Διατροφή

Σαρακοστή Συνταγή: Μπακαλιάρος με σάλτσα ντομάτας τηγανητός [vid]

Σαρακοστή Συνταγή: Μπακαλιάρος με σάλτσα ντομάτας τηγανητός [vid]

Σοτάρετε το βούτυρο με το λάδι και το κρεμμύδι με το σκόρδο και προσθέτετε στο σοτάρισμα και τις πατάτες, τις οποίες προσέχετε να ροδίσουν και από τις δύο μεριές.

Σαρακοστή Συνταγή: Ο μπακαλιάρος είναι πλούσιος σε υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνες, δηλαδή σε πρωτεΐνες που ο ανθρώπινος οργανισμός αξιοποιεί σε μεγαλύτερο βαθμό.

* Χρόνος Προετοιμασίας 15 Λεπτά  * Χρόνος Μαγειρέματος 30 Λεπτά *Συνολικός Χρόνος 45 Λεπτά * Μερίδες 4

Για τον μπακαλιάρο με σάλτσα ντομάτας θα χρειαστείτε:

Υλικά για τον μπακαλιάρο

  • ½ κιλό ‏Φιλέτα καθαρισμένα μπακαλιάρου, κομμένα σε κομμάτια
  • 3 ‏Σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 ‏Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 ‏ώριμες ντομάτες , τριμμένες
  • 2 ‏Φύλλα δάφνης
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού ‏Ζάχαρη
  • ‏Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • 50 ml ‏Λευκό κρασί ή sherry
  • 150 ml ‏Νερό
  • 1 κούπα ‏Φρυγανιά τριμμένη
  • 1 ματσάκι ‏Φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ‏Αλάτι, πιπέρι

Υλικά για τη γαρνιτούρα με πατάτες

  • 1 ‏Ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 30 γραμμάρια ‏Βούτυρο αγελαδινό
  • 5 κουταλιές ‏Ελαιόλαδο
  • ‏Αλάτι , πιπέρι
  • 1 κιλό ‏Πατάτες
  • 2 ‏Κρεμμύδια κομμένα
  • 1 ‏Σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

Για τον μπακαλιάρο:

  1. Αφού καθαρίσετε τα φιλέτα μπακαλιάρου σκουπίστε με χαρτί κουζίνας, αλευρώστε τα και τηγανίστε τα (πρώτα με την πλευρά της πέτσας προς τα κάτω) και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν και αφήνετε στην άκρη.
  2.  Στο ίδιο λάδι σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένο, προσθέστε την πάπρικα και αμέσως μετά τις τριμμένες ντομάτες.
  3. Μαγειρεύετε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη.
  4. Ρίχνετε το κρασί και χαμηλώνετε την εστία μαγειρεύοντας για 5 λεπτά. Προσθέτετε το νερό και μαγειρεύετε 10 λεπτά μέχρι να πήξει.
  5. Προσθέστε τα φιλέτα μπακαλιάρου στο τηγάνι, καλύψτε με τη σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζετε με το υπόλοιπο σκόρδο, τριμμένη φρυγανιά και το μαϊντανό.
  6. Ψήστε 5-10 λεπτά και σερβίρετε αμέσως.
  7. Κόβετε τις πατάτες σε μικρά κυβάκια.

Για την γαρνιτούρα με πατάτες:

8. Σοτάρετε το βούτυρο με το λάδι και το κρεμμύδι με το σκόρδο και προσθέτετε στο σοτάρισμα και τις πατάτες, τις οποίες προσέχετε να ροδίσουν και από τις δύο μεριές.

9. Αλατίζετε, χαμηλώνετε τη φωτιά, κλείνετε το καπάκι και αφήνετε τις πατάτες να ψηθούν μέχρι να μαλακώσουν εντελώς.

10. Λίγο αργότερα προσθέτετε το πιπέρι και το μαϊντανό, αφήνετε για λίγο ακόμα και αφαιρείτε από την εστία.

Σημείωση: Και ο πουρές πατάτας ή η σκορδαλιά με πατάτα θεωρούνται κατάλληλα για συνοδευτικά

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Mπακαλιάρος με σκορδαλιά: Θρεπτική αξία και θερμίδες

Γιατί τρώμε μπακαλιάρο με σκορδαλιά την 25η Μαρτίου;

Συνταγή της ημέρας : Μπακαλιαροκροκέτες με μπίρα και σκορδαλιά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ρευματοειδής αρθρίτιδα και διατροφή: Τι να τρως και τι να αποφεύγεις

Το Ίδρυμα Αρθρίτιδας συνιστά να επιδιώκετε να καταναλώνετε δύο φλιτζάνια φρούτα και δύο έως τρία φλιτζάνια λαχανικά την ημέρα. Καλές πηγές περιλαμβάνουν τα μούρα, τα εσπεριδοειδή, τα σταυρανθή λαχανικά (όπως το μπρόκολο, το λάχανο και το κουνουπίδι) και τις πιπεριές.