Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σολομός με πέστο: H συνταγή που θα σας ξετρελάνει

Σολομός με πέστο: H συνταγή που θα σας ξετρελάνει

Σολομός με πέστο: Ο σολομός με πέστο είναι ένα γευστικό και υγιεινό πιάτο που συνδυάζει την πλούσια γεύση του σολομού με την αρωματική φρεσκάδα του πέστο βασιλικού. Είναι ιδανικό για ένα γρήγορο και θρεπτικό γεύμα



Ο σολομός με πέστο είναι ένα γευστικό και υγιεινό πιάτο που συνδυάζει την πλούσια γεύση του σολομού με την αρωματική φρεσκάδα του πέστο βασιλικού. Είναι ιδανικό για ένα γρήγορο και θρεπτικό γεύμα, το οποίο μπορείτε να σερβίρετε με λαχανικά, ρύζι ή σαλάτα.

Συστατικά:

  • 4 φιλέτα σολομού
  • 2-3 κ.σ. πέστο βασιλικού (σπιτικό ή έτοιμο)
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι για γεύση
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • Φρέσκος βασιλικός για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία σολομού: Αν τα φιλέτα σολομού είναι με την πέτσα, μπορείτε να την αφήσετε για να βοηθήσει στο ψήσιμο και να κρατήσει τον σολομό πιο ζουμερό. Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα από όλες τις πλευρές.
  2. Μαγείρεμα σολομού: Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Προσθέτετε τα φιλέτα σολομού και τα ψήνετε για περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να αποκτήσουν χρυσή κρούστα και να γίνουν τρυφερά στο εσωτερικό τους. Αν προτιμάτε να τα ψήσετε στο φούρνο, προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C και ψήνετε τον σολομό για περίπου 12-15 λεπτά, ανάλογα με το πάχος των φιλέτων.
  3. Προσθήκη πέστο: Όταν ο σολομός είναι έτοιμος, ρίχνετε πάνω από κάθε φιλέτο 1-2 κουταλιές πέστο. Αν θέλετε, μπορείτε να ζεστάνετε το πέστο σε ένα μικρό τηγάνι για λίγα δευτερόλεπτα πριν το προσθέσετε στον σολομό.
  4. Ολοκλήρωση και σερβίρισμα: Ρίχνετε λίγο χυμό λεμονιού πάνω από τον σολομό για να προσθέσετε φρεσκάδα και γαρνίρετε με φρέσκο βασιλικό. Σερβίρετε το πιάτο με σαλάτα, ψητά λαχανικά ή ρύζι.

Συμβουλές:

  • Αν θέλετε πιο έντονη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον τυρί παρμεζάνα ή φρεσκοτριμμένο πιπέρι στο πέστο.
  • Εναλλακτικά, μπορείτε να ψήσετε τον σολομό στη σχάρα για μια πιο καπνιστή γεύση.

Ο σολομός με πέστο είναι ένα εξαιρετικά γευστικό πιάτο που συνδυάζει την υγιεινή αξία του σολομού με την αρωματική γεύση του πέστο, ιδανικό για κάθε γεύμα της ημέρας!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κριθαράκι με πέστο βασιλικού και ζαμπόν

Πώς να φτιάξετε σάλτσα πέστο εύκολα στο σπίτι;

Φτιάξτε το δικό σας πέστο με απλά υλικά για πολύ νόστιμη γεύση!

Πεντανόστιμα σπιτικά νιόκι πατάτας με πέστο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κατάθλιψη: Πώς η χαμηλή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών αυξάνει τον κίνδυνο της

Κατάθλιψη: Πρόσφατες μελέτες σε δίδυμους έχουν προσφέρει ισχυρές ενδείξεις ότι η διατροφή, και συγκεκριμένα η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ψυχική υγεία.

Φρέσκα ή Αποξηραμένα Φρούτα: Τι να επιλέξω;

Φρέσκα ή Αποξηραμένα Φρούτα: Η επιλογή μεταξύ αποξηραμένων και φρέσκων φρούτων εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως οι διατροφικές ανάγκες, η ευκολία και τα προσωπικά προτιμήματα. Και τα δύο έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα,

Μοσχάρι λεμονάτο με σέλινο και καρότα 

Συνταγή χειμώνας: Το μοσχάρι λεμονάτο με σέλινο και καρότα είναι ένα υπέροχο πιάτο που συνδυάζει την τρυφερότητα του κρέατος με τη φρεσκάδα των λαχανικών και την αρωματική γεύση του λεμονιού. Ιδανικό για οικογενειακά γεύματα, προσφέρει γεύσεις που μαγνητίζουν τους πάντες.

Μαρούλι: Ένας θαυματουργός σύμμαχος για διαβητικούς

Μαρούλι:Πολύτιμος σύμμαχος για τους διαβητικούς. Χάρη στη χαμηλή θερμιδική του αξία, τον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και την υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά, αποτελεί ιδανική επιλογή για καθημερινή κατανάλωση.

Close Icon