Συνταγές

Συνταγή Κοτόπουλο: Γεμιστό με τυρί προβολόνε και σπανάκι

Συνταγή Κοτόπουλο: Γεμιστό με τυρί προβολόνε και σπανάκι

Κόψτε το στήθος κοτόπουλο στο πλάι, ώστε να δημιουργήσετε μία «τσέπη» και αλατοπιπερώστε και από τις δύο πλευρές.

Συνταγή Κοτόπουλο: Στήθος κοτόπουλο γεμιστό με τυρί και με σπανάκι

Συνοδεύεται υπέροχα με πουρέ πατάτας

Υλικά

  • 1 μεγάλο στήθος κοτόπουλο
  • 1 φέτα ελβετικό τυρί
  • 1 φέτα τυρί προβολόνε
  • 1 λεπτή φέτα ζαμπόν
  • 5 φύλλα baby σπανάκι
  • 2 αβγά χτυπημένα
  • 2/3 φλ. τσαγιού τριμμένο ψωμί
  • Λάδι, για τηγάνισμα
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόψτε το στήθος κοτόπουλο στο πλάι, ώστε να δημιουργήσετε μία «τσέπη» και αλατοπιπερώστε και από τις δύο πλευρές.
  2. Τοποθετήστε το ζαμπόν σε μία επιφάνεια και από πάνω τα τυριά και το σπανάκι.

 

  1. Τυλίξτε σφιχτά σε ρολό και τοποθετήστε το στην «τσέπη» του κοτόπουλου που δημιουργήσατε προηγουμένως.
  2. Τοποθετήστε το αλεύρι, τα αβγά και το ψωμί σε τρία διαφορετικά μπολ.
  3. Προσέχοντας να μην ανοίξει το κοτόπουλο βυθίστε το πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αβγό και στο θρυμματισμένο ψωμί και ακόμη μία φορά στο αβγό και έπειτα στο ψωμί.
  4. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
  5. Τηγανίστε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει.
  6. Τοποθετήστε στο ταψί και ψήστε για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι η εσωτερική του θερμοκρασία να αγγίξει τους 75 βαθμούς.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πως θα μαγειρέψετε υγιεινά το κοτόπουλο

Γαλοπούλα ή κοτόπουλο για μεγαλύτερη απώλεια βάρους;

Γιατί το κοτόπουλο συμπεριλαμβάνεται σε όλες τις δίαιτες;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Ανακατεύετε την άχνη ζάχαρη με το γάλα και προσθέτετε αυτό το παχύ μίγμα στο βούτυρο. Το ανακατεύετε καλά και ρίχνετε λίγες σταγόνες λεμονιού. Μεταφέρετε τη βασιλόπιτα σε πιατέλα και την περιχύνετε με το γλάσο. Πασπαλίζετε με αμύγδαλα φιλέ και το αφήνετε να στεγνώσει.

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.