Συνταγές

Μενού 28η Οκτωβρίου: Αφράτα, πεντανόστιμα και οικονομικά κιμαδοπιτάκια που θα σας λύσουν τα χέρια!

Μενού 28η Οκτωβρίου: Αφράτα, πεντανόστιμα και οικονομικά κιμαδοπιτάκια που θα σας λύσουν τα χέρια!

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 12-15 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.

Μενού 28η Οκτωβρίου: Γρήγορα κιμαδοπιτάκια

Τεμάχια 6

Προετοιμασία 5Λ

Εκτέλεση 30Λ

Βαθμός Δυσκολίας 1/5

Αφράτα, πεντανόστιμα και οικονομικά κιμαδοπιτάκια που θα σας λύσουν τα χέρια!

Λαδώνουμε τις θήκες της φόρμας των cupcakes ώστε να μπορούμε να ξεφορμάρουμε τα κιμαδοπιτάκια πιο εύκολα.

Υλικά

Έτοιμη ζύμη για πίτσα

500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς

300 γρ. ντομάτα κονκασέ

50 γρ. τυρί gouda, τριμμένο

1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Διατροφική Αξία

ανά μερίδα/ τεμάχιο

Θερμίδες 262 13%

Λίπος 12.3g 18%

Kορεσμένα 4.1g 21%

Πρωτεΐνες 28.5g 57%

Yδατάνθ. 4.1g 2%

Σάκχαρα 1.6g 2%

Αλάτι 0.2g 3.33%

Ίνες 0.8g 3%

Προετοιμασία & Εκτέλεση

1 Βάζουμε μία βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και την αφήνουμε να κάψει.

2 Ρίχνουμε μέσα τον κιμά και με τη βοήθεια ενός σύρματος χειρός τον σοτάρουμε πολύ καλά.

3 Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι και μαγειρεύουμε τον κιμά για 10-12 λεπτά περίπου μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Μόλις είναι έτοιμος τον αφήνουμε στην άκρη.

4 Ανοίγουμε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας και με ένα στρογγυλό τσέρκι 7 εκ. (ή με ένα ποτήρι) κόβουμε τη ζύμη σε 6 κομμάτια.

5 Παίρνουμε μία φόρμα για cupcakes με 6 θήκες, τις λαδώνουμε και τοποθετούμε τα κομμάτια ζύμης πιέζοντάς τα ελαφρώς ώστε να δημιουργήσουμε φωλιές.

6 Γεμίζουμε την κάθε φωλιά με κιμά και τέλος βάζουμε από πάνω τριμμένο gouda ώστε να καλύψει την επιφάνεια του κιμά.

7 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 12-15 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.

8 Αφαιρούμε από τον φούρνο και τα σερβίρουμε ζεστά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ιδέες για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Έξυπνο τρικ για να τρώνε τα παιδιά λαχανικά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.

Ιδανικος ο καιρός για μια ζεστή σούπα από τη Φινλανδία

Στο μπλέντερ πολτοποιούμε λίγα από τα λαχανικά της σούπας με το γάλα και προσθέτουμε το μείγμα στην κατσαρόλα. Μόλις πάρει μία βράση, αποσύρουμε και προσθέτουμε τον υπόλοιπο άνηθο. Σερβίρουμε τη ζεστή σούπα με κομμάτια σολομού και ψιλοκομμένο άνηθο.

Μαλακό ζουμερό χοιρινό από λαιμό μαγειρεμένο στη κατσαρόλα σε σάλτσα μουστάρδας, σερβιρισμένο με βελούδινο πουρέ

Ανάλογα με τα υγρά της κατσαρόλας ίσως απαιτηθεί να ρίξετε περισσότερο κορν φλάουρ προκειμένου να πετύχετε το επιθυμητό “δέσιμο” της σάλτσας σας.

Τόνος τατάκι ψημένος σε σουσάμια, αλά Ελληνικά

Πολύ εύκολη συνταγή, θα σας πάρει λίγα λεπτά προετοιμασία, μισή ώρα μαρινάρισμα και 4-5 λεπτά ψήσιμο.  Φροντίστε τα φιλέτα τόνου σας να μην είναι ούτε πολύ λεπτοκομμένα, ούτε υπερβολικά χοντρά, αλλά περίπου στο 1 εκ. πάχος.