Συνταγές

Αμερικάνικη συνταγή για ζουμερό κέικ χωρίς μίξερ

Αμερικάνικη συνταγή για ζουμερό κέικ χωρίς μίξερ

Memorial Weekend γιορτάζουν οι Αμερικάνοι στις ΗΠΑ, παραμένοντας σε καραντίνα και φτιάχνοντας γλυκά! Κι εμείς βρήκαμε μια συνταγή από τις μακρινές ΗΠΑ που τη λες και κόλαση. Γιατί και μίξερ δεν χρειάζεσαι και τα υλικά θα τα βάλεις σε ένα μπολ κι από εκεί στην φόρμα ψησίματος.

Έχουμε λοιπόν την κλασική παραδοσιακή συνταγή για κίτρινο κέικ που είναι και ζουμερό και βουτυρένιο χωρίς να χρειάζεσαι μίξερ.

Τι χρειάζεσαι: Μόνο τρία αυγά που θα τα βγάλεις νωρίς από το ψυγείο για να είναι σε θερμοκρασία δωματίου ή απλά βάλτα σε μπολ με χλιαρό νερό για 15 λεπτά. Λιώνεις και 60 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο και ενδιάμεσα προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Παίρνεις το μεγάλο μπολ σου, σπας τα αυγά, προσθέτεις 250 γραμμάρια ζάχαρη άχνη και ανακατεύεις με αυγοδάρτη για ένα λεπτό.

Προσθέτεις το βούτυρο και 120 Ml ελαιόλαδο ή σπορέλαιο ή ηλιέλαιο και 240 ml βουτυρόγαλα ή έναν συνδυασμό στραγγιστού γιαουρτιού με sour cream.

Προσθέτεις ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού, εκχύλισμα βανίλιας, εκχύλισμα αμυγδάλου, ή λίγο λικέρ. Τέλος, βάζεις μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι, μαγειρική σόδα και 2 κουταλιές μπέικιν.

Τέλος, προσθέτεις 255 γραμμάρια αλευριού για όλες τις χρήσεις και ανακατεύεις γρήγορα για 30 δευτερόλεπτα για να έχεις ένα λείο μείγμα.

Ψήνεις σε φόρμα για 35 λεπτά ή σε φορμάκια για 25 λεπτά και τρως το καλύτερο κέικ της ζωής σου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Μυστικό για απαράμιλλο καφέ φίλτρου

Ριζότο έκπληξη!!! Γευστικότατο… σαν να τρως ντολμαδάκια!…

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εύκολο γιαουρτογλυκό για απόλαυση χωρίς ενοχές

Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 έως 6 ώρες ώστε να στερεοποιηθούν και να δέσουν καλά τα υλικά του γλυκού μεταξύ τους. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, αφήνουμε τη φόρμα στο ψυγείο ένα ολόκληρο βράδυ.

Αλμυρή πίτα για μικρούς και μεγάλους

Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά του χυλού για να ενωθούν. Περιχύνουμε την πίτα και την αφήνουμε να σταθεί μισή ώρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει, περίπου μια ώρα.

Σάντουιτς παγωτό χωρίς καμία ενοχή

Βγάλτε τα μπισκότα σοκολάτας από την κατάψυξη και βάλτε μια μεγάλη κουταλιά παγωτού στα τέσσερα από τα οκτώ κομμάτια. Χρησιμοποιήστε τα άλλα τέσσερα μπισκότα για να κάνετε σάντουιτς. Ξαναβάλτε τα στην κατάψυξη για περίπου 20-30 λεπτά και ύστερα σερβίρετε!

Tips που θα απογειώσουν τη μαγειρική σας

και αυτό είναι για το βασικότερο συστατικό κάθε κουζίνας: το ελαιόλαδο! Επίλεξε ένα ποιοτικό ελαιόλαδο που να ολοκληρώνει τη γεύση και το άρωμα κάθε πιάτου!

Μια ελαφρύτερη εκδοχή από τα κλασσικά σουτζουκάκια για το καλοκαίρι

Αλευρώνουμε προσεκτικά και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι με καυτό λάδι. Ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για να πάρουν χρώμα. Τα βάζουμε σε ένα ταψί  που έχουμε στρώσει  απορροφητικό χαρτί.

Δύο πεντανόστιμα και υγιεινά πιάτα για όσους νηστεύουν

Αφού βράσουν, υπάρχουν δύο επιλογές. Είτε να τα αφήσεις κομματάκια είτε να τα πολτοποιήσεις σε πουρέ, με τη βοήθεια της κουζινομηχανής την οποία ρυθμίζεις σε υψηλή ταχύτητα. Αραιώνεις με λίγο νερό, αν έχει βγει πηχτή η σούπα, και προσθέτεις το κριθαράκι

Τρεις αυθεντικές συνταγές από μοναστήρια της Κρήτης και της Πάτμου

Εύκολο φαγητό αν έχεις περίσσευμα από φακές της προηγούμενης μέρας. Αλλιώς, πάμε τη συνταγή: Πλένεις και βάζεις τις φακές για βράσιμο. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτεις όλα τα υλικά εκτός από το ρύζι και αφήνεις μέχρι να ψηθούν τελείως.

Πεντανόστιμα καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι και λαχανικά

Θεωρώ ότι μια λεπτή και γλυκιά γεύση όπως το καλαμάρι, οφείλει να συνδυάζεται με υλικά που δεν την ανταγωνίζονται αλλά την συμπληρώνουν και έτσι πάντα επέλεγα ως βάση της γέμισής μου, αφενός το πλιγούρι που είναι γήινο και τραγανό χωρίς εντάσεις και αφετέρου ένα συνδυασμό λαχανικών που να βγάζει γλύκα και ήπιες γεύσεις ώστε να επιτρέπουν στο καλαμάρι να πρωταγωνιστεί.