5
Χρόνος Προετοιμασίας: 50 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 60 λεπτά

Υλικά
▪ 500 γραμμ. φασόλια μικρά ή μαυρομάτικα
▪ 2 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε μπουκιές
▪ 1 πράσο ψιλοκομμένο
▪ 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
▪ 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
▪ 2 καρότα ψιλοκομμένα
▪ 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
▪ 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
▪ 1 μάτσο σέσκουλα ή λάπαθα χοντροκομμένα
▪ Aλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Περισσότερες καταπληκτικές συνταγές της Αργυρούς μπορείτε να βρείτε στο www.argiro.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.