Συνταγές

Συνταγή για παραδοσιακούς κολοκυθοκεφτέδες

Συνταγή για παραδοσιακούς κολοκυθοκεφτέδες

Οι γεύσεις που έχουμε συνδέσει με το ελληνικό καλοκαίρι είναι αυτές που μας γυρίζουν στις πιο όμορφες και ξέγνοιαστες στιγμές. Ένα λευκό πορσελάνινο πιάτο πάνω σε καρό τραπεζομάντηλο με τους κολοκυθοκεφτέδες της γιαγιάς είναι μια μνήμη που θα επανέρχεται για πάντα μόλις νιώσουμε τη ζέστη του ήλιου στο δέρμα μας.

Δείτε αυτούς τους κολοκυθοκεφτέδες τους τραγανούς απ’ έξω και αφράτους μέσα, γεμισμένους με όλη τη σοφία και την αγνότητα της ελληνικής φύσης. Δεν έχει σημασία πώς θες να τους απολαμβάνεις, αν είσαι δίπλα στη θάλασσα με ουζάκι ή στο μπαλκόνι του σπιτιού συνοδεία δροσερού ντιπ γιαουρτιού ή μέσα σε ψωμάκι, σε ένα λαχταριστό σάντουιτς στο τσακ μπαμ. Σημασία έχει να τους μοιραστείς με όλους όσους αγαπάς και θες να είναι δίπλα σου. Να τους προσφέρεις και να τους γευτείς όπως ακριβώς τους αξίζει.

Ακολουθήστε τα πιο κάτω βήματα και θα μας θυμηθείτε

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος τηγανίσματος: 3-5 λεπτά

Για 4 άτομα

Υλικά

700 γραμμάρια κολοκυθάκια

6 φέτες Δανέζικο τυρί havarti ψιλοκομμένες

50 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα

30 γραμμάρια βούτυρο

1 κουταλιά δυόσμο ψιλοκομμένο

1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κουταλιά βασιλικό ψιλοκομμένο

100 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

50 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

2 αυγά

Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Βούτυρο για τηγάνισμα

Για το dip:

200 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα

40 γραμμάρια ελαιόλαδο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Στο χοντρό μέρος ενός τρίφτη τρίβετε τα ¾ από τα κολοκυθάκια και τα υπόλοιπα στο λεπτό μέρος του τρίφτη.

Τοποθετείτε τα τριμμένα κολοκυθάκια σε ένα σουρωτήρι, τα πασπαλίζετε με αλάτι και τα στύβετε να βγάλουν τα υγρά τους.

Όταν είναι έτοιμα τα τοποθετείτε σε ένα μπολ και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, τα αυγά, το αλεύρι, το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το havarti, 50 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα, το βούτυρο και ανακατεύετε καλά.

Όταν το μείγμα έχει ανακατευτεί καλά προσθέτετε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά μαζί με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε μία τελευταία φορά.

Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε ελαιόλαδο και βούτυρο.

Με ένα κουτάλι τοποθετείτε τους κολοκυθοκεφτέδες στο τηγάνι και τους ψήνετε για 3-5 λεπτά συνολικά και από τις 2 μεριές.

Όταν είναι έτοιμοι τους τοποθετείτε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας να απορροφήσει τα περιττά λιπαρά.

Όταν οι κολοκυθοκεφτέδες είναι έτοιμοι τους σερβίρετε με μία κουταλιά από το dip με το φρέσκο τυρί κρέμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια τυροκροκέτα

Μυστικά που απογειώνουν τη γεύση και του καφέ και του σοκολατένιου κέικ

Γαρίδες σαγανάκι -Νόστιμο και εύκολο πιάτο

Ρίχνετε τμηματικά (για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού) τις γαρίδες με τα κεφάλια τους, μαζί με τις σκελίδες του σκόρδου, κομμένες στη μέση και τις σοτάρετε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να γίνουν ροζ (υπολογίστε 1'-2' από κάθε πλευρά).

Ζυμαρικά με άσπρη σάλτσα και μπλε τυρί

Ρίξτε τη σάλτα τυριών στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά, προσθέστε το μπλε τυρί και τα καρύδια, ανακατέψτε (αν χρειαστεί προσθέστε και το νερό που κρατήσατε) και σερβίρετε με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (προαιρετικά).

Μακαρόνια: Λάθη που κάνεις συχνά από την αρχή μέχρι το τέλος

Δεν αλατίζουμε συνήθως το νερό όσο πρέπει, αν και το βραστό νερό είναι το μόνο σημείο της διαδικασίας όπου καρυκεύονται ομοιόμορφα τα μακαρόνια. Το νερό πρέπει να είναι πολύ αλμυρό, θυμίζοντας το θαλασσινό νερό που γεύεσαι μετά τη βουτιά. Τα μακαρόνια δεν θα το απορροφήσουν όλο, άνοστα μια φορά δεν θα ξαναβγούν ποτέ...

Χούμους σε τρεις εκδοχές

Τα ρεβίθια είναι μια σπουδαία πηγή φυτικών πρωτεϊνών, σύνθετων υδατανθράκων και φυτικών ινών. Αλλά και το ταχίνι περιέχει υγιεινά λιπαρά και πρωτεΐνη.