Συνταγές

Αμερικάνικη συνταγή για ζουμερό κέικ χωρίς μίξερ

Αμερικάνικη συνταγή για ζουμερό κέικ χωρίς μίξερ

Memorial Weekend γιορτάζουν οι Αμερικάνοι στις ΗΠΑ, παραμένοντας σε καραντίνα και φτιάχνοντας γλυκά! Κι εμείς βρήκαμε μια συνταγή από τις μακρινές ΗΠΑ που τη λες και κόλαση. Γιατί και μίξερ δεν χρειάζεσαι και τα υλικά θα τα βάλεις σε ένα μπολ κι από εκεί στην φόρμα ψησίματος.

Έχουμε λοιπόν την κλασική παραδοσιακή συνταγή για κίτρινο κέικ που είναι και ζουμερό και βουτυρένιο χωρίς να χρειάζεσαι μίξερ.

Τι χρειάζεσαι: Μόνο τρία αυγά που θα τα βγάλεις νωρίς από το ψυγείο για να είναι σε θερμοκρασία δωματίου ή απλά βάλτα σε μπολ με χλιαρό νερό για 15 λεπτά. Λιώνεις και 60 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο και ενδιάμεσα προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Παίρνεις το μεγάλο μπολ σου, σπας τα αυγά, προσθέτεις 250 γραμμάρια ζάχαρη άχνη και ανακατεύεις με αυγοδάρτη για ένα λεπτό.

Προσθέτεις το βούτυρο και 120 Ml ελαιόλαδο ή σπορέλαιο ή ηλιέλαιο και 240 ml βουτυρόγαλα ή έναν συνδυασμό στραγγιστού γιαουρτιού με sour cream.

Προσθέτεις ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού, εκχύλισμα βανίλιας, εκχύλισμα αμυγδάλου, ή λίγο λικέρ. Τέλος, βάζεις μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι, μαγειρική σόδα και 2 κουταλιές μπέικιν.

Τέλος, προσθέτεις 255 γραμμάρια αλευριού για όλες τις χρήσεις και ανακατεύεις γρήγορα για 30 δευτερόλεπτα για να έχεις ένα λείο μείγμα.

Ψήνεις σε φόρμα για 35 λεπτά ή σε φορμάκια για 25 λεπτά και τρως το καλύτερο κέικ της ζωής σου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.