Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ριγκατόνι με τόνο, σάλτσα ντομάτα, κάππαρη, πράσινες ελιές και σταφίδες

Ριγκατόνι με τόνο, σάλτσα ντομάτα, κάππαρη, πράσινες ελιές και σταφίδες

Ιδανικός συνδυασμός υδατάνθρακα, πρωτεΐνης, λαχανικών και αντιοξειδωτικών. Όλα σε ένα πιάτο! Τα ζυμαρικά ριγκατόνι αποτελούν την κύρια πηγή υδατανθράκων σε αυτή τη συνταγή.

Ιδανικός συνδυασμός υδατάνθρακα, πρωτεΐνης, λαχανικών και αντιοξειδωτικών. Όλα σε ένα πιάτο! Τα ζυμαρικά ριγκατόνι αποτελούν την κύρια πηγή υδατανθράκων σε αυτή τη συνταγή.


 

                              

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. ριγκατόνι
80 γρ. ελαιόλαδο
20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
10 γρ. αντζούγιες, ψιλοκομμένες
500 γρ. σάλτσα ντομάτα
20 γρ. κάππαρη
40 γρ. ελιές πράσινες, ψιλοκομμένες
30 γρ. σταφίδες μαύρες
100 γρ. νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών
500 γρ. τόνο στραγγισμένο
150 γρ. ντομάτες κονκασέ
βασιλικό, ψιλοκομμένο
μαϊντανό, ψιλοκομμένο
κρεμμύδι φρέσκο, το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένο
αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε καλά αλατισμένο και κοχλάζον νερό και, αφού τα σουρώσουμε, φυλάμε 100 γρ. από το νερό του βρασίματος.
  2. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να μυρίσει.
  3. Ρίχνουμε τις αντζούγιες και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμη.
  4. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτα, την κάππαρη, τις σταφίδες, τις ελιές και το νερό.
  5. Αλατίζουμε και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά περίπου.
  6. Προσθέτουμε τον τόνο και τις ντομάτες και ανακατεύουμε καλά.
  7. Ρίχνουμε τα βρασμένα ριγκατόνι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, για 2 λεπτά.
  8. Θα πρέπει να υπάρχουν ακόμη υγρά στην κατσαρόλα, αλλά όχι πολλά ούτε πολύ ρευστά, σχετικώς «δεμένα».
  9. Βγάζουμε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτουμε τον βασιλικό, τον μαϊντανό και το φρέσκο κρεμμύδι, ανακατεύουμε καλά και δοκιμάζουμε για αλάτι.
  10. Σερβίρουμε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πρόγραμμα διατροφής για έλεγχο μερίδας φαγητού

Σύκα: Η γευστική λύση για να απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά

Γιαούρτι μπανάνα: Η ιδανική συνταγή για μυϊκή ανάπτυξη μετά την άσκηση

Μέλι: Ποια τα οφέλη του όταν καταναλώνεται με άδειο στομάχι;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon