Διατροφή

Σούπα μπρόκολο πατάτα: Ένα πιάτο για να ξεπεράσετε το κρυολόγημα

Σούπα μπρόκολο πατάτα: Ένα πιάτο για να ξεπεράσετε το κρυολόγημα

Σούπα μπρόκολο πατάτα: Ο συνδυασμός των δύο λαχανικών είναι πλούσιος σε βιταμίνες, σίδηρο, φυτικές ίνες και πρωτεΐνη. Πρόσθεσέ τα στο διατροφολόγιό σου και θα δεις μεγάλη διαφορά στο ανοσοποιητικό σύστημα!

Ο χειμώνας μάς κάνει να θέλουμε να πιούμε ζεστά ροφήματα και να φάμε ζεστά φαγητά! Τα ζητά ο οργανισμός μας, όπως επίσης αναζητά και τρόφιμα με παραπάνω θερμίδες για να αντέξει το σώμα μας το κρύο και τις ιώσεις. Γι’ αυτό το λόγο, δεν υπάρχει κάτι πιο ιδανικό από μία σούπα που θα μας παρέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε. Ένα τέτοιο φαγητό αποτελεί η σούπα από μπρόκολο και πατάτα! Ο συνδυασμός αυτών των δύο λαχανικών είναι πλούσιος σε βιταμίνες, σίδηρο, φυτικές ίνες και πρωτεΐνη. Πρόσθεσέ τα στο διατροφολόγιό σου και θα δεις μεγάλη διαφορά στο ανοσοποιητικό σου σύστημα!

Υλικά συνταγής:

  • 1 μεγάλο κίτρινο κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 πατάτες
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 λίτρο ζωμός λαχανικών
  • ½ φλιτζάνι ωμά ανάλατα κάσιους
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κιλό μπουκετάκια μπρόκολου (ή 4 φλιτζάνια μικρά μπουκετάκια μπρόκολου στον ατμό)
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • ¾ κουταλάκι του γλυκού άνηθος
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι από λευκό κρασί
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα

Εκτέλεση συνταγής:

1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μπουκιές.
2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, τα κάσιους και τις πατάτες και ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και αφήνουμε να βράσουν. Αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να διαλύονται όταν τις τρυπάμε με ένα πιρούνι.
4. Εν τω μεταξύ, κόβουμε το μπρόκολο σε μικρότερα μπουκετάκια όσο χρειάζεται για μια σούπα. Μπορούμε να ψιλοκόψουμε τα κοτσάνια του μπρόκολου και να τα προσθέσουμε στη σούπα. Τοποθετούμε το μπρόκολο σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση.

5. Καθαρίζουμε και τρίβουμε το καρότο σε μακριές λωρίδες.
6. Όταν μαλακώσουν οι πατάτες, χρησιμοποιούμε μια κουτάλα για να τα μεταφέρουμε όλα στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το θυμάρι, τον άνηθο, το ξύδι από λευκό κρασί, τη μουστάρδα και άλλο ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Κρατάμε το πάνω μέρος σφιχτά και ανακατεύουμε τα πάντα για ένα ή δύο λεπτά μέχρι να γίνουν τελείως κρεμώδη.
7. Ρίχνουμε ξανά την κρεμώδη σούπα στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το μπρόκολο και το καρότο. Σιγοβράζουμε για περίπου 5 λεπτά ακόμα μέχρι να ψηθεί το μπρόκολο. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε επιπλέον αλάτι όσο χρειάζεται (προσθέσαμε ¼ κουταλάκι ακόμα).
8. Η σούπα μας είναι έτοιμη! Τη σερβίρουμε ζεστή και με κρουτόν!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πλούσια και κρεμώδης vegan μανιταρόσουπα

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

Δοκιμάστε μια θρεπτική κοτόσουπα με κουρκουμά για το κρύο

Φτιάχνουμε θρεπτική σούπα με σπανάκι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι είναι το άμυλο και γιατί είναι αναπόσπαστο μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής

Άμυλο: Τα αμυλούχα τρόφιμα είναι η κύρια πηγή υδατανθράκων για τους περισσότερους ανθρώπους. Παίζουν καθοριστικό ρόλο σε μια θρεπτική, καλά ισορροπημένη διατροφή, καθώς παρέχουν στον οργανισμό γλυκόζη, η οποία είναι η κύρια πηγή ενέργειας για κάθε κύτταρο. Παρέχουν επίσης μια σειρά από βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά.

Σοκολατόπιτα με μπανάνα και φυστικοβούτυρο

Σοκολατόπιτα μπανάνα: Ποιος δε λατρεύει ένα πλούσιο γλυκό με σοκολάτα και μπανάνα; Με τον συνδυασμό του φυστικοβούτυρου, το γευστικό αποτέλεσμα πραγματικά απογειώνεται.

Βελγικό μοσχάρι Carbonnade με μπύρα

Μοσχάρι Carbonnade a la Flamande: Ταξιδεύουμε στο Βέλγιο και δοκιμάζουμε το εμβληματικό μοσχάρι carbonnade, παραδοσιακά μαγειρεμένο με τοπική μπύρα.

Τα προτερήματα της πρωτεΐνης στο πρωινό σας

Πρωινό πρωτεΐνη: Επιβραδύνοντας την απορρόφηση των υδατανθράκων και ενισχύοντας το αίσθημα του κορεσμού, η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη στα πλαίσια ενός υγιεινού πρωινού.