Διατροφή

Stone Fruits: Η ειδική κατηγορία φρούτων με τα ιδιαίτερα οφέλη

Stone Fruits: Η ειδική κατηγορία φρούτων με τα ιδιαίτερα οφέλη

Μπορεί τα φρούτα με κουκούτσι να είναι γλυκά στη γεύση, ωστόσο είναι χαμηλά σε θερμίδες και μπορούν να μας βοηθήσουν στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής. Αυτό συμβαίνει καθώς είναι πλούσια σε φυτικές ίνες με αποτέλεσμα να έχουμε το αίσθημα του κορεσμού πολύ γρηγορότερα ενώ παράλληλα βελτιώνουν τα επίπεδα της χοληστερόλης στον οργανισμό μας.

Stone Fruits: Και ποιος δεν αγαπά τα φρούτα. Τα φρούτα είναι συνδεδεμένα στη συνείδησή μας με την καλή υγεία μας και με πολλαπλά οφέλη που προσφέρουν στον οργανισμό μας. Τα φρούτα είναι πολλά και ευτυχώς η φύση δεν μας επιτρέπει να τα βαρεθούμε αφού υπάρχουν πολλές ποικιλίες και είδη φρούτων για διαφορετικές εποχές του χρόνου.

Υπάρχει και μια ειδική κατηγορία για τα φρούτα, η οποία δεν είναι άλλη από αυτά με κουκούτσι ή αλλιώς stone fruits, τα οποία παρέχουν ιδιαίτερα οφέλη στον οργανισμό μας. Αυτά τα φρούτα είναι τα ροδάκινα, τα μάνγκο, τα κεράσια, τα δαμάσκηνα, τα βερίκοκα και άλλα και ανήκουν στα καλοκαιρινά φρούτα, έχοντας στο κέντρο τους ένα κουκούτσι.

Αυτά τα είδη φρούτων, περιέχουν αρκετό νερό συνήθως, ενώ είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και διαθέτουν έντονο χρώμα. Τα συστατικά τους καταπολεμούν τις λοιμώξεις, έχουν αντιοξειδωτική δράση και βοηθούν στην καταπολέμηση της γήρανσης. Επιπλέον, το κουκούτσι είναι η αιτία που τα περισσότερα φρούτα έχουν έντονο και ευχάριστο χρώμα.

Μπορεί τα φρούτα με κουκούτσι να είναι γλυκά στη γεύση, ωστόσο είναι χαμηλά σε θερμίδες και μπορούν να μας βοηθήσουν στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής. Αυτό συμβαίνει καθώς είναι πλούσια σε φυτικές ίνες με αποτέλεσμα να έχουμε το αίσθημα του κορεσμού πολύ γρηγορότερα ενώ παράλληλα βελτιώνουν τα επίπεδα της χοληστερόλης στον οργανισμό μας. Πιο συγκεκριμένα:

Βερίκοκα και μάνγκο: Περιέχουν Β-Καροτίνη, δηλαδή ένα είδος της βιταμίνης Α, το οποίο βελτιώνει την όρασή μας.

Κεράσια και δαμάσκηνα: Περιέχουν ανθοκυανίνες και φλαβονοειδή. Τα δύο αυτά συστατικά, καταπολεμούν τις ασθένειες και τα βρίσκουμε κυρίως στα φρούτα και λαχανικά που έχουν σκούρο χρώμα. Επίσης, μας προστατεύουν από προβλήματα της καρδιάς και από την εμφάνιση του διαβήτη.

Ροδάκινα και νεκταρίνια: Πλούσια σε βιταμίνη C, κάτι που σημαίνει ότι προσφέρουν πλούσια αντιοξειδωτική δράση. Επιπλέον αυτά τα φρούτα βοηθούν στην αντιμετώπιση των κυτταρικών βλαβών και την παραγωγή κολλαγόνου του οργανισμού μας, βοηθώντας μας να διατηρήσουμε τη νεότητά μας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σε τι είναι ευεργετικό το κουκούτσι του αβοκάντο

Φρούτα ακατάλληλα και κατάλληλα για απώλεια βάρους

Τα κόκκινα φρούτα προστατεύουν την Υγεία μας ;

Φρούτα και οι βιταμίνες τους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι είναι το άμυλο αραβοσίτου και ποια η θρεπτική του αξία

Άμυλο καλαμποκιού: Για να φτιάξουν άμυλο καλαμποκιού, που μερικές φορές αποκαλείται άμυλο αραβοσίτου, οι αγρότες διαχωρίζουν πρώτα το πίτουρο, το φύτρο και το ενδοσπέρμιο των κόκκων του καλαμποκιού. Στη συνέχεια, το άμυλο από το ενδοσπέρμιο των πυρήνων εξάγεται μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται υγρή άλεση. Τέλος, το καλαμποκάλευρο αποξηραίνεται και συσκευάζεται. Το άμυλο καλαμποκιού θεωρείται τρόφιμο υψηλής επεξεργασίας. Εκτός από το ότι χρησιμοποιείται ως κοινό πρόσθετο τροφίμων, το καλαμποκάλευρο έχει πολλές εμπορικές χρήσεις. Μπορεί να βρεθεί σε μπαταρίες, βρεφική πούδρα, βιοπλαστικά, σπίρτα και καλλυντικά.

Ο ρόλος των ηλεκτρολυτών στη στήριξη των σωματικών λειτουργιών

Ο ρόλος των ηλεκτρολυτών στη στήριξη των σωματικών λειτουργιών καθιστά σημαντική την ισορροπία τους στον οργανισμό, είτε μέσω συμπληρωμάτων είτε μέσω μιας διατροφής πλούσιας σε τροφές φυτικής προέλευσης. Η ανισορροπία ηλεκτρολυτών συνήθως οφείλεται σε κακή διατροφή, διάρροιες, εμετούς ή υπερβολικό ιδρώτα.

Τολμάτε να δοκιμάσετε μοσχάρι ταρτάρ;

Μοσχάρι ταρτάρ: Η αυθεντική γεύση του μοσχαριού αναδεικνύεται αρμονικά μέσα από αυτή την συνταγή για beef tartare. Είναι 100% ασφαλής για κατανάλωση και υπόσχεται να σας εκπλήξει γαστρονομικά από την πρώτη μπουκιά.