Συνταγές

Φθινόπωρο Συνταγές: Ιδιαίτερες σαλάτες που θα τις αγαπήσετε

Φθινόπωρο Συνταγές: Ιδιαίτερες σαλάτες που θα τις αγαπήσετε

Υπάρχουν πολλές επιλογές για χορταστικές φθινοπωρινές σαλάτες, που ίσως να μην είχατε στο παρελθόν σκεφτεί.

Φθινόπωρο συνταγές: Το καλοκαίρι μας κακομαθαίνει αρκετά με την πληθώρα των επιλογών που μας προσφέρει στο φαγητό και όταν φτάνει το φθινόπωρο βρίσκουμε πως δεν έχουμε αρκετές εναλλακτικές. Κι όμως, σε αυτό το άρθρο σας δείχνουμε ότι είναι λανθασμένη αυτή η αντίληψη και στην πραγματικότητα το αντίθετο συμβαίνει. Υπάρχουν πολλές επιλογές για χορταστικές φθινοπωρινές σαλάτες, που ίσως να μην είχατε στο παρελθόν σκεφτεί.

Σαλάτες με φθινοπωρινά λαχανικά και φρούτα που μας χορταίνουν

Ανάμεικτη σαλάτα με μήλο και αχλάδι

Γι’ αυτή τη συνταγή, προμηθευτείτε φρέσκα πράσινα λαχανικά, όπως ρόκα, κάλε, σπανάκι ή μαρούλι. Κόψτε σε λεπτές φέτες ή σε κυβάκια το αχλάδι και το μήλο. Στη συνέχεια, προσθέστε τριμμένη φέτα και προαιρετικά λίγο βραστό κοτόπουλο. Για την σάλτσα, ανακατέψτε μηλόξιδο με μέλι και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Μπορείτε στη σάλτσα να προσθέσετε και ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

Τραγανή σαλάτα με dressing φιστικιού

Για τη σαλάτα κόψτε: πολύχρωμες πιπεριές, καρότα, λάχανο, κόλιαντρο και φρέσκο κρεμμύδι, αμύγδαλο. Για το κρεμμώδες dressing θα χρειαστείτε: φιστικοβούτυρο σε κρεμμώδη μορφή, μέλι, λίγο ξίδι, χυμό λεμονιού και κόλιαντρο. Προαιρετικά, προσθέστε λίγο λάδι από καρύδα ή ελάχιστο ελαιόλαδο.

Σαλάτα του Καίσαρα με γλυκοπατάτες και τραγανά ρεβίθια

Για τη σαλάτα θα χρειαστείτε: 3 γλυκοπατάτες, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, πιπέρι, καπνιστή πάπρικα, αλάτι, βραστά ρεβίθια, κάλε, ψητά λαχανάκια Βρυξελλών και 1-2 αβοκάντο κομμένα σε φέτες. Για το dressing θα ανακατέψετε: λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, χυμό από 2 λεμόνια, 3 κουταλιές μουστάρδα Dijon, 2 κουταλιές ταχίνι, 1-2 λιωμένες σκελίδες σκόρδου, αλάτι, πιπέρι, λίγη τριμμένη παρμεζάνα. Προαιρετικά, μπορείτε να προσθέστε λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό στο τέλος.

Σαλάτα με εσπεριδοειδή

Για τη σαλάτα θα χρειαστούν: κόκκινο κρεμμύδι (για να κάνετε γρήγορες πίκλες ανακατέψτε το και αφήστε το για λίγες ώρες σε ξύδι από κόκκινο ξύδι, λίγη ζάχαρη και νερό), 1 κάλε, 1 γκρέιπφρουτ ή πορτοκάλι, 1 μήλο και μισό ρόδι. Για τη σάλτσα dressing ανακατεύουμε: 3 κουταλιές ξίδι από κόκκινο κρασί, 1 κουταλιά μουστάρδα, αλάτι και μαύρο πιπέρι, λίγο γλυκαντικό της επιλογής μας, ελαιόλαδο και 2 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πέντε κετο-φιλικά ντρέσινγκ για τη σαλάτα σας

Πόσο υγιεινές είναι οι έτοιμες, κομμένες σαλάτες;

Οφέλη με πιθανές παρενέργειες από το σπανάκι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εύκολο γιαουρτογλυκό για απόλαυση χωρίς ενοχές

Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 έως 6 ώρες ώστε να στερεοποιηθούν και να δέσουν καλά τα υλικά του γλυκού μεταξύ τους. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, αφήνουμε τη φόρμα στο ψυγείο ένα ολόκληρο βράδυ.

Αλμυρή πίτα για μικρούς και μεγάλους

Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά του χυλού για να ενωθούν. Περιχύνουμε την πίτα και την αφήνουμε να σταθεί μισή ώρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει, περίπου μια ώρα.

Σάντουιτς παγωτό χωρίς καμία ενοχή

Βγάλτε τα μπισκότα σοκολάτας από την κατάψυξη και βάλτε μια μεγάλη κουταλιά παγωτού στα τέσσερα από τα οκτώ κομμάτια. Χρησιμοποιήστε τα άλλα τέσσερα μπισκότα για να κάνετε σάντουιτς. Ξαναβάλτε τα στην κατάψυξη για περίπου 20-30 λεπτά και ύστερα σερβίρετε!

Tips που θα απογειώσουν τη μαγειρική σας

και αυτό είναι για το βασικότερο συστατικό κάθε κουζίνας: το ελαιόλαδο! Επίλεξε ένα ποιοτικό ελαιόλαδο που να ολοκληρώνει τη γεύση και το άρωμα κάθε πιάτου!

Μια ελαφρύτερη εκδοχή από τα κλασσικά σουτζουκάκια για το καλοκαίρι

Αλευρώνουμε προσεκτικά και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι με καυτό λάδι. Ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για να πάρουν χρώμα. Τα βάζουμε σε ένα ταψί  που έχουμε στρώσει  απορροφητικό χαρτί.

Δύο πεντανόστιμα και υγιεινά πιάτα για όσους νηστεύουν

Αφού βράσουν, υπάρχουν δύο επιλογές. Είτε να τα αφήσεις κομματάκια είτε να τα πολτοποιήσεις σε πουρέ, με τη βοήθεια της κουζινομηχανής την οποία ρυθμίζεις σε υψηλή ταχύτητα. Αραιώνεις με λίγο νερό, αν έχει βγει πηχτή η σούπα, και προσθέτεις το κριθαράκι