Συνταγές

Πιάτο Ζεστό: Φινλανδική σούπα lohikeitto με πατάτες και σολομό

Πιάτο Ζεστό: Φινλανδική σούπα lohikeitto με πατάτες και σολομό

Στο μπλέντερ πολτοποιούμε λίγα από τα λαχανικά της σούπας με το γάλα και προσθέτουμε το μείγμα στην κατσαρόλα. Μόλις πάρει μία βράση, αποσύρουμε και προσθέτουμε τον υπόλοιπο άνηθο. Σερβίρουμε τη ζεστή σούπα με κομμάτια σολομού και ψιλοκομμένο άνηθο.

Πιάτο Ζεστό: Ο καιρός είναι ιδανικός για μια ζεστή σούπα. Και τι θα λέγατε να δοκιμάζατε ένα εύκολο πιάτο με φινλανδικές ρίζες που συνδυάζει την πατάτα με τον σολομό; Τότε μπορείτε να δοκιμάσετε τη σούπα lohikeitto.

Μερίδες:4

Χρόνος προετοιμασίας:10′

Χρόνος μαγειρέματος:30′

Έτοιμο σε:40′

Συνταγή από: Funky Cook – Food Blogger

Υλικά

  • 50 γρ. βούτυρο
  • 500 γρ. πατάτες, κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 2 πράσα, κομμένα σε μέτρια κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι , ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας άνηθο
  • 1 κουτ. γλυκού μπαχάρι, τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού λευκό πιπέρι
  • 1.000 ml ζωμός λαχανικών
  • 500 γρ. φιλέτο από φρέσκο σολομό
  • 300 ml ζεστό γάλα
  • γάλα φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • θαλασσινό αλάτι

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο, σοτάρουμε τα λαχανικά για 3’. Προσθέτουμε τον μισό άνηθο , τον ζωμό, το μπαχάρι και τα πιπέρια, σιγοβράζουμε τη σούπα για 15’. Προσθέτουμε ολόκληρο τον σολομό, δοκιμάζουμε και αλατίζουμε, σιγοβράζουμε για 6΄- 8΄. Βγάζουμε τον σολομό και τον κρατάμε ζεστό

Στο μπλέντερ πολτοποιούμε λίγα από τα λαχανικά της σούπας με το γάλα και προσθέτουμε το μείγμα στην κατσαρόλα. Μόλις πάρει μία βράση, αποσύρουμε και προσθέτουμε τον υπόλοιπο άνηθο. Σερβίρουμε τη ζεστή σούπα με κομμάτια σολομού και ψιλοκομμένο άνηθο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σούπα βελουτέ: Μια “έξυπνη” τροφή για το “δύσκολο” παιδί

Η κατάλληλη διατροφή για τις κρύες μέρες του χειμώνα

Οι σούπες ενισχύουν την προσπάθεια απώλειας κιλών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.

Μαλακό ζουμερό χοιρινό από λαιμό μαγειρεμένο στη κατσαρόλα σε σάλτσα μουστάρδας, σερβιρισμένο με βελούδινο πουρέ

Ανάλογα με τα υγρά της κατσαρόλας ίσως απαιτηθεί να ρίξετε περισσότερο κορν φλάουρ προκειμένου να πετύχετε το επιθυμητό “δέσιμο” της σάλτσας σας.

Τόνος τατάκι ψημένος σε σουσάμια, αλά Ελληνικά

Πολύ εύκολη συνταγή, θα σας πάρει λίγα λεπτά προετοιμασία, μισή ώρα μαρινάρισμα και 4-5 λεπτά ψήσιμο.  Φροντίστε τα φιλέτα τόνου σας να μην είναι ούτε πολύ λεπτοκομμένα, ούτε υπερβολικά χοντρά, αλλά περίπου στο 1 εκ. πάχος.