Συνταγές

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Εύκολη Βασιλόπιτα για να ευωδιάσει το σπίτι

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Εύκολη Βασιλόπιτα για να ευωδιάσει το σπίτι

Προσθέτουμε τα αυγά, ένα-ένα διαδοχικά, περιμένοντας να ομογενοποιηθεί το καθένα προτού προσθέσουμε το επόμενο. Προσθέτουμε τον χυμό και το γάλα και στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά-σιγά το κοσκινισμένο μείγμα του αλευριού.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Ευωδιαστή Εύκολη Βασιλόπιτα Κέικ

Για φόρμα 26 εκ. (12 μερίδες) 90 λεπτά

ΥΛΙΚΑ

Για τη βασιλόπιτα

  • 300 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 150 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • 150 γρ. γάλα

  • 350 γρ. αλεύρι γενικής χρήσης
  • 100 γρ. αμύγδαλο, τριμμένο
  • 50 γρ. καρύδι, τριμμένο
  • 20 γρ. ξύσμα λεμονιού
  • 20 γρ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 γρ. αλάτι
  • 25 γρ. λικέρ αμαρέτο
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη βασιλόπιτα

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αναμειγνύουμε με τους τριμμένους ξηρούς καρπούς, τα ξύσματα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Στο μίξερ με το σύρμα χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, αυξάνοντας σταδιακά την ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν, περίπου 5 λεπτά.

Προσθέτουμε τα αυγά, ένα-ένα διαδοχικά, περιμένοντας να ομογενοποιηθεί το καθένα προτού προσθέσουμε το επόμενο. Προσθέτουμε τον χυμό και το γάλα και στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά-σιγά το κοσκινισμένο μείγμα του αλευριού.

Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα ρίχνουμε το λικέρ αμαρέτο και αναμειγνύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.

Τοποθετούμε το μείγμα σε προετοιμασμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C μέχρι να ψηθεί εσωτερικά το κέικ, περίπου 1 ώρα.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει ελαφρώς και έπειτα το βγάζουμε από τη φόρμα, τοποθετώντας το κατά προτίμηση πάνω σε σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

5 μυστικά για το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς

Βασιλόπιτα: Συνταγή και έθιμο

Τι να επιλέξω βασιλόπιτα κέικ ή βασιλόπιτα τσουρέκι;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το απόλυτο κόλπο για υπέροχο σάντουιτς – Δεν «τρέχει» τίποτα, δεν μπερδεύονται τα υλικά και έχει γίνει viral

Η ιδέα είναι απλή: Αντί να τοποθετήσετε όλα τα συστατικά πάνω σε μία τορτίγια, βάζοντας το καθένα στο δικό του τεταρτημόριο, σημαίνει ότι μπορείτε να διπλώσετε τις τέσσερις γωνίες, την μία επάνω στην άλλη για να δημιουργήσετε μία τέλεια τριγωνική τορτίγια σε χρόνο ρεκόρ.

Κλασική Ιταλική συνταγή για λαζάνια

Στο ταψί που επιλέξατε (κατά προτίμηση κεραμικό ή πυρέξ για να βγει στο τραπέζι) περάστε τον πάτο με λίγη μπεσαμέλ να δώσει υγρασία και λιπαρότητα στη πρώτη στρώση λαζάνια. Κάντε την πρώτη στρώση από λαζάνια και καλύψτε μεγάλα τυχόν κενά βάζοντας κάποιες λωρίδες από λαζάνια.

Η γκουρμέ εκδοχή του μπακαλιάρου

Για να ξαρμυρίσετε τον μπακαλιάρο βάζετε τα φιλέτα ολόκληρα σε μεγάλο μπολ, τα σκεπάζετε με μπόλικο κρύο νερό και αφού βάλετε μια διαφανή μεμβράνη τα τοποθετείτε σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο.

Τραχανόπιτα Μετσοβίτικη για μικρούς και μεγάλους

Ανάβετε το μάτι σε μεσαία ένταση (6-7) και μόλις ακούσετε το λάδι να τσιτσιρίζει από κάτω, αρχίζετε και κουνάτε κυκλικά τη πίτα κάθε τόσο ώστε να μένει αποκολλημένη απ’ τον πάτο και να ψήνεται παντού. Στα 3-4 λεπτά τσεκάρετε να έχει πάρει χρώμα το φύλλο και ετοιμάζεστε να την γυρίσετε ανάποδα.