Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σιρόπι λεβάντας: Πώς να φτιάξετε εύκολα στο σπίτι σιρόπι λεβάντας;

Σιρόπι λεβάντας: Πώς να φτιάξετε εύκολα στο σπίτι σιρόπι λεβάντας;

Σιρόπι λεβάντας: Το σιρόπι λεβάντας είναι μια απολαυστική προσθήκη σε διάφορα ροφήματα και επιδόρπια, προσδίδοντας μια λουλουδάτη και αρωματική γεύση που ενισχύει τη συνολική εμπειρία


Το σιρόπι λεβάντας είναι μια απολαυστική προσθήκη σε διάφορα ροφήματα και επιδόρπια, προσδίδοντας μια λουλουδάτη και αρωματική γεύση που ενισχύει τη συνολική εμπειρία. Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε σιρόπι λεβάντας στο σπίτι.

Συστατικά:

  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα γαστρονομικά μπουμπούκια λεβάντας

Οδηγίες:

Σε μια μικρή κατσαρόλα ανακατεύουμε το νερό και την κρυσταλλική ζάχαρη. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.

  • Εμπλουτίστε με λεβάντα:

Προσθέστε τα αποξηραμένα μπουμπούκια μαγειρικής λεβάντας στην κατσαρόλα. Αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει απαλά και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό. Αφήστε το να σιγοβράσει για περίπου 5-7 λεπτά για να εμποτιστεί το σιρόπι με γεύση λεβάντας. Αποφύγετε το έντονο βράσιμο για να διατηρήσετε τη λεπτή ουσία λεβάντας.

  • Ψύξη και στέλεχος:

Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε το σιρόπι λεβάντας να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Αφήστε τα μπουμπούκια της λεβάντας να μουλιάσουν στο σιρόπι για επιπλέον 10-15 λεπτά για να εντείνουν τη γεύση.
Σουρώστε το σιρόπι μέσα από ένα κόσκινο με λεπτό πλέγμα ή τυρί σε ένα καθαρό δοχείο για να αφαιρέσετε τα μπουμπούκια λεβάντας. Πιέστε απαλά για να εξαγάγετε όλο το εγχυμένο σιρόπι.

  • Αποθηκεύστε και σερβίρετε:

Μεταφέρετε το σιρόπι λεβάντας σε ένα γυάλινο μπουκάλι ή βάζο με κλειστό καπάκι. Αποθηκεύστε το στο ψυγείο για έως και δύο εβδομάδες.
Χρησιμοποιήστε σιρόπι λεβάντας για να γλυκάνετε και να αρωματίσετε ποτά όπως λεμονάδα, παγωμένο τσάι, κοκτέιλ (όπως τζιν φιζ λεμονάδας λεβάντας) ή καφέ. Μπορεί επίσης να περιχυθεί με επιδόρπια όπως κέικ, τηγανίτες ή γιαούρτι.


Προσαρμόστε τη γλύκα διαφοροποιώντας την ποσότητα ζάχαρης που χρησιμοποιείται στη συνταγή. Για πιο δυνατή γεύση λεβάντας, μπορείτε να βάλετε τα μπουμπούκια της λεβάντας στο σιρόπι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα πριν τα στραγγίσετε. Πειραματιστείτε με την προσθήκη ενός πιτσιλιού σιροπιού λεβάντας σε dressings σαλάτας ή μαρινάδες για μια μοναδική ανατροπή. Το σπιτικό σιρόπι λεβάντας προσφέρει έναν αρωματικό και ευέλικτο τρόπο για να αναδείξετε τις γαστρονομικές σας δημιουργίες με μια πινελιά λουλουδένιας εκλέπτυνσης. Απολαύστε πειραματισμούς με διαφορετικές χρήσεις και απολαύστε την απολαυστική ουσία της λεβάντας στα αγαπημένα σας πιάτα και ποτά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Φροντίζοντας τον Εαυτό σας με Φυσικές Πρακτικές και Αιθέρια Έλαια

Το άρωμα ως εργαλείο θετικών συναισθημάτων και ευεξίας

Γιατί βάζουμε λεβάντα στις ντουλάπες μας;

Πώς η λεβάντα μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του άγχους;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon