Συνταγές

Επιδόρπιο Καλοκαίρι: Σάντουιτς με παγωτό χωρίς ψήσιμο (για vegan)

Επιδόρπιο Καλοκαίρι: Σάντουιτς με παγωτό χωρίς ψήσιμο (για vegan)

Βγάλτε τα μπισκότα σοκολάτας από την κατάψυξη και βάλτε μια μεγάλη κουταλιά παγωτού στα τέσσερα από τα οκτώ κομμάτια. Χρησιμοποιήστε τα άλλα τέσσερα μπισκότα για να κάνετε σάντουιτς. Ξαναβάλτε τα στην κατάψυξη για περίπου 20-30 λεπτά και ύστερα σερβίρετε!

Επιδόρπιο Καλοκαίρι: Υλικά για τα μπισκότα σοκολάτας

  • 3/4 φλιτζάνι ωμά αμύγδαλα (ή άλλους ξηρούς καρπούς της επιλογής σας)
  • 5 μαλακοί χουρμάδες, μουλιασμένους στο νερό για 10 λεπτά
  • 3 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
  • 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • Μια πρέζα αλάτι

Για το παγωτό

  • 2 κρύες μπανάνες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Νερό, όσο χρειάζεται για το ανακάτεμα

Οδηγίες

Βάλτε τα αμύγδαλα, τη σκόνη κακάο και το αλάτι στο μπολ του μίξερ και ανακατέψτε μέχρι να γίνει μια καλά διαλυμένη σκόνη. Προσθέστε τους χουρμάδες και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε μέχρι να γίνει μια κολλώδης ζύμη. Ίσως χρειαστεί να σταματάτε κάποιες φορές, για να παίρνετε με μια σπάτουλα τα υλικά που έχουν κολλήσει στην άκρη του μπολ.

Μεταφέρετε τη ζύμη των μπισκότων σε ένα ταψάκι με ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και χρησιμοποιήστε τα χέρια σας (βρεγμένα, για να μην κολλήσουν), για να φτιάξετε τη ζύμη σε σχήμα ορθογώνιου παραλληλόγραμμου. Τοποθετήστε τη ζύμη στην κατάψυξη για περίπου 20 λεπτά, ύστερα χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο μαχαίρι για να κόψετε τη ζύμη σε 8 ορθογώνια μπισκότα. Ξαναβάλτε τα στην κατάψυξη, όσο φτιάχνετε το παγωτό.

Για να ετοιμάσετε το παγωτό, θα χρειαστείτε και πάλι το μίξερ. Για μεγαλύτερη ευκολία, κόψτε τις μπανάνες σε κομμάτια πριν τις ανακατέψετε. Μετά αναμίξτε τις με το εκχύλισμα βανίλιας και 1- 2 κουταλιές της σούπας νερό. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει απαλό και κρεμώδες, σαν παγωτό! (προσθέστε λίγο νερό ακόμα, αν χρειαστεί, για να πετύχετε την υφή που χρειαζόμαστε).

Βγάλτε τα μπισκότα σοκολάτας από την κατάψυξη και βάλτε μια μεγάλη κουταλιά παγωτού στα τέσσερα από τα οκτώ κομμάτια. Χρησιμοποιήστε τα άλλα τέσσερα μπισκότα για να κάνετε σάντουιτς. Ξαναβάλτε τα στην κατάψυξη για περίπου 20-30 λεπτά και ύστερα σερβίρετε!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

9 διατροφικές συμβουλές για ένα όμορφο καλοκαίρι

Συνταγή της ημέρας: Σάντουιτς παγωτό απο την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τα φρούτα πρίν τα πετάξετε

Ο ρόλος των γονιών στην καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Ανακατεύετε την άχνη ζάχαρη με το γάλα και προσθέτετε αυτό το παχύ μίγμα στο βούτυρο. Το ανακατεύετε καλά και ρίχνετε λίγες σταγόνες λεμονιού. Μεταφέρετε τη βασιλόπιτα σε πιατέλα και την περιχύνετε με το γλάσο. Πασπαλίζετε με αμύγδαλα φιλέ και το αφήνετε να στεγνώσει.

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.