Συνταγές

Νηστεία Πάσχα: Δύο αυθεντικές νηστίσιμες συνταγές από Μοναστήρια της Κρήτης και της Πάτμου

Νηστεία Πάσχα: Δύο αυθεντικές νηστίσιμες συνταγές από Μοναστήρια της Κρήτης και της Πάτμου

Αφού βράσουν, υπάρχουν δύο επιλογές. Είτε να τα αφήσεις κομματάκια είτε να τα πολτοποιήσεις σε πουρέ, με τη βοήθεια της κουζινομηχανής την οποία ρυθμίζεις σε υψηλή ταχύτητα. Αραιώνεις με λίγο νερό, αν έχει βγει πηχτή η σούπα, και προσθέτεις το κριθαράκι

Νηστεία Πάσχα: Συνταγές από μοναστήρια της Κρήτης και της Πάτμου.

Όσοι έχουν επισκεφτεί και ζήσει για λίγες μέρες σε μοναστήρι ξέρουν καλά πόσο μεγάλη αξία αλλά και εξαίσια γεύση έχει η μοναστηριακή κουζίνα.

Η σούπα του νηστευτή

Υλικά

100 γραμμ. πλιγούρι

100 γραμμ. φασόλια

100 γραμμ. ρεβίθια

2 καρότα

1 μεγάλο κρεμμύδι

2 ρίζες σέλινο

2 σκελίδες σκόρδο

10 περίπου ελιές

Αλάτι και πιπέρι

Βάζεις τα όσπρια να μουσκέψουν από το βράδυ.

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βάζεις τα ρεβίθια και τα φασόλια να βράσουν με σκεπασμένη την κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά.

Έπειτα από 1 ώρα, προσθέτεις τα λαχανικά κομμένα σε μικρά κομμάτια και τελευταίο το πλιγούρι.

Αφήνεις να σιγοβράσουν όλα μαζί, μέχρι να είναι έτοιμα. Προσθέτεις τις ελιές στο τέλος, ίσα να πάρουν μια βράση.

Ταχινόσουπα

Υλικά

1 φλιτζάνι αρακάς

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι καρότο, κομμένο σε κυβάκια

4 κολοκύθια, κομμένα σε κυβάκια.

[Μπορείς να τα κόψεις τα λαχανικά με τη βοήθεια του ειδικού εξαρτήματος κουζινομηχανής για κοπή φρούτων και λαχανικών σε κύβους]

Μαϊντανό

2 φλιτζανάκια του καφέ ψιλό κριθαράκι

2/3 του φλιτζανιού ταχίνι

Βράζεις τα υλικά, αλατοπιπερώνοντάς τα.

Αφού βράσουν, υπάρχουν δύο επιλογές. Είτε να τα αφήσεις κομματάκια είτε να τα πολτοποιήσεις σε πουρέ, με τη βοήθεια της κουζινομηχανής την οποία ρυθμίζεις σε υψηλή ταχύτητα. Αραιώνεις με λίγο νερό, αν έχει βγει πηχτή η σούπα, και προσθέτεις το κριθαράκι.

Στο τέλος θα προσθέσεις το ταχίνι χτυπημένο με λεμόνι, έως ότου ασπρίσει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τρεις αυθεντικές συνταγές από μοναστήρια της Κρήτης και της Πάτμου

Μοναστηριακό παστίτσιο με ρεβίθια και μπεσαμέλ λαχανικών!

Μανιτάρια φρικασέ, το ελαφρύ και νόστιμο υγιεινό φαγητό για τις μέρες της νηστείας και όχι μόνο!

Πεντανόστιμα καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι και λαχανικά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ιταλική γεύση ζυμαρικών όταν ο χρόνος μας πιέζει

Γιατί οι Ιταλοί, έχουν μεν παραδοσιακές συνταγές που είναι ήδη τεχνικά και γευστικά τέλειες, αλλά κυρίως, έχουν την γευστική παιδεία και ωριμότητα να αναγνωρίζουν ότι η πρόσθεση στη μαγειρική, συνήθως αφαιρεί απ’ τη σαφήνεια των γεύσεων.

Χτένια με κουσκούς και σκορδάτη σάλτσα

Με ένα τσέρκι βάζετε το κουσκούς σε κάθε πιάτο και από πάνω 4 χτένια με λίγο απ’ το ζουμάκι τους και για διακόσμηση μπορείτε να βάλετε λίγο σχοινόπρασο.

Σνακ για τους μικρούς μαθητές που δεν αγαπούν τα όσπρια

Μεταφέρουμε τα κεφτεδάκια σε ένα ταψί το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε τα κεφτεδάκια στα μισά του χρόνου ώστε να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά. Αφαιρούμε τα κεφτεδάκια από τον φούρνο.

Υπέροχο επιδόρπιο με βελούδινο γλάσσο σοκολάτας για όλη την οικογένεια

Βγάζουμε λίγο κρύο γάλα σε ένα μπολ και διαλύουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να ζεσταθεί μαζί με την ζάχαρη! Ρίχνουμε το μείγμα ανακατεύουμε και όταν πήξει την κατεβάζουμε

Πεϊνιρλί για όλη την οικογένεια

Αφού έχουμε φτιάξει τις βαρκούλες με ένα κουταλάκι, απλώνουμε τη σάλτσα και από πάνω βάζουμε με ένα κουτάλι τη γέμιση χορταρικών.

Παραδοσιακή κολοκυθόπιτα με τραχανά από τη Ρούμελη και τη Θεσσαλία

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια. Δεν υπάρχει λόγος να τα στραγγίζουμε γιατί χρειαζόμαστε τα υγρά τους για τον τραχανά. Σ΄ ένα μπολ βάζουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια, τον τραχανά, τα αυγά, τη φέτα τριμμένη και ρίχνουμε το γάλα.