Συνταγές

Γαλλική Κρεμμυδόσουπα: Συνταγή για μια ιδιαίτερη χειμωνιάτικη σούπα

Γαλλική Κρεμμυδόσουπα: Συνταγή για μια ιδιαίτερη χειμωνιάτικη σούπα

Ρίξτε το ζωμό βοδινού, το ζωμό κοτόπουλου και το νερό στην κατσαρόλα, ανακατέψτε και αφήστε τη σούπα να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα.

Γαλλική Κρεμμυδόσουπα: Συνταγή

Υλικά

  • 3 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 2 φύλλα φρέσκο θυμάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/4 φλ. τσαγιού ξερό Σέρι
  • 1 κ. γλ. ξίδι από Σέρι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3 φλ. τσαγιού ζωμό βοδινού
  • 2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 1 φλ. τσαγιού νερό
  • 6 φέτες ψωμιού μπαγκέτας φρυγανισμένες
  • 450 γρ. κίτρινο σκληρό τυρί
  • 1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Λιώστε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
  2. Μαγειρέψτε τα κρεμμύδια με το αλάτι και ανακατεύετε περιστασιακά μέχρι να μαραθούν, για περίπου 40- 45 λεπτά.
  3. Ανακατέψτε το φύλλο δάφνης με το θυμάρι και ρίξτε το κρασί και το ξίδι από Σέρι. Ανακατέψτε και προσθέστε λίγο μαύρο πιπέρι.
  4. Ρίξτε το ζωμό βοδινού, το ζωμό κοτόπουλου και το νερό στην κατσαρόλα, ανακατέψτε και αφήστε τη σούπα να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα.

Σερβίρετε τη σούπα σε ατομικά πήλινα βαθιά μπολ, τοποθετήστε μια φέτα από τη φρυγανισμένη μπαγκέτα πάνω σε κάθε μπολ και πασπαλίστε με το τυρί.

Προθερμάνετε το φούρνο και τοποθετήστε σε αυτόν τα πήλινα σκεύη σας.

Ψήστε μέχρι το τυρί να πάρει χρυσαφένια απόχρωση για περίπου 1 λεπτό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Συνταγή για φανταστική κρεμμυδόσουπα ογκρατέν

Εβδομαδιαίο διαιτολόγιο σούπας για απώλεια βάρους και αποτοξίνωση

Τρόφιμα σύμμαχοι στην καταπολέμηση του κρυολογήματος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εύκολο γιαουρτογλυκό για απόλαυση χωρίς ενοχές

Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 έως 6 ώρες ώστε να στερεοποιηθούν και να δέσουν καλά τα υλικά του γλυκού μεταξύ τους. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, αφήνουμε τη φόρμα στο ψυγείο ένα ολόκληρο βράδυ.

Αλμυρή πίτα για μικρούς και μεγάλους

Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά του χυλού για να ενωθούν. Περιχύνουμε την πίτα και την αφήνουμε να σταθεί μισή ώρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει, περίπου μια ώρα.

Σάντουιτς παγωτό χωρίς καμία ενοχή

Βγάλτε τα μπισκότα σοκολάτας από την κατάψυξη και βάλτε μια μεγάλη κουταλιά παγωτού στα τέσσερα από τα οκτώ κομμάτια. Χρησιμοποιήστε τα άλλα τέσσερα μπισκότα για να κάνετε σάντουιτς. Ξαναβάλτε τα στην κατάψυξη για περίπου 20-30 λεπτά και ύστερα σερβίρετε!

Tips που θα απογειώσουν τη μαγειρική σας

και αυτό είναι για το βασικότερο συστατικό κάθε κουζίνας: το ελαιόλαδο! Επίλεξε ένα ποιοτικό ελαιόλαδο που να ολοκληρώνει τη γεύση και το άρωμα κάθε πιάτου!

Μια ελαφρύτερη εκδοχή από τα κλασσικά σουτζουκάκια για το καλοκαίρι

Αλευρώνουμε προσεκτικά και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι με καυτό λάδι. Ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για να πάρουν χρώμα. Τα βάζουμε σε ένα ταψί  που έχουμε στρώσει  απορροφητικό χαρτί.

Δύο πεντανόστιμα και υγιεινά πιάτα για όσους νηστεύουν

Αφού βράσουν, υπάρχουν δύο επιλογές. Είτε να τα αφήσεις κομματάκια είτε να τα πολτοποιήσεις σε πουρέ, με τη βοήθεια της κουζινομηχανής την οποία ρυθμίζεις σε υψηλή ταχύτητα. Αραιώνεις με λίγο νερό, αν έχει βγει πηχτή η σούπα, και προσθέτεις το κριθαράκι

Τρεις αυθεντικές συνταγές από μοναστήρια της Κρήτης και της Πάτμου

Εύκολο φαγητό αν έχεις περίσσευμα από φακές της προηγούμενης μέρας. Αλλιώς, πάμε τη συνταγή: Πλένεις και βάζεις τις φακές για βράσιμο. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτεις όλα τα υλικά εκτός από το ρύζι και αφήνεις μέχρι να ψηθούν τελείως.