Αν είστε μακριά από το σπίτι και τη μαμά σας και θέλετε να γευτείτε μετά την Ανάσταση την πατροπαράδοτη, πεντανόστιμη μαγειρίτσα σας έχουμε μία εύκολη συνταγή για να τη φτιάξετε μόνοι σας!
Υλικά:
Μία συκωταριά (1.000-1.200 γρ.)
Καρδιές από δύο μαρούλια
10 φρέσκα κρεμμυδάκια
Ένα μάτσο άνιθο
Τρεις κουταλιές της σούπας ρύζι γλασέ
1/2 cup λάδι ελιάς
Ένα αυγό
Χυμό λεμονιού
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε και κόβουμε την συκωταριά σε πολύ ψιλά κομμάτια. Βάζουμε νερό στην κατσαρόλα, προσθέτουμε την συκωταριά και την αφήνουμε να βράσει σιγά σιγά.
Μετά από περίπου δύο ώρες προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το μαρούλι, το ρύζι και το λάδι. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει το φαγητό για 30΄ περίπου λεπτά μέχρι να βράσουν καλά και τα λαχανικά.
Στη συνέχεια χωρίζουμε τον κρόκο από το ασπράδι. Χτυπάμε το ασπράδι σε μαρέγκα και προσθέτουμε δύο κουταλιές της σούπας νερό κρύο! Προσθέτουμε τον κρόκο και χτυπάμε καλά. Ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού και ανακατεύοντας συνεχώς ρίχνουμε στο μείγμα κουταλιές από το φαγητό, να ζεσταθεί καλά το αυγολέμονο. Το αδειάζουμε στην κατσαρόλα και το ανακατεύουμε.
Αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις και είναι έτοιμο.
Το μυστικό για να γίνει η μαγειρίτσα σας, όπως την φτιάχνει η μαμά σας, είναι να βράσει πολύ ώρα σε χαμηλή φωτιά και όχι πολλά νερά για να βγει χυλωμένο.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube