Διατροφή

Σεφ προτείνει τρόπο για να τρώμε την πίτσα

Σεφ προτείνει τρόπο για να τρώμε την πίτσα

 Χέρι, μαχαιροπίρουνο ή μήπως κάπως αλλιώς;

Αν η πίτσα τρώγεται με το χέρι ή το μαχαίρι και το πιρούνι παραμένει ένα διαχρονικό και δισεπίλυτο δίλημμα της γαστρονομίας. Και η αλήθεια είναι πως θα βρεις πολλούς υποστηρικτές σε κάθε πλευρά.

Άλλοι λένε πως ο σωστός, παραδοσιακός και αυθεντικά ιταλικός τρόπος είναι με το μαχαιροπίρουνο. Ξεκινώντας από την τριγωνική «μύτη» του κομματιού και φτάνοντας ως το «στεφάνι» της ζύμης.

Άλλοι πάλι απορρίπτουν τέτοιες τυπικότητες και ισχυρίζονται πως μόνο με το χέρι παίρνεις την πραγματική εμπειρία. Και το φτάνουν τόσο μακριά που μας λένε πως όλοι θα γελάσουν μαζί σου αν τη γευτείς με μαχαιροπίρουνο.

Τη λύση στο δίλημμα έχει ο Anthony Bruno, γνωστός σεφ και ιδιοκτήτης της Anthony’s Coal Fired Pizza, που μας λέει πως ο τρόπος που προτείνει αυτός στους πελάτες του είναι να διπλώνουν το κομμάτι, κάνοντάς το ρολό.

«Δεν είναι μπριζόλα, είναι κομμάτι πίτσας», εξηγεί, «θα πάρεις το κομμάτι και θα το τυλίξεις σαν ρολό. Τώρα μπορείς να το φας». Αυτό γίνεται τόσο για να μη χυθούν τα υλικά, όσο και για να μην ακουμπά το σαγόνι σου πάνω στο λιωμένο τυρί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αυγά ορτυκιού - Μια πραγματική διατροφική υπερδύναμη

Τα μαγειρικά μυστικά του να φτιάξεις τα τέλεια ρεβίθια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ρευματοειδής αρθρίτιδα και διατροφή: Τι να τρως και τι να αποφεύγεις

Το Ίδρυμα Αρθρίτιδας συνιστά να επιδιώκετε να καταναλώνετε δύο φλιτζάνια φρούτα και δύο έως τρία φλιτζάνια λαχανικά την ημέρα. Καλές πηγές περιλαμβάνουν τα μούρα, τα εσπεριδοειδή, τα σταυρανθή λαχανικά (όπως το μπρόκολο, το λάχανο και το κουνουπίδι) και τις πιπεριές.

Tarte Tatin με φέτα και σύκα: Η αλμυρή εκδοχή για το απόλυτο γλυκό

Οι συνδυασμοί γεύσεων ενθουσιάζουν τις αισθήσεις σε κάθε μπουκιά και ενισχύουν τόσο τα γλυκά όσο και τα αλμυρά στοιχεία οποιουδήποτε πιάτου και αν είναι.  Αυτό ακριβώς πετυχαίνει και η ακόλουθη συνταγή με σύκα και φέτα.