Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σπιτικό γάλα αμυγδάλου: Μια απλή και θρεπτική συνταγή

Σπιτικό γάλα αμυγδάλου: Μια απλή και θρεπτική συνταγή

Σπιτικό γάλα αμυγδάλου: Η παρασκευή γάλακτος αμυγδάλου στο σπίτι είναι μια απλή και ικανοποιητική διαδικασία, με αποτέλεσμα ένα νόστιμο, κρεμώδες ρόφημα χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά που βρίσκονται σε πολλές εκδόσεις που αγοράζονται από το κατάστημα.


Η παρασκευή γάλακτος αμυγδάλου στο σπίτι είναι μια απλή και ικανοποιητική διαδικασία, με αποτέλεσμα ένα νόστιμο, κρεμώδες ρόφημα χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά που βρίσκονται σε πολλές εκδόσεις που αγοράζονται από το κατάστημα. Αυτή η συνταγή απαιτεί μόνο λίγα υλικά και βασικά εργαλεία κουζίνας. Απολαύστε το φρέσκο, σπιτικό γάλα αμυγδάλου σας ως μια θρεπτική εναλλακτική γαλακτοκομικών προϊόντων σε καφέ, smoothies, δημητριακά ή απλά μόνο του!

Συστατικά:

  • 1 φλιτζάνι ωμά αμύγδαλα
  • 4 φλιτζάνια φιλτραρισμένο νερό (συν περισσότερο για μούλιασμα)
  • 1-2 κουταλιές της σούπας γλυκαντικό (προαιρετικά, π.χ. μέλι, σιρόπι σφενδάμου ή χουρμάδες)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
  • Μια πρέζα αλάτι (προαιρετικά)

Εξοπλισμός:

  • Μίξερ
  • Σακούλα γάλακτος ξηρών καρπών ή τυρόπανο
  • Μεγάλο μπολ
  • Γυάλινο βάζο ή μπουκάλι για αποθήκευση

Οδηγίες:

Μουλιάζουμε τα αμύγδαλα:

Τοποθετούμε τα ωμά αμύγδαλα σε ένα μεγάλο μπολ και τα σκεπάζουμε με νερό. Αφήστε τα να μουλιάσουν για τουλάχιστον 8 ώρες ή όλη τη νύχτα. Το μούλιασμα μαλακώνει τα αμύγδαλα, καθιστώντας τα πιο εύκολο να αναμειχθούν και με αποτέλεσμα πιο κρεμώδες γάλα.

Ξεπλύνετε και στραγγίστε:

Αφού μουλιάσουν, στραγγίζουμε και ξεπλένουμε τα αμύγδαλα κάτω από δροσερό τρεχούμενο νερό. Αυτό βοηθά στην απομάκρυνση του φυτικού οξέος και των αναστολέων ενζύμων που μπορούν να επηρεάσουν την πέψη.

Μείγμα:

Προσθέστε τα μουλιασμένα αμύγδαλα και 4 φλιτζάνια φιλτραρισμένο νερό σε ένα μπλέντερ. Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και κρεμώδες.

Ένταση:

Τοποθετήστε μια σακούλα με γάλα με ξηρούς καρπούς ή μια τυρί πανί πάνω από ένα μεγάλο μπολ και ρίξτε το μείγμα αμυγδάλου μέσα από αυτό. Πιέστε απαλά τη σακούλα ή το πανί για να βγάλετε όσο το δυνατόν περισσότερο υγρό. Αυτή η διαδικασία διαχωρίζει τον πολτό αμυγδάλου από το γάλα.

Γλυκά και γεύση:

Εάν θέλετε, επιστρέψτε το στραγγισμένο γάλα αμυγδάλου στο μπλέντερ και προσθέστε γλυκαντικό, εκχύλισμα βανίλιας και μια πρέζα αλάτι. Ανακατεύουμε για λίγο να ενωθούν.

Ρίξτε το έτοιμο γάλα αμυγδάλου σε ένα γυάλινο βάζο ή μπουκάλι και βάλτε το στο ψυγείο. Το σπιτικό γάλα αμυγδάλου διατηρείται για 3-5 ημέρες. Ανακινήστε καλά πριν από κάθε χρήση, καθώς μπορεί να προκληθεί φυσικός διαχωρισμός.
Φυλάξτε τον πολτό αμυγδάλου για άλλες συνταγές, όπως smoothies, αρτοσκευάσματα ή ως προσθήκη σε πλιγούρι βρώμης.
Για πιο παχύρρευστο, πιο κρεμώδες γάλα, χρησιμοποιήστε λιγότερο νερό. Για πιο ελαφριά εκδοχή, προσθέστε περισσότερο νερό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια τα οφέλη ομορφιάς από το γάλα αμυγδάλου;

Μια γλυκιά συνταγή με γάλα αμυγδάλου που θα λατρέψετε

Κάνοντας τη μετάβαση σε μια φυτική διατροφή

Φυτικά θρεπτικά εναλλακτικά γάλακτος για ενίσχυση της υγείας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Τι είναι η Atlantic Road Diet;

Atlantic Road Diet: Η δίαιτα Atlantic Road δεν αποτελεί γρήγορη λύση για την απώλεια βάρους, αλλά μάλλον μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που προάγει τη συνολική υγεία.

Close Icon