Σούπα πράσο: Οι σούπες λαχανικών θα έπρεπε να ήταν από τις πρώτες επιλογές σας! Γιατί; Επειδή κρατάνε τα περισσότερα υδατοδιαλυτά συστατικά των υλικών που περιέχουν.
Οι σούπες λαχανικών θα έπρεπε να ήταν από τις πρώτες επιλογές σας! Γιατί; Επειδή κρατάνε τα περισσότερα υδατοδιαλυτά συστατικά των υλικών που περιέχουν, αν μάλιστα αυτά είναι λαχανικά, τότε το διατροφικό όφελος μας, είναι πολλαπλάσιο!
ΥΛΙΚΑ
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 πράσα κομμένα σε ροδέλες (περίπου 300 γρ.)
- 2 κούπες ψιλοκομμένα κρεμμύδια
- 1/2 κούπα ψιλοκομμένη μαραθόριζα (προαιρετικά)
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. κουρκουμά
- 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
- 1/2 κιλό πατάτες κομμένες σε κυβάκια (3 μέτριες πατάτες)
- 4 κούπες ζεστό ζωμό λαχανικών (ή 1 κύβο λαχανικών διαλυμένο σε 4 κούπες νερό)
- 2 κ.γ. φρέσκο δεντρολίβανο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- πιπέρι καγιέν (κατά βούληση)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα.
- Ρίξτε τα πράσα και τα κρεμμύδια και ανακατέψτε συνεχώς για 5 λεπτά περίπου, μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο.
- Προσθέστε το σκόρδο, το αλάτι και τον κουρκουμά και ανακατέψτε για 1 λεπτό ακόμη.
- Προσθέστε τις πατάτες, το ζωμό λαχανικών και τα μυρωδικά, σκεπάστε και σιγοβράστε για 20 λεπτά περίπου.
- Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολοτποιείστε με ένα ραβδομπλέντερ απευθείας στην κατσαρόλα ή μεταφέρετε σε δόσεις στο blender.
- Μεταφέρετε τη σούπα στην κατσαρόλα να πάρει μια βράση, και είναι έτοιμη.
- Σερβίρεται ζεστή με ωμό ελαιόλαδο, κρουτόν, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φρέσκο δεντρολίβανο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube