Συνταγές

Νηστεία Πάσχα: Δύο αυθεντικές νηστίσιμες συνταγές από Μοναστήρια της Κρήτης και της Πάτμου

Νηστεία Πάσχα: Δύο αυθεντικές νηστίσιμες συνταγές από Μοναστήρια της Κρήτης και της Πάτμου

Αφού βράσουν, υπάρχουν δύο επιλογές. Είτε να τα αφήσεις κομματάκια είτε να τα πολτοποιήσεις σε πουρέ, με τη βοήθεια της κουζινομηχανής την οποία ρυθμίζεις σε υψηλή ταχύτητα. Αραιώνεις με λίγο νερό, αν έχει βγει πηχτή η σούπα, και προσθέτεις το κριθαράκι

Νηστεία Πάσχα: Συνταγές από μοναστήρια της Κρήτης και της Πάτμου.

Όσοι έχουν επισκεφτεί και ζήσει για λίγες μέρες σε μοναστήρι ξέρουν καλά πόσο μεγάλη αξία αλλά και εξαίσια γεύση έχει η μοναστηριακή κουζίνα.

Η σούπα του νηστευτή

Υλικά

100 γραμμ. πλιγούρι

100 γραμμ. φασόλια

100 γραμμ. ρεβίθια

2 καρότα

1 μεγάλο κρεμμύδι

2 ρίζες σέλινο

2 σκελίδες σκόρδο

10 περίπου ελιές

Αλάτι και πιπέρι

Βάζεις τα όσπρια να μουσκέψουν από το βράδυ.

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βάζεις τα ρεβίθια και τα φασόλια να βράσουν με σκεπασμένη την κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά.

Έπειτα από 1 ώρα, προσθέτεις τα λαχανικά κομμένα σε μικρά κομμάτια και τελευταίο το πλιγούρι.

Αφήνεις να σιγοβράσουν όλα μαζί, μέχρι να είναι έτοιμα. Προσθέτεις τις ελιές στο τέλος, ίσα να πάρουν μια βράση.

Ταχινόσουπα

Υλικά

1 φλιτζάνι αρακάς

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι καρότο, κομμένο σε κυβάκια

4 κολοκύθια, κομμένα σε κυβάκια.

[Μπορείς να τα κόψεις τα λαχανικά με τη βοήθεια του ειδικού εξαρτήματος κουζινομηχανής για κοπή φρούτων και λαχανικών σε κύβους]

Μαϊντανό

2 φλιτζανάκια του καφέ ψιλό κριθαράκι

2/3 του φλιτζανιού ταχίνι

Βράζεις τα υλικά, αλατοπιπερώνοντάς τα.

Αφού βράσουν, υπάρχουν δύο επιλογές. Είτε να τα αφήσεις κομματάκια είτε να τα πολτοποιήσεις σε πουρέ, με τη βοήθεια της κουζινομηχανής την οποία ρυθμίζεις σε υψηλή ταχύτητα. Αραιώνεις με λίγο νερό, αν έχει βγει πηχτή η σούπα, και προσθέτεις το κριθαράκι.

Στο τέλος θα προσθέσεις το ταχίνι χτυπημένο με λεμόνι, έως ότου ασπρίσει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Τρεις αυθεντικές συνταγές από μοναστήρια της Κρήτης και της Πάτμου

Μοναστηριακό παστίτσιο με ρεβίθια και μπεσαμέλ λαχανικών!

Μανιτάρια φρικασέ, το ελαφρύ και νόστιμο υγιεινό φαγητό για τις μέρες της νηστείας και όχι μόνο!

Πεντανόστιμα καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι και λαχανικά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το must πιάτο για την 25η Μαρτίου

Η βασική ιδέα πίσω από το φίνο κουρκούτι τεμπούρα της συνταγής, είναι να είναι πολύ ελαφρύ και ταυτόχρονα τραγανό . Για να το πετύχουμε αυτό υπάρχουν δύο τεχνικές προϋποθέσεις που μας έχουν οδηγήσει σε τέσσερα μικρά τεχνικά μυστικά

Το απόλυτο κόλπο για υπέροχο σάντουιτς – Δεν «τρέχει» τίποτα, δεν μπερδεύονται τα υλικά και έχει γίνει viral

Η ιδέα είναι απλή: Αντί να τοποθετήσετε όλα τα συστατικά πάνω σε μία τορτίγια, βάζοντας το καθένα στο δικό του τεταρτημόριο, σημαίνει ότι μπορείτε να διπλώσετε τις τέσσερις γωνίες, την μία επάνω στην άλλη για να δημιουργήσετε μία τέλεια τριγωνική τορτίγια σε χρόνο ρεκόρ.

Κλασική Ιταλική συνταγή για λαζάνια

Στο ταψί που επιλέξατε (κατά προτίμηση κεραμικό ή πυρέξ για να βγει στο τραπέζι) περάστε τον πάτο με λίγη μπεσαμέλ να δώσει υγρασία και λιπαρότητα στη πρώτη στρώση λαζάνια. Κάντε την πρώτη στρώση από λαζάνια και καλύψτε μεγάλα τυχόν κενά βάζοντας κάποιες λωρίδες από λαζάνια.