Συνταγές

Πιάτο Ζεστό: Φινλανδική σούπα lohikeitto με πατάτες και σολομό

Πιάτο Ζεστό: Φινλανδική σούπα lohikeitto με πατάτες και σολομό

Στο μπλέντερ πολτοποιούμε λίγα από τα λαχανικά της σούπας με το γάλα και προσθέτουμε το μείγμα στην κατσαρόλα. Μόλις πάρει μία βράση, αποσύρουμε και προσθέτουμε τον υπόλοιπο άνηθο. Σερβίρουμε τη ζεστή σούπα με κομμάτια σολομού και ψιλοκομμένο άνηθο.

Πιάτο Ζεστό: Ο καιρός είναι ιδανικός για μια ζεστή σούπα. Και τι θα λέγατε να δοκιμάζατε ένα εύκολο πιάτο με φινλανδικές ρίζες που συνδυάζει την πατάτα με τον σολομό; Τότε μπορείτε να δοκιμάσετε τη σούπα lohikeitto.

Μερίδες:4

Χρόνος προετοιμασίας:10′

Χρόνος μαγειρέματος:30′

Έτοιμο σε:40′

Συνταγή από: Funky Cook – Food Blogger

Υλικά

  • 50 γρ. βούτυρο
  • 500 γρ. πατάτες, κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 2 πράσα, κομμένα σε μέτρια κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι , ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας άνηθο
  • 1 κουτ. γλυκού μπαχάρι, τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού λευκό πιπέρι
  • 1.000 ml ζωμός λαχανικών
  • 500 γρ. φιλέτο από φρέσκο σολομό
  • 300 ml ζεστό γάλα
  • γάλα φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • θαλασσινό αλάτι

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο, σοτάρουμε τα λαχανικά για 3’. Προσθέτουμε τον μισό άνηθο , τον ζωμό, το μπαχάρι και τα πιπέρια, σιγοβράζουμε τη σούπα για 15’. Προσθέτουμε ολόκληρο τον σολομό, δοκιμάζουμε και αλατίζουμε, σιγοβράζουμε για 6΄- 8΄. Βγάζουμε τον σολομό και τον κρατάμε ζεστό

Στο μπλέντερ πολτοποιούμε λίγα από τα λαχανικά της σούπας με το γάλα και προσθέτουμε το μείγμα στην κατσαρόλα. Μόλις πάρει μία βράση, αποσύρουμε και προσθέτουμε τον υπόλοιπο άνηθο. Σερβίρουμε τη ζεστή σούπα με κομμάτια σολομού και ψιλοκομμένο άνηθο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σούπα βελουτέ: Μια “έξυπνη” τροφή για το “δύσκολο” παιδί

Η κατάλληλη διατροφή για τις κρύες μέρες του χειμώνα

Οι σούπες ενισχύουν την προσπάθεια απώλειας κιλών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Ανακατεύετε την άχνη ζάχαρη με το γάλα και προσθέτετε αυτό το παχύ μίγμα στο βούτυρο. Το ανακατεύετε καλά και ρίχνετε λίγες σταγόνες λεμονιού. Μεταφέρετε τη βασιλόπιτα σε πιατέλα και την περιχύνετε με το γλάσο. Πασπαλίζετε με αμύγδαλα φιλέ και το αφήνετε να στεγνώσει.

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.