Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σπιτική μαρμελάδα με λίγη ζάχαρη 

Σπιτική μαρμελάδα με λίγη ζάχαρη 

Το να φτιάξετε τη δική σας μαρμελάδα στο σπίτι μπορεί να είναι μια απολαυστική εμπειρία, ειδικά όταν μπορείτε να ελέγξετε την ποσότητα ζάχαρης που χρησιμοποιείται. Αυτή η συνταγή προσφέρει μια νόστιμη επιλογή με χαμηλότερη ζάχαρη που αναδεικνύει τη φυσική γλυκύτητα και τη γεύση των φρούτων.


Το να φτιάξετε τη δική σας μαρμελάδα στο σπίτι μπορεί να είναι μια απολαυστική εμπειρία, ειδικά όταν μπορείτε να ελέγξετε την ποσότητα ζάχαρης που χρησιμοποιείται. Αυτή η συνταγή προσφέρει μια νόστιμη επιλογή με χαμηλότερη ζάχαρη που αναδεικνύει τη φυσική γλυκύτητα και τη γεύση των φρούτων. Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε μια απλή σπιτική μαρμελάδα χρησιμοποιώντας φρέσκα φρούτα και μόνο μια πινελιά ζάχαρης.

Συστατικά:

  • 2 φλιτζάνια ώριμα φρούτα (φράουλες, βατόμουρα, ροδάκινα ή ανάμεικτα μούρα)
  • 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη (προσαρμόστε ανάλογα με τη γεύση)
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας πηκτίνη (προαιρετικά, για πιο σφιχτή συνοχή)
  • Μια πρέζα αλάτι

 

Οδηγίες:

  1. Προετοιμάστε τα φρούτα: Ξεκινήστε πλένοντας καλά τα φρούτα που έχετε επιλέξει. Αν χρησιμοποιείτε φράουλες, ξεφλουδίστε τις και κόψτε τις στα τέσσερα. Για μεγαλύτερα φρούτα όπως τα ροδάκινα, ξεφλουδίστε και κόψτε τα σε μικρά κομμάτια. Εάν χρησιμοποιείτε βατόμουρα ή άλλα μικρά φρούτα, απλά ξεπλύνετε και αφήστε τα στην άκρη.
  2. Μαγειρέψτε το μείγμα: Σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα, ανακατέψτε τα έτοιμα φρούτα, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Αν σας αρέσει η μαρμελάδα σας λίγο πιο πηχτή, ανακατέψτε την πηκτίνη. Ο χυμός λεμονιού όχι μόνο ενισχύει τη γεύση αλλά δρα και ως φυσικό συντηρητικό.
  3. Ζεσταίνουμε: Τοποθετήστε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα, αφήνοντας τη ζάχαρη να διαλυθεί και τα φρούτα να βγάλουν τους χυμούς τους. Φέρτε το μείγμα σε μια ήπια βράση και στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά στο χαμηλό. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Θέλετε να σπάσουν τα φρούτα και να πήξει το μείγμα.
  4. Ελέγξτε τη συνοχή: Για να δοκιμάσετε τη συνοχή της μαρμελάδας, ρίξτε μια κουταλιά σε ένα πιάτο και αφήστε τη να κρυώσει για ένα λεπτό. Περάστε το δάχτυλό σας μέσα από τη μαρμελάδα. αν κρατήσει το σχήμα του, είναι έτοιμο. Αν είναι πολύ ρευστό, συνεχίστε το μαγείρεμα για λίγα λεπτά ακόμα.
  5. Βάζο και αποθήκευση: Μόλις επιτευχθεί η επιθυμητή σύσταση, αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει ελαφρώς. Ρίξτε τη μαρμελάδα σε καθαρά, αποστειρωμένα βάζα. Σφραγίστε τα όσο είναι ακόμα ζεστά και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου.

Η σπιτική σας μαρμελάδα με λίγη ζάχαρη είναι πλέον έτοιμη! Χρησιμοποιήστε το σε τοστ, τηγανίτες ή γιαούρτι ή ενσωματώστε το στις αγαπημένες σας συνταγές. Αυτή η μαρμελάδα μπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγείο για έως και δύο εβδομάδες ή στην κατάψυξη για μεγαλύτερη συντήρηση. Απολαύστε την απολαυστική γεύση της σπιτικής καλοσύνης!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πράσινο χρώμα ζαμπόν: Τι σημαίνει και πόσο ασφαλές είναι;

Ο φυσικός σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους είναι το δενρολίβανο

Φασόλια γίγαντες με πράσο και λουκάνικο

Ταϊλανδέζικη σαλάτα με νουντλς και μοσχαρίσιο φιλέτο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Τι είναι η Atlantic Road Diet;

Atlantic Road Diet: Η δίαιτα Atlantic Road δεν αποτελεί γρήγορη λύση για την απώλεια βάρους, αλλά μάλλον μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που προάγει τη συνολική υγεία.

Close Icon