Το παστίτσιο αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων. Η συγκεκριμένη συνταγή, όμως που σας προτείνουμε είναι για ένα διαφορετικό παστίτσιο, με γεύση… Ιταλική!
Υλικά:
Χοντρά μακαρόνια για παστίτσιο (ένα πακέτο)
Ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο (τέσσερις κουταλιές της σούπας)
Δύο κονσέρβες ντοματάκια ολόκληρα περασμένα στο μπλέντερ με το ζουμί τους
Μαϊντανός φρέσκος και ψιλοκομμένος
Αλάτι
Πιπέρι
Δύο αβγά
1/2 φλιτζάνι γάλα πλήρες
1/2 κιλό πεκορίνο κομμένο σε μικρούς κύβους
15 φέτες προσούτο κομμένο σε λωρίδες
3/4 του φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση:
Αρχικά σοτάρουμε στο τηγάνι, στο οποίο έχουμε ρίξει το ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και προσθέτουμε τη ντομάτα, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση για 25 περίπου λεπτά. Στη συνέχεια βράζουμε τα μακαρόνια για εφτά περίπου λεπτά τα βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε τη σάλτσα που φτιάξαμε στο τηγάνι. Από πάνω προσθέτουμε τα αυγά με το γάλα, αφού πρώτα τα έχουμε ανακατέψει καλά, καθώς και το πεκορίνο και το προσούτο. Μεταφέρουμε όλο αυτό το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος, αφού το έχουμε λαδώσει πρώτα και από πάνω πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 περίπου λεπτά.