ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ριζότο: Δοκιμάστε πεντανόστιμο ριζότο με αρακά και ζαμπόν

Ριζότο: Δοκιμάστε πεντανόστιμο ριζότο με αρακά και ζαμπόν

Ριζότο: Απολαύστε ένα υπέροχο καλοκαιρινό δείπνο, έτοιμο σε περίπου 20 λεπτά, τέλειο για να μην χάσετε καμία απογευματινή λιακάδα.

Ο αρακάς και το ζαμπόν είναι ένας κλασικός συνδυασμός που ταιριάζει καλά με σχεδόν κάθε είδος πιάτου. Αυτό είναι ένα άλλο υπέροχο καλοκαιρινό δείπνο και μπορεί να είναι έτοιμο σε περίπου 20 λεπτά, τέλειο για να μην χάσετε καμία απογευματινή λιακάδα.

Συστατικά

  • 200 γραμμάρια κατεψυγμένο αρακά, ξεπαγωμένο
  • 200 γρ ρύζι ριζότο
  • 100 γραμμάρια μπέικον κομμένο σε κύβους
  • 1 ποτήρι ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 175 ml λευκό κρασί
  • 50 γρ βούτυρο
  • 50 γρ παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 60 γρ κρέμα γάλακτος
  • Ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκιας μέντας
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

Οδηγίες παρασκευής

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Μαγειρέψτε τα κομμάτια μπέικον μέχρι να ροδίσουν καλά και μετά προσθέστε το ρύζι ριζότο και μαγειρέψτε απαλά, ανακατεύοντας έτσι ώστε κάθε κόκκος ρυζιού να καλυφθεί με το λάδι.
  • Προσθέτουμε το λευκό κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί από το ρύζι. Προσθέστε το σκόρδο και μια πρέζα αλάτι και ανακατέψτε μέχρι να ψηθεί το σκόρδο, περίπου 1 λεπτό.
  • Ξεκινήστε να προσθέτετε το ζωμό, μια κουταλιά τη φορά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά, πριν προσθέσετε κι άλλο. Συνεχίστε αυτό μέχρι να προστεθεί όλο το απόθεμα. Προσπαθήστε να μην βιαστείτε σε αυτό το στάδιο, καθώς θα κάνει το ριζότο σκληρό.
  • Όταν προστεθεί όλος ο ζωμός, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τον αρακά και το βούτυρο. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και μετά προσθέτουμε την παρμεζάνα. Σε αυτό το στάδιο, όλο το υγρό πρέπει να απορροφηθεί από το ριζότο και να αρχίσει να φεύγει από τα πλαϊνά της κατσαρόλας.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και αλευρώνουμε με λίγο μαύρο πιπέρι. Μοιράζουμε σε τέσσερα ζεστά πιάτα και ρίχνουμε από πάνω την κρεμ φρέσ και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γκουρμέ ριζότο μανιταριών

Δημιουργήστε ένα γρήγορο ριζότο ντομάτας!

Ριζότο με σουπιές και το μελάνι τους

Πιάτο με θαλασσινή αύρα το κριθαρότο γαρίδας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποια είδη φαγητού θα πρέπει να τρώτε αν έχετε αναπνευστικά προβλήματα;

Αναπνευστικό φαγητό: Εάν υποφέρετε από αναπνευστικά προβλήματα, όπως άσθμα, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) ή βρογχίτιδα, η κατανάλωση ορισμένων τροφών μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση των συμπτωμάτων.

Ποια είναι τα παραδοσιακά πιάτα της Σλοβακίας;

Σλοβακία φαγητό: Η σλοβακική κουζίνα είναι μια πλούσια ταπισερί γεύσεων και παραδόσεων, που αντικατοπτρίζει την ιστορία, τη γεωγραφία και τις πολιτιστικές επιρροές της χώρας.

Τι πρέπει να ξέρουμε για τον αστεροειδή γλυκάνισο και που τον χρησιμοποιούμε;

Αστεροειδής γλυκάνισος: Ο αστεροειδής γλυκάνισος είναι ένα μοναδικό μπαχαρικό που φημίζεται για τη χαρακτηριστική του γεύση και άρωμα, που θυμίζει γλυκόριζα με διακριτικές νότες γλυκύτητας και ζεστασιάς.

Παντζάρια: Η πολύτιμη συμβολή τους στη μάχη κατά του διαβήτη

Παντζάρια: Μπορούν να αποτελέσουν μια ωφέλιμη προσθήκη στη διατροφή σας, χάρη στην ικανότητά τους να βελτιώνουν τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα, την αρτηριακή πίεση και την ευαισθησία στην ινσουλίνη.