ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σουβλάκια σολομού μαριναρισμένα με λεμόνι και μαραθόσπορο

Σουβλάκια σολομού μαριναρισμένα με λεμόνι και μαραθόσπορο

 

Για να μην καούν και μαυρίσουν τα ξύλινα καλαμάκια στο ψήσιμο, τα μουσκεύετε για 1 ώρα σε κρύο νερό και τα σκουπίζετε πριν περάσετε το ψάρι.

Χρόνος Προετοιμασίας:
15΄
Χρόνος Εκτέλεσης:
Ψήσιμο: 15΄
Χρόνος Αναμονής:
Μαρινάρισμα: 45

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τους κύβους του σολομού και προσθέτω το ελαιόλαδο, το λιωμένο σκόρδο, το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού, την πάπρικα, το μαραθόσπορο και το πιπέρι. Ανακατεύω πολύ καλά με τα χέρια μου, σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το αφήνω κατά μέρος για 45 λεπτά.
Στη συνέχεια μοιράζω τους κύβους σολομού σε 20 καλαμάκια για σουβλάκι, βάζοντας 2 – 3 κύβους σε κάθε καλαμάκι.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Βάζω τα σουβλάκια σε ένα μεγάλο αντικολλητικό ταψί, τα πασπαλίζω με το αλάτι και τα ψήνω για 15 λεπτά, γυρίζοντάς τα μερικές φορές, μέχρι να ροδίσει ο σολομός.

Τα σερβίρω ραντίζοντάς τα με το χυμό λεμονιού και πασπαλίζοντάς τα με τον ψιλοκομμένο άνηθο.
Υλικά:
Για 20 – 25 σουβλάκια
500 γρ. φιλέτο σολομού, φρέσκο ή κατεψυγμένο, κομμένο σε κύβους των 2½ εκ.
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού μαραθόσποροι, ελαφρώς κοπανισμένοι στο γουδί
½ κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ κουτ. γλυκού αλάτι
Για το σερβίρισμα
χυμός από ½ λεμόνι
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένος άνηθος

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι να κάνετε τα αυγά που περίσσεψαν από το Πάσχα;

Μπορούν τα παντζάρια να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της σοβαρής κατάθλιψης;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πράσινο τσάι: Ένα υγιεινό υποκατάστατο των ενεργειακών ποτών

Πράσινο τσάι: Το πράσινο τσάι προσφέρει μια υγιεινή εναλλακτική λύση απέναντι στα ενεργειακά ποτά, καθώς είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, χαμηλή σε θερμίδες και παρέχει μια ήπια και διαρκή αύξηση ενέργειας χάρη στην L-θεανίνη.

Πώς βοηθούν τα αυγά στη θεραπεία της αναιμίας;

Αυγά: Μια νόστιμη και θρεπτική επιλογή τροφής που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη και τη θεραπεία της αναιμίας. Τα αυγά είναι πλούσια σε σίδηρο, βιταμίνη Β12 και φολικό οξύ και παρέχουν στο σώμα σας τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να παράγει υγιή ερυθρά αιμοσφαίρια.

Τζατζίκι: Το συνοδευτικό που δε λείπει από το πασχαλινό τραπέζι

Τζατζίκι: Το σπιτικό τζατζίκι όχι μόνο έχει καλύτερη γεύση από τις εκδόσεις που αγοράσατε ποτέ, αλλά σας επιτρέπει επίσης να προσαρμόσετε τα συστατικά για να ταιριάζουν στον ουρανίσκο σας.

Πώς να φτιάξετε έναν πεντανόστιμο κόκορα;

Κόκορας μαγειρική: Το μαγείρεμα ενός νόστιμου κόκορα απαιτεί υπομονή, προσεκτική προετοιμασία και σωστές τεχνικές για να μαλακώσετε το κρέας και να βελτιώσετε τις γεύσεις του.