Συνταγές

“Μπαμπάς” Συνταγή: Για τους λάτρεις του σιροπιαστού γλυκού με σαντιγί

“Μπαμπάς” Συνταγή: Για τους λάτρεις του σιροπιαστού γλυκού με σαντιγί

Αφήνουμε να κρυώσει και να απορροφηθεί το σιρόπι και από τις δυο πλευρές για 1 ώρα.

“Μπαμπάς” Συνταγή: Συστατικά

Για τον μπαμπά

  • 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 130 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • 18 γρ. μαγιά ξηρή
  • 50 γρ. μέλι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 5 αβγά, μεσαία
  • βούτυρο, για τη φόρμα
  • αλεύρι γ.ο.χ., για τη φόρμα

Για το σιρόπι

  • 400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 500 γρ. νερό
  • 1 στικ κανέλα
  • φλούδες πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • 50 γρ. ρούμι, προαιρετικά

Για τη σύνθεση

  • 500 γρ. σαντιγί
  • 100 γρ. κεράσια, γλασέ

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τον μπαμπά

  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, ξύσμα πορτοκαλιού, τη μαγιά, το μέλι, αλάτι και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα για 3-4 λεπτά να αφρατέψει το μείγμα.
  • Ρίχνουμε ένα – ένα τα αβγά και χτυπάμε δυνατά για 4-5 λεπτά. Το μείγμα στο τέλος θα είναι υδαρές.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα με τρύπα 23 εκ. και μεταφέρουμε το μείγμα. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε να διπλασιαστεί ο όγκος του για περίπου 1 ώρα.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  • Ψήνουμε για 25-30 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.

Για το σιρόπι

  • Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, την κανέλα και τις φλούδες από πορτοκάλι. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και να λιώσει τελείως η ζάχαρη. Μόλις λιώσει αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Κόβουμε τον μπαμπά εγκάρσια και ραντίζουμε με ρούμι τις κομμένες πλευρές.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και να απορροφηθεί το σιρόπι και από τις δυο πλευρές για 1 ώρα.

Για τη σύνθεση

  • Τοποθετούμε στην πιατέλα σερβιρίσματος το ένα κομμάτι του μπαμπά και καλύπτουμε με τη μισή σαντιγί.
  • Καλύπτουμε με το άλλο κομμάτι και απλώνουμε την υπόλοιπη σαντιγί.
  • Στολίζουμε με τα κεράσια γλασέ και σερβίρουμε.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η διατροφή των ανθρώπων με νευρική ανορεξία ποια πρέπει να είναι;

Η θρεπτική αξία των Χριστουγεννιάτικων γλυκών

Τι ΔΕΝ μπαίνει στην κατάψυξη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Ανακατεύετε την άχνη ζάχαρη με το γάλα και προσθέτετε αυτό το παχύ μίγμα στο βούτυρο. Το ανακατεύετε καλά και ρίχνετε λίγες σταγόνες λεμονιού. Μεταφέρετε τη βασιλόπιτα σε πιατέλα και την περιχύνετε με το γλάσο. Πασπαλίζετε με αμύγδαλα φιλέ και το αφήνετε να στεγνώσει.

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.