Συνταγές

Γαλλική Κρεμμυδόσουπα: Συνταγή για μια ιδιαίτερη χειμωνιάτικη σούπα

Γαλλική Κρεμμυδόσουπα: Συνταγή για μια ιδιαίτερη χειμωνιάτικη σούπα

Ρίξτε το ζωμό βοδινού, το ζωμό κοτόπουλου και το νερό στην κατσαρόλα, ανακατέψτε και αφήστε τη σούπα να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα.

Γαλλική Κρεμμυδόσουπα: Συνταγή

Υλικά

  • 3 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 2 φύλλα φρέσκο θυμάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/4 φλ. τσαγιού ξερό Σέρι
  • 1 κ. γλ. ξίδι από Σέρι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3 φλ. τσαγιού ζωμό βοδινού
  • 2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 1 φλ. τσαγιού νερό
  • 6 φέτες ψωμιού μπαγκέτας φρυγανισμένες
  • 450 γρ. κίτρινο σκληρό τυρί
  • 1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Λιώστε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
  2. Μαγειρέψτε τα κρεμμύδια με το αλάτι και ανακατεύετε περιστασιακά μέχρι να μαραθούν, για περίπου 40- 45 λεπτά.
  3. Ανακατέψτε το φύλλο δάφνης με το θυμάρι και ρίξτε το κρασί και το ξίδι από Σέρι. Ανακατέψτε και προσθέστε λίγο μαύρο πιπέρι.
  4. Ρίξτε το ζωμό βοδινού, το ζωμό κοτόπουλου και το νερό στην κατσαρόλα, ανακατέψτε και αφήστε τη σούπα να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα.

Σερβίρετε τη σούπα σε ατομικά πήλινα βαθιά μπολ, τοποθετήστε μια φέτα από τη φρυγανισμένη μπαγκέτα πάνω σε κάθε μπολ και πασπαλίστε με το τυρί.

Προθερμάνετε το φούρνο και τοποθετήστε σε αυτόν τα πήλινα σκεύη σας.

Ψήστε μέχρι το τυρί να πάρει χρυσαφένια απόχρωση για περίπου 1 λεπτό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Συνταγή για φανταστική κρεμμυδόσουπα ογκρατέν

Εβδομαδιαίο διαιτολόγιο σούπας για απώλεια βάρους και αποτοξίνωση

Τρόφιμα σύμμαχοι στην καταπολέμηση του κρυολογήματος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Ανακατεύετε την άχνη ζάχαρη με το γάλα και προσθέτετε αυτό το παχύ μίγμα στο βούτυρο. Το ανακατεύετε καλά και ρίχνετε λίγες σταγόνες λεμονιού. Μεταφέρετε τη βασιλόπιτα σε πιατέλα και την περιχύνετε με το γλάσο. Πασπαλίζετε με αμύγδαλα φιλέ και το αφήνετε να στεγνώσει.

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.