Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σπιτική μαρμελάδα με λίγη ζάχαρη 

Σπιτική μαρμελάδα με λίγη ζάχαρη 

Το να φτιάξετε τη δική σας μαρμελάδα στο σπίτι μπορεί να είναι μια απολαυστική εμπειρία, ειδικά όταν μπορείτε να ελέγξετε την ποσότητα ζάχαρης που χρησιμοποιείται. Αυτή η συνταγή προσφέρει μια νόστιμη επιλογή με χαμηλότερη ζάχαρη που αναδεικνύει τη φυσική γλυκύτητα και τη γεύση των φρούτων.

Το να φτιάξετε τη δική σας μαρμελάδα στο σπίτι μπορεί να είναι μια απολαυστική εμπειρία, ειδικά όταν μπορείτε να ελέγξετε την ποσότητα ζάχαρης που χρησιμοποιείται. Αυτή η συνταγή προσφέρει μια νόστιμη επιλογή με χαμηλότερη ζάχαρη που αναδεικνύει τη φυσική γλυκύτητα και τη γεύση των φρούτων. Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε μια απλή σπιτική μαρμελάδα χρησιμοποιώντας φρέσκα φρούτα και μόνο μια πινελιά ζάχαρης.

Συστατικά:

  • 2 φλιτζάνια ώριμα φρούτα (φράουλες, βατόμουρα, ροδάκινα ή ανάμεικτα μούρα)
  • 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη (προσαρμόστε ανάλογα με τη γεύση)
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας πηκτίνη (προαιρετικά, για πιο σφιχτή συνοχή)
  • Μια πρέζα αλάτι

 

Οδηγίες:

  1. Προετοιμάστε τα φρούτα: Ξεκινήστε πλένοντας καλά τα φρούτα που έχετε επιλέξει. Αν χρησιμοποιείτε φράουλες, ξεφλουδίστε τις και κόψτε τις στα τέσσερα. Για μεγαλύτερα φρούτα όπως τα ροδάκινα, ξεφλουδίστε και κόψτε τα σε μικρά κομμάτια. Εάν χρησιμοποιείτε βατόμουρα ή άλλα μικρά φρούτα, απλά ξεπλύνετε και αφήστε τα στην άκρη.
  2. Μαγειρέψτε το μείγμα: Σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα, ανακατέψτε τα έτοιμα φρούτα, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Αν σας αρέσει η μαρμελάδα σας λίγο πιο πηχτή, ανακατέψτε την πηκτίνη. Ο χυμός λεμονιού όχι μόνο ενισχύει τη γεύση αλλά δρα και ως φυσικό συντηρητικό.
  3. Ζεσταίνουμε: Τοποθετήστε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα, αφήνοντας τη ζάχαρη να διαλυθεί και τα φρούτα να βγάλουν τους χυμούς τους. Φέρτε το μείγμα σε μια ήπια βράση και στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά στο χαμηλό. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Θέλετε να σπάσουν τα φρούτα και να πήξει το μείγμα.
  4. Ελέγξτε τη συνοχή: Για να δοκιμάσετε τη συνοχή της μαρμελάδας, ρίξτε μια κουταλιά σε ένα πιάτο και αφήστε τη να κρυώσει για ένα λεπτό. Περάστε το δάχτυλό σας μέσα από τη μαρμελάδα. αν κρατήσει το σχήμα του, είναι έτοιμο. Αν είναι πολύ ρευστό, συνεχίστε το μαγείρεμα για λίγα λεπτά ακόμα.
  5. Βάζο και αποθήκευση: Μόλις επιτευχθεί η επιθυμητή σύσταση, αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει ελαφρώς. Ρίξτε τη μαρμελάδα σε καθαρά, αποστειρωμένα βάζα. Σφραγίστε τα όσο είναι ακόμα ζεστά και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου.

Η σπιτική σας μαρμελάδα με λίγη ζάχαρη είναι πλέον έτοιμη! Χρησιμοποιήστε το σε τοστ, τηγανίτες ή γιαούρτι ή ενσωματώστε το στις αγαπημένες σας συνταγές. Αυτή η μαρμελάδα μπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγείο για έως και δύο εβδομάδες ή στην κατάψυξη για μεγαλύτερη συντήρηση. Απολαύστε την απολαυστική γεύση της σπιτικής καλοσύνης!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πράσινο χρώμα ζαμπόν: Τι σημαίνει και πόσο ασφαλές είναι;

Ο φυσικός σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους είναι το δενρολίβανο

Φασόλια γίγαντες με πράσο και λουκάνικο

Ταϊλανδέζικη σαλάτα με νουντλς και μοσχαρίσιο φιλέτο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γεύματα 30 λεπτών για πολυάσχολες ημέρες

Γεύματα 30 λεπτών: Η προετοιμασία γρήγορων, θρεπτικών γευμάτων δεν χρειάζεται να είναι πρόκληση. Με απλά υλικά και λίγη οργάνωση, μπορείτε να απολαύσετε νόστιμα γεύματα ακόμα και τις πιο πολυσύχναστες μέρες.

Πώς να φτιάξετε σπιτικό χούμους για μεσογειακά πιάτα;

Hummus :Το σπιτικό χούμους είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να φέρετε μια γεύση από τη Μεσόγειο στο τραπέζι σας. Χρησιμοποιώντας απλά υλικά, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα νόστιμο, υγιεινό συνοδευτικό που ταιριάζει σχεδόν με τα πάντα.

Κρέμα καλαμπόκι - Μια απλή συνταγή για ένα λαχταριστό πιάτο

Κρέμα καλαμπόκι: Η κρέμα καλαμποκιού είναι μια εξαιρετικά εύκολη και νόστιμη επιλογή για κάθε περίσταση. Το καλαμπόκι προσφέρει μια φυσική γλυκύτητα που δένει τέλεια με την κρεμώδη υφή της σάλτσας.

Μια νόστιμη συνταγή χωρίς ενοχές

Υγιεινή πίτσα: Η πίτσα δεν είναι πλέον εχθρός της διατροφής σας. Δοκιμάστε τη συνταγή, πειραματιστείτε με τα υλικά και απολαύστε νόστιμη πίτσα χωρίς ενοχές.

Ένας θησαυρός υγείας που δεν πρέπει να πετάτε

Σπόροι πεπονιού: Αντί να πετάτε τους σπόρους καρπουζιού, σκεφτείτε να τους καθαρίσετε, να τους ψήσετε ελαφρά και να τους προσθέσετε στη διατροφή σας. Είναι μια απλή, φυσική προσθήκη που προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία.

Close Icon