Συνταγές

Επιδόρπιο Καλοκαίρι: Σάντουιτς με παγωτό χωρίς ψήσιμο (για vegan)

Επιδόρπιο Καλοκαίρι: Σάντουιτς με παγωτό χωρίς ψήσιμο (για vegan)

Βγάλτε τα μπισκότα σοκολάτας από την κατάψυξη και βάλτε μια μεγάλη κουταλιά παγωτού στα τέσσερα από τα οκτώ κομμάτια. Χρησιμοποιήστε τα άλλα τέσσερα μπισκότα για να κάνετε σάντουιτς. Ξαναβάλτε τα στην κατάψυξη για περίπου 20-30 λεπτά και ύστερα σερβίρετε!

Επιδόρπιο Καλοκαίρι: Υλικά για τα μπισκότα σοκολάτας

  • 3/4 φλιτζάνι ωμά αμύγδαλα (ή άλλους ξηρούς καρπούς της επιλογής σας)
  • 5 μαλακοί χουρμάδες, μουλιασμένους στο νερό για 10 λεπτά
  • 3 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
  • 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • Μια πρέζα αλάτι

Για το παγωτό

  • 2 κρύες μπανάνες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Νερό, όσο χρειάζεται για το ανακάτεμα

Οδηγίες

Βάλτε τα αμύγδαλα, τη σκόνη κακάο και το αλάτι στο μπολ του μίξερ και ανακατέψτε μέχρι να γίνει μια καλά διαλυμένη σκόνη. Προσθέστε τους χουρμάδες και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε μέχρι να γίνει μια κολλώδης ζύμη. Ίσως χρειαστεί να σταματάτε κάποιες φορές, για να παίρνετε με μια σπάτουλα τα υλικά που έχουν κολλήσει στην άκρη του μπολ.

Μεταφέρετε τη ζύμη των μπισκότων σε ένα ταψάκι με ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και χρησιμοποιήστε τα χέρια σας (βρεγμένα, για να μην κολλήσουν), για να φτιάξετε τη ζύμη σε σχήμα ορθογώνιου παραλληλόγραμμου. Τοποθετήστε τη ζύμη στην κατάψυξη για περίπου 20 λεπτά, ύστερα χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο μαχαίρι για να κόψετε τη ζύμη σε 8 ορθογώνια μπισκότα. Ξαναβάλτε τα στην κατάψυξη, όσο φτιάχνετε το παγωτό.

Για να ετοιμάσετε το παγωτό, θα χρειαστείτε και πάλι το μίξερ. Για μεγαλύτερη ευκολία, κόψτε τις μπανάνες σε κομμάτια πριν τις ανακατέψετε. Μετά αναμίξτε τις με το εκχύλισμα βανίλιας και 1- 2 κουταλιές της σούπας νερό. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει απαλό και κρεμώδες, σαν παγωτό! (προσθέστε λίγο νερό ακόμα, αν χρειαστεί, για να πετύχετε την υφή που χρειαζόμαστε).

Βγάλτε τα μπισκότα σοκολάτας από την κατάψυξη και βάλτε μια μεγάλη κουταλιά παγωτού στα τέσσερα από τα οκτώ κομμάτια. Χρησιμοποιήστε τα άλλα τέσσερα μπισκότα για να κάνετε σάντουιτς. Ξαναβάλτε τα στην κατάψυξη για περίπου 20-30 λεπτά και ύστερα σερβίρετε!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

9 διατροφικές συμβουλές για ένα όμορφο καλοκαίρι

Συνταγή της ημέρας: Σάντουιτς παγωτό απο την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τα φρούτα πρίν τα πετάξετε

Ο ρόλος των γονιών στην καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χτένια με κουσκούς και σκορδάτη σάλτσα

Με ένα τσέρκι βάζετε το κουσκούς σε κάθε πιάτο και από πάνω 4 χτένια με λίγο απ’ το ζουμάκι τους και για διακόσμηση μπορείτε να βάλετε λίγο σχοινόπρασο.

Σνακ για τους μικρούς μαθητές που δεν αγαπούν τα όσπρια

Μεταφέρουμε τα κεφτεδάκια σε ένα ταψί το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε τα κεφτεδάκια στα μισά του χρόνου ώστε να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά. Αφαιρούμε τα κεφτεδάκια από τον φούρνο.

Υπέροχο επιδόρπιο με βελούδινο γλάσσο σοκολάτας για όλη την οικογένεια

Βγάζουμε λίγο κρύο γάλα σε ένα μπολ και διαλύουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να ζεσταθεί μαζί με την ζάχαρη! Ρίχνουμε το μείγμα ανακατεύουμε και όταν πήξει την κατεβάζουμε

Πεϊνιρλί για όλη την οικογένεια

Αφού έχουμε φτιάξει τις βαρκούλες με ένα κουταλάκι, απλώνουμε τη σάλτσα και από πάνω βάζουμε με ένα κουτάλι τη γέμιση χορταρικών.

Παραδοσιακή κολοκυθόπιτα με τραχανά από τη Ρούμελη και τη Θεσσαλία

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια. Δεν υπάρχει λόγος να τα στραγγίζουμε γιατί χρειαζόμαστε τα υγρά τους για τον τραχανά. Σ΄ ένα μπολ βάζουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια, τον τραχανά, τα αυγά, τη φέτα τριμμένη και ρίχνουμε το γάλα.

Μυστικά της μοναδικής Ελληνικής "χωριάτικης" σαλάτας

Αν βάλετε πρώτα ξύδι θα μπορέσει να δώσει ένταση στα λαχανικά. Αν έχει μπει όμως πρώτα το λάδι, το ξύδι θα γλιστρήσει και θα πάει στον πάτο. Στη σαλάτα δεν σηκώνει να μπει μέτριο ξύδι της σειράς. Μόνο καλής ποιότητας.