Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Συνταγές

Πεντανόστιμη συνταγή μαγειρίτσας

Πεντανόστιμη συνταγή μαγειρίτσας

 

Αν είστε μακριά από το σπίτι και τη μαμά σας και θέλετε να γευτείτε μετά την Ανάσταση την πατροπαράδοτη, πεντανόστιμη μαγειρίτσα σας έχουμε μία εύκολη συνταγή για να τη φτιάξετε μόνοι σας!

Υλικά:


Μία συκωταριά (1.000-1.200 γρ.)

Καρδιές από δύο μαρούλια

10 φρέσκα κρεμμυδάκια

Ένα μάτσο άνιθο

Τρεις κουταλιές της σούπας ρύζι γλασέ

1/2 cup λάδι ελιάς

Ένα αυγό

Χυμό λεμονιού

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένουμε και κόβουμε την συκωταριά σε πολύ ψιλά κομμάτια. Βάζουμε νερό στην κατσαρόλα, προσθέτουμε την συκωταριά και την αφήνουμε να βράσει σιγά σιγά.

Μετά από περίπου δύο ώρες προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το μαρούλι, το ρύζι και το λάδι. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει το φαγητό για 30΄ περίπου  λεπτά μέχρι να βράσουν καλά και τα λαχανικά.

Στη συνέχεια χωρίζουμε τον κρόκο από το ασπράδι. Χτυπάμε το ασπράδι σε μαρέγκα και προσθέτουμε δύο κουταλιές της σούπας νερό κρύο! Προσθέτουμε τον κρόκο και χτυπάμε καλά. Ρίχνουμε  και το χυμό λεμονιού και ανακατεύοντας συνεχώς ρίχνουμε  στο μείγμα κουταλιές από το φαγητό, να ζεσταθεί καλά το αυγολέμονο. Το αδειάζουμε στην κατσαρόλα και το ανακατεύουμε.

Αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις και είναι έτοιμο.

Το μυστικό για να γίνει η μαγειρίτσα σας, όπως την φτιάχνει η μαμά σας, είναι να βράσει πολύ ώρα σε χαμηλή φωτιά και όχι πολλά νερά για να βγει χυλωμένο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.

Close Icon