ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Συνταγές

Μαγειρικές συμβουλές για σωστό καφέ και μακαρόνια

Μαγειρικές συμβουλές για σωστό καφέ και μακαρόνια

Είναι γεγονός πως για τον καφέ θα ακούσεις πολλά και διάφορα, ο Νο 1 κανόνας είναι πάντως πολύ απλός και πρακτικός. Όλα έχουν να κάνουν με την εξάλειψη των διάφορων μεταβλητών που εμπλέκονται στη διαδικασία παρασκευής του καφέ και μετατρέπουν το αποτέλεσμα σε προϊόν τύχης.

Και ο πιο εύκολος τρόπος είναι η χρήση της ίδιας ποσότητας καφέ και νερού σε κάθε παρασκευή. Η χρήση μιας ψηφιακής ζυγαριάς απλοποιεί κατά πολύ τα πράγματα, αν και δεν είναι μονόδρομος.

Η ιδανική λοιπόν αναλογία γαλλικού καφέ και νερού είναι το 1:20, ένα μέρος καφέ ανά 20 μέρη νερού δηλαδή. Για να γίνει ακόμα πιο απλό, μιλάμε για 7,5 γραμμάρια καφέ ανά 150 χιλιοστόλιτρα (mL) νερού.

Αυτό αποδίδει έναν σχετικά δυνατό καφέ. Δεν είναι βέβαια ευαγγέλιο, καθώς πολλοί μύστες του καφέ τον πίνουν δυνατότερο, ακόμα και σε αναλογία 1:14, ενώ άλλοι τον προτιμούν πιο ήπιο, ακόμα και τόσο χαμηλά όσο στο 1:30.

Το θέμα είναι να βρεις τον δικό σου χρυσό κανόνα και να τον τηρείς ευλαβικά ώστε να πετυχαίνεις το ίδιο αποτέλεσμα κάθε φορά.

 

Πότε βάζουμε το τριμμένο τυρί στα μακαρόνια

Είστε σίγουροι ότι το κάνετε σωστά;

Μια λαχταριστή μακαρονάδα αναδεικνύεται σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια με λίγο τριμμένο τυρί στην κορυφή.

Έτσι μας το δίδαξαν οι ιταλοί μακαρονάδες, έτσι το κάνουμε. Μόνο που δεν προσέξαμε ακριβώς τι μας είπαν.

Όπως μας κατατοπίζει ο διασημότερος τσελεμεντές της Ιταλίας, το «Silver Spoon» (η αγγλική έκδοση του μπεστ σέλερ της ιταλικής κουζίνας τα τελευταία 50 χρόνια «Il cucchiaio d’argento»), το τυρί μπαίνει κάτω από τη σάλτσα!

«Το τυρί πρέπει να πασπαλίζεται στα μακαρόνια πριν από τη σος, η οποία το μαλακώνει και το λιώνει», μας λέει το γνωστότερο βιβλίο μαγειρικής της Ιταλίας.

Αυτός είναι ο κανόνας. Αν θέλετε, μας λέει πάντως, μπορείτε να προσθέσετε μετά περισσότερο τυρί πάνω από τη σάλτσα…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.