Συνταγές

Φασόλια Μαύρα: Σούπα βελουτέ με ιδιαίτερη εμφάνιση και γεύση

Φασόλια Μαύρα: Σούπα βελουτέ με ιδιαίτερη εμφάνιση και γεύση

Προσεκτικά μεταφέρουμε με μια κουτάλα τη μισή σούπα σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει απαλή σαν πουρές. Επιστρέφουμε τη σούπα πίσω στην κατσαρόλα με την υπόλοιπη σούπα και ανακατεύουμε. Αν έχετε ραβδομπλέντερ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατευθείαν αυτό στην κατσαρόλα. Βεβαιωθείτε όμως ότι θα αφήσετε ένα μέρος που δεν θα έχει πολτοποιηθεί.

Φασόλια Μαύρα: Ψάχνετε για ένα ζεστό δείπνο γεμάτο πρωτεΐνη για τους επόμενους χειμωνιάτικους μήνες; Αυτή η απλή σούπα μαύρων φασολιών μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που ψάχνετε. Μάλιστα, είναι ιδανική συνταγή για δείπνο αφού χρειάζεται λίγο χρόνο.

Τα μαύρα φασόλια είναι μια σπουδαία επιλογή πηγής πρωτεϊνών, ειδικά για όσους είναι χορτοφάγοι. Σε ένα φλιτζάνι μαύρων φασολιών βρίσκουμε πάνω από 15 γραμμάρια πρωτεΐνης, μαζί με 15 γραμμάρια φυτικών ινών. Εδώ διατηρούμε τα πράγματα απλά με μόλις 9 υλικά, αλλά τόσο εξισορροπημένα που δημιουργούν μια απαλή γεύση.

Κρεμώδης θρεπτική σούπα μαύρων φασολιών για τις κρύες μέρες του χειμώνα

Για 8 μερίδες

 

Υλικά

– 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

– 1 μεσαίου μεγέθους κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια

– 2 σέλερι, κομμένα σε κυβάκια

– 2 καρότα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κυβάκια

– 4 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες

– 1 πιπεριά σε κυβάκια

– 4 κονσέρβες μαύρων φασολιών (των 400 περίπου γραμμαρίων), στραγγισμένα

– 4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών

– 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

Υλικά για γαρνίρισμα

– Μισό αβοκάντο κομμένο σε κύβους

– Χυμός από 1 λάιμ

– ¼ φλιτζάνι τριμμένη φέτα

– 2 κουταλιές της σούπας σχοινόπρασο

– 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο κόλιαντρο

Μέθοδος παρασκευής

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλερι και τα καρότα. Αφήνουμε τα υλικά να σοταριστούν μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 10 – 15 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 30 – 45 δευτερόλεπτα.
  2. Προσθέτουμε την πιπεριά, τα μαύρα φασόλια, τον ζωμό λαχανικών και το κύμινο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μίγμα να φτάσει σε σημείο βρασμού πριν μειώσουμε λίγο τη θερμοκρασία. Καλύπτουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για 20 λεπτά.
  3. Προσεκτικά μεταφέρουμε με μια κουτάλα τη μισή σούπα σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει απαλή σαν πουρές. Επιστρέφουμε τη σούπα πίσω στην κατσαρόλα με την υπόλοιπη σούπα και ανακατεύουμε. Αν έχετε ραβδομπλέντερ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατευθείαν αυτό στην κατσαρόλα. Βεβαιωθείτε όμως ότι θα αφήσετε ένα μέρος που δεν θα έχει πολτοποιηθεί.
  4. Μεταφέρετε τη σούπα σε μπολ και σερβίρετε με την επιθυμητή γαρνιτούρα – αβοκάντο, φρεσκοστυμμένο λάιμ, φέτα, σχοινόπρασο και κόλιαντρο.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Με ποιες πρωτεϊνούχες τροφές θα αντικαταστήσουμε το κρέας λόγω Σαρακοστής

Μαύρα φασόλια: Μειώνουν τον κίνδυνο εμφράγματος

Εντάξτε στην διατροφική σας καθημερινότητα αυτές τις πρωτεϊνούχες τροφές

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Ανακατεύετε την άχνη ζάχαρη με το γάλα και προσθέτετε αυτό το παχύ μίγμα στο βούτυρο. Το ανακατεύετε καλά και ρίχνετε λίγες σταγόνες λεμονιού. Μεταφέρετε τη βασιλόπιτα σε πιατέλα και την περιχύνετε με το γλάσο. Πασπαλίζετε με αμύγδαλα φιλέ και το αφήνετε να στεγνώσει.

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.