Συνταγές

Νηστεία Πάσχα: Δύο αυθεντικές νηστίσιμες συνταγές από Μοναστήρια της Κρήτης και της Πάτμου

Νηστεία Πάσχα: Δύο αυθεντικές νηστίσιμες συνταγές από Μοναστήρια της Κρήτης και της Πάτμου

Αφού βράσουν, υπάρχουν δύο επιλογές. Είτε να τα αφήσεις κομματάκια είτε να τα πολτοποιήσεις σε πουρέ, με τη βοήθεια της κουζινομηχανής την οποία ρυθμίζεις σε υψηλή ταχύτητα. Αραιώνεις με λίγο νερό, αν έχει βγει πηχτή η σούπα, και προσθέτεις το κριθαράκι

Νηστεία Πάσχα: Συνταγές από μοναστήρια της Κρήτης και της Πάτμου.

Όσοι έχουν επισκεφτεί και ζήσει για λίγες μέρες σε μοναστήρι ξέρουν καλά πόσο μεγάλη αξία αλλά και εξαίσια γεύση έχει η μοναστηριακή κουζίνα.

Η σούπα του νηστευτή

Υλικά

100 γραμμ. πλιγούρι

100 γραμμ. φασόλια

100 γραμμ. ρεβίθια

2 καρότα

1 μεγάλο κρεμμύδι

2 ρίζες σέλινο

2 σκελίδες σκόρδο

10 περίπου ελιές

Αλάτι και πιπέρι

Βάζεις τα όσπρια να μουσκέψουν από το βράδυ.

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βάζεις τα ρεβίθια και τα φασόλια να βράσουν με σκεπασμένη την κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά.

Έπειτα από 1 ώρα, προσθέτεις τα λαχανικά κομμένα σε μικρά κομμάτια και τελευταίο το πλιγούρι.

Αφήνεις να σιγοβράσουν όλα μαζί, μέχρι να είναι έτοιμα. Προσθέτεις τις ελιές στο τέλος, ίσα να πάρουν μια βράση.

Ταχινόσουπα

Υλικά

1 φλιτζάνι αρακάς

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι καρότο, κομμένο σε κυβάκια

4 κολοκύθια, κομμένα σε κυβάκια.

[Μπορείς να τα κόψεις τα λαχανικά με τη βοήθεια του ειδικού εξαρτήματος κουζινομηχανής για κοπή φρούτων και λαχανικών σε κύβους]

Μαϊντανό

2 φλιτζανάκια του καφέ ψιλό κριθαράκι

2/3 του φλιτζανιού ταχίνι

Βράζεις τα υλικά, αλατοπιπερώνοντάς τα.

Αφού βράσουν, υπάρχουν δύο επιλογές. Είτε να τα αφήσεις κομματάκια είτε να τα πολτοποιήσεις σε πουρέ, με τη βοήθεια της κουζινομηχανής την οποία ρυθμίζεις σε υψηλή ταχύτητα. Αραιώνεις με λίγο νερό, αν έχει βγει πηχτή η σούπα, και προσθέτεις το κριθαράκι.

Στο τέλος θα προσθέσεις το ταχίνι χτυπημένο με λεμόνι, έως ότου ασπρίσει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τρεις αυθεντικές συνταγές από μοναστήρια της Κρήτης και της Πάτμου

Μοναστηριακό παστίτσιο με ρεβίθια και μπεσαμέλ λαχανικών!

Μανιτάρια φρικασέ, το ελαφρύ και νόστιμο υγιεινό φαγητό για τις μέρες της νηστείας και όχι μόνο!

Πεντανόστιμα καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι και λαχανικά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Ανακατεύετε την άχνη ζάχαρη με το γάλα και προσθέτετε αυτό το παχύ μίγμα στο βούτυρο. Το ανακατεύετε καλά και ρίχνετε λίγες σταγόνες λεμονιού. Μεταφέρετε τη βασιλόπιτα σε πιατέλα και την περιχύνετε με το γλάσο. Πασπαλίζετε με αμύγδαλα φιλέ και το αφήνετε να στεγνώσει.

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.