Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Sazerac: Το εμβληματικό κοκτέιλ της Νέας Ορλεάνης στο ποτήρι σας [vid]

Sazerac: Το εμβληματικό κοκτέιλ της Νέας Ορλεάνης στο ποτήρι σας [vid]

Sazerac: Το ποτό υπάρχει ήδη από το 1838, με το ίδιο το κοκτέιλ να γίνεται εμπορικό σήμα το 1900 από την εταιρεία Sazerac.

Το Sazerac είναι στενός ξάδερφος του Old Fashioned που παραδοσιακά αποτελείται από ουίσκι σίκαλης ή κονιάκ, bitters, ζάχαρη και αψέντι. Το ποτό υπάρχει ήδη από το 1838, με το ίδιο το κοκτέιλ να γίνεται εμπορικό σήμα το 1900 από την εταιρεία Sazerac. Το κοκτέιλ Sazerac στέφθηκε το επίσημο κοκτέιλ της Νέας Ορλεάνης το 2008. Πιστεύεται ότι τα πρώτα Sazerac παρασκευάστηκαν με γαλλικό κονιάκ – Sazerac de Forge et Fils Cognac, για να είμαστε συγκεκριμένοι – και όχι με το κανονικό πλέον ουίσκι σίκαλης.


Η παλαιότερη εκδοχή του κοκτέιλ λέγεται ότι προήλθε από τον Antoine Amédée Peychaud, έναν φαρμακοποιό από το Saint-Domingue, μια γαλλική αποικία στη σημερινή Αϊτή. Ο Peychaud μετακόμισε στη Νέα Ορλεάνη την εποχή της Αϊτινής Επανάστασης, όπου άνοιξε ένα φαρμακείο που πούλησε, μεταξύ άλλων, το συνονόματό του Peychaud’s Bitters. Η ιστορία λέει ότι ο επιχειρηματίας άρχισε να συνδυάζει τα bitters του με κονιάκ, ζάχαρη και νερό και στη συνέχεια κυκλοφόρησε το ελιξίριο που προέκυψε ως βοήθημα υγείας.

Τελικά αυτό το κοκτέιλ αυξήθηκε σε δημοτικότητα σε σημείο που οι ντόπιοι το αναζήτησαν είτε ήταν άρρωστοι είτε όχι, και γεννήθηκε το κοκτέιλ Sazerac. Γύρω στο 1885, αφού η επιδημία φυλλοξήρας στην Ευρώπη αποδεκάτισε τους γαλλικούς αμπελώνες, το κονιάκ με βάση το σταφύλι αντικαταστάθηκε με αμερικάνικο ουίσκι σίκαλης ως το απόσταγμα επιλογής του Sazerac.

Συστατικά

  • Αψέντι, για να ξεπλύνετε το ποτήρι
  • 1 κύβος ζάχαρης
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κρύο νερό
  • 4 σταγόνες Peychaud’s bitters
  • 75 ml ουίσκι σίκαλης
  • Γαρνίρισμα: φλούδα λεμονιού

Βήματα

  • Ξεπλύνετε ένα παγωμένο ποτήρι με αψέντι, πετάξτε κάθε περίσσεια και αφήστε το στην άκρη.
  • Σε ένα ποτήρι ανάμειξης, ανακατέψτε τον κύβο ζάχαρης, το νερό και τα bitters του Peychaud.
  • Προσθέστε το ουίσκι σίκαλης, γεμίστε το ποτήρι του μίξερ με πάγο και ανακατέψτε για 15-20 δευτερόλεπτα, μέχρι να κρυώσει καλά.
  • Σούρωσε στο έτοιμο ποτήρι.
  • Στρίψτε τη φλούδα λεμονιού στην επιφάνεια του ροφήματος για να εκφράσει τα έλαια της φλούδας και μετά γαρνίρετε με τη φλούδα.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Γευτείτε τη σκοτεινή γοητεία ενός κοκτέιλ Black Russian

Ποια είναι τα κορυφαία κοκτέιλ χαμηλών υδατανθράκων;

Ένα δροσιστικό κοκτέιλ με κονιάκ και σταφύλι

Ποιο ποτήρι να χρησιμοποιήσετε για κάθε ποτό;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon