Συνταγές

Συνταγή Κοτόπουλο: Γεμιστό με τυρί προβολόνε και σπανάκι

Συνταγή Κοτόπουλο: Γεμιστό με τυρί προβολόνε και σπανάκι

Κόψτε το στήθος κοτόπουλο στο πλάι, ώστε να δημιουργήσετε μία «τσέπη» και αλατοπιπερώστε και από τις δύο πλευρές.

Συνταγή Κοτόπουλο: Στήθος κοτόπουλο γεμιστό με τυρί και με σπανάκι

Συνοδεύεται υπέροχα με πουρέ πατάτας

Υλικά

  • 1 μεγάλο στήθος κοτόπουλο
  • 1 φέτα ελβετικό τυρί
  • 1 φέτα τυρί προβολόνε
  • 1 λεπτή φέτα ζαμπόν
  • 5 φύλλα baby σπανάκι
  • 2 αβγά χτυπημένα
  • 2/3 φλ. τσαγιού τριμμένο ψωμί
  • Λάδι, για τηγάνισμα
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόψτε το στήθος κοτόπουλο στο πλάι, ώστε να δημιουργήσετε μία «τσέπη» και αλατοπιπερώστε και από τις δύο πλευρές.
  2. Τοποθετήστε το ζαμπόν σε μία επιφάνεια και από πάνω τα τυριά και το σπανάκι.

 

  1. Τυλίξτε σφιχτά σε ρολό και τοποθετήστε το στην «τσέπη» του κοτόπουλου που δημιουργήσατε προηγουμένως.
  2. Τοποθετήστε το αλεύρι, τα αβγά και το ψωμί σε τρία διαφορετικά μπολ.
  3. Προσέχοντας να μην ανοίξει το κοτόπουλο βυθίστε το πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αβγό και στο θρυμματισμένο ψωμί και ακόμη μία φορά στο αβγό και έπειτα στο ψωμί.
  4. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
  5. Τηγανίστε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει.
  6. Τοποθετήστε στο ταψί και ψήστε για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι η εσωτερική του θερμοκρασία να αγγίξει τους 75 βαθμούς.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πως θα μαγειρέψετε υγιεινά το κοτόπουλο

Γαλοπούλα ή κοτόπουλο για μεγαλύτερη απώλεια βάρους;

Γιατί το κοτόπουλο συμπεριλαμβάνεται σε όλες τις δίαιτες;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εύκολο γιαουρτογλυκό για απόλαυση χωρίς ενοχές

Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 έως 6 ώρες ώστε να στερεοποιηθούν και να δέσουν καλά τα υλικά του γλυκού μεταξύ τους. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, αφήνουμε τη φόρμα στο ψυγείο ένα ολόκληρο βράδυ.

Αλμυρή πίτα για μικρούς και μεγάλους

Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά του χυλού για να ενωθούν. Περιχύνουμε την πίτα και την αφήνουμε να σταθεί μισή ώρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει, περίπου μια ώρα.

Σάντουιτς παγωτό χωρίς καμία ενοχή

Βγάλτε τα μπισκότα σοκολάτας από την κατάψυξη και βάλτε μια μεγάλη κουταλιά παγωτού στα τέσσερα από τα οκτώ κομμάτια. Χρησιμοποιήστε τα άλλα τέσσερα μπισκότα για να κάνετε σάντουιτς. Ξαναβάλτε τα στην κατάψυξη για περίπου 20-30 λεπτά και ύστερα σερβίρετε!

Tips που θα απογειώσουν τη μαγειρική σας

και αυτό είναι για το βασικότερο συστατικό κάθε κουζίνας: το ελαιόλαδο! Επίλεξε ένα ποιοτικό ελαιόλαδο που να ολοκληρώνει τη γεύση και το άρωμα κάθε πιάτου!

Μια ελαφρύτερη εκδοχή από τα κλασσικά σουτζουκάκια για το καλοκαίρι

Αλευρώνουμε προσεκτικά και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι με καυτό λάδι. Ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για να πάρουν χρώμα. Τα βάζουμε σε ένα ταψί  που έχουμε στρώσει  απορροφητικό χαρτί.

Δύο πεντανόστιμα και υγιεινά πιάτα για όσους νηστεύουν

Αφού βράσουν, υπάρχουν δύο επιλογές. Είτε να τα αφήσεις κομματάκια είτε να τα πολτοποιήσεις σε πουρέ, με τη βοήθεια της κουζινομηχανής την οποία ρυθμίζεις σε υψηλή ταχύτητα. Αραιώνεις με λίγο νερό, αν έχει βγει πηχτή η σούπα, και προσθέτεις το κριθαράκι