Συνταγές

Καφές Κέικ: Μυστικά καλά κρυμμένα για απογείωση της γεύσης

Καφές Κέικ: Μυστικά καλά κρυμμένα για απογείωση της γεύσης

Οι ειδικοί ωστόσο του καφέ προτείνουν να βράζετε πρώτα το νερό και να αφήνεται να κρυώσει για λίγο πριν την παρασκευή

Καφές Κέικ: O ζεστός στιγμιαίος καφές αποτελεί αγαπημένο ρόφημα για πολλούς ανθρώπους και είναι κρίμα να μην τον απολαμβάνουν με τον τρόπο που πρέπει. Γιατί μπορεί τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες να χρησιμοποιούμε την κούπα του ακόμα και για να ζεστάνουμε τα χέρια μας, αυτό όμως κάνει κακό στον ίδιο τον καφέ.

Οι περισσότεροι κόκκοι καφέ αντιδρούν καλύτερα σε ζεστό και όχι βραστό νερό. Το βραστό νερό που πέφτει κατευθείαν πάνω στη σκόνη την τσουρουφλίζει, πνίγοντας αρώματα και γεύση και καταλήγοντας σε μέτριες καταστάσεις.

Ζεστό νερό θέλουμε λοιπόν πάντα και ποτέ καυτό. Οι ειδικοί ωστόσο του καφέ προτείνουν να βράζετε πρώτα το νερό και να αφήνεται να κρυώσει για λίγο πριν την παρασκευή.

Κι αυτό γιατί το βράσιμο έχει την ικανότητα να μαλακώνει το σκληρό νερό της βρύσης, χαμηλώνοντας την περιεκτικότητά του σε άλατα μαγνησίου και ασβεστίου.

Που όλα αυτά είναι για τον καφέ μας αφόρητες ακαθαρσίες…

 

Το απροσδόκητο συστατικό «δυναμίτης» για κέικ σοκολάτας και brownies

Δεν πάει στο μυαλό, κάνει όμως θαύματα

Στον αμύητο θα ακουστεί αρκετά παράξενο, αλλά ο επαγγελματίας ζαχαροπλάστης και ο άνθρωπος που αγαπά τα γλυκά το ξέρουν πια εδώ και πολύ καιρό.

Η σοκολάτα έχει έναν νέο φίλο, το παντζάρι.

Τούρτες σοκολάτας με παντζάρι, κέικ σοκολάτας με παντζάρι, ακόμα και brownies με παντζάρι ήταν άλλοτε πράγματα που έβρισκες αποκλειστικά σε δημιουργικές κουζίνες.

Μόνο που πλέον το μυστικό είναι κοινός τόπος.

Το παντζάρι δεν δίνει απλώς ένα απροσδόκητο χρώμα στη σοκολατένια δημιουργία, αλλά προσθέτει κυριολεκτικά άλλο ένα στρώμα γεύσης. Μια εντελώς νέα γευστική εμπειρία, με δυο λόγια, με μεγαλύτερο βάθος.

Βρασμένο παντζάρι θέλουμε που το περνάμε από τον τρίφτη και μπαίνει απλώς στο μείγμα του σοκολατένιου γλυκού.

Αυτό είναι όμως το βήμα που θα περάσει τούρτες, κέικ και brownies σε πρωτόγνωρες γευστικές διαστάσεις…

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τσάι και καφές... Ποιος είναι ο ρόλος τους στο διαβήτη2

Μυστικά για αποδοτικό καθαρισμό της καφετιέρας

Καρκίνος ήπατος στάδια: ο καφές και η μείωση κινδύνου θανάτου

Πως θα απολαμβάνετε τον καφέ σας με υγιεινό τρόπο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Ανακατεύετε την άχνη ζάχαρη με το γάλα και προσθέτετε αυτό το παχύ μίγμα στο βούτυρο. Το ανακατεύετε καλά και ρίχνετε λίγες σταγόνες λεμονιού. Μεταφέρετε τη βασιλόπιτα σε πιατέλα και την περιχύνετε με το γλάσο. Πασπαλίζετε με αμύγδαλα φιλέ και το αφήνετε να στεγνώσει.

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.