Διατροφή

Ψύλλιο: Πόσο αποτελεσματικό είναι το Psyllium Husk στη διατροφή μας;

Ψύλλιο: Πόσο αποτελεσματικό είναι το Psyllium Husk στη διατροφή μας;

Ψύλλιο: Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Clinical Nutrition, το ψύλλιο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του λιπιδικού προφίλ της κακής χοληστερόλης.

Το ψύλλιο είναι μια διαιτητική ίνα που παρασκευάζεται από τους φλοιούς των σπόρων του φυτού Plantago ovata. Είναι πιο κοινά γνωστό ως καθαρτικό. Είναι ένα από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα σπιτικά φάρμακα για τη δυσκοιλιότητα. Το ψύλλιο είναι καλό για την απώλεια βάρους, καθώς δίνει μια αίσθηση πληρότητας και βοηθά στην πρόληψη της υπερκατανάλωσης τροφής. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει παρατηρηθεί ραγδαία αύξηση των ασθενών με υψηλή χοληστερόλη παγκοσμίως. Ένας σημαντικός λόγος πίσω από αυτό είναι η κακή διατροφή και ο κακός τρόπος ζωής.

Όσο περισσότερο τρώμε επεξεργασμένα τρόφιμα, τόσο πιο γρήγορα η κακή χοληστερόλη συσσωρεύεται στο σώμα μας, με αποτέλεσμα την υψηλή χοληστερόλη. Επίσης, προσθέτει στην παχυσαρκία, μετά την οποία αυξάνεται ο κίνδυνος καρδιακών παθήσεων. Σε μια τέτοια κατάσταση, μαζί με τη μείωση των λιπαρών, των λιπαρών και των επεξεργασμένων τροφίμων στη διατροφή, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε την κακή χοληστερόλη. Και η καλύτερη λύση για αυτό είναι το ψύλλιο.

Ψύλλιο για υψηλή χοληστερόλη

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Clinical Nutrition, το ψύλλιο βοηθά στη μείωση της κακής χοληστερόλης (επίπεδα χοληστερόλης LDL). Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του λιπιδικού προφίλ της κακής χοληστερόλης.

Οφέλη

  • Αποβάλλει την κακή χοληστερίνη με τα κόπρανα: Το άμυλο στο ψύλλιο είναι αρκετά παχύ για να σχηματίσει γλουτένη. Όταν εισέρχεται στο στομάχι, τα λιπίδια που περιέχουν κακή χοληστερόλη, λίπος και τριγλυκερίδια κολλάνε στα σωματίδια των ινών του. Στη συνέχεια βγαίνουν από το σώμα με περιττώματα.
  • Απορροφά τα χολικά οξέα και τη χοληστερόλη: Το ψύλλιο αναμιγνύεται με το νερό του σώματος για να σχηματίσει ένα παχύρρευστο τζελ. Στη συνέχεια απορροφά τα χολικά οξέα και τη χοληστερόλη και καθαρίζει τα αιμοφόρα αγγεία. Με αυτόν τον τρόπο, είναι πολύ ευεργετικό για την υψηλή χοληστερίνη.

Ψύλλιο: Δοσολογία

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατανάλωση 10 γραμμαρίων με ψύλλιο ημερησίως μπορεί να μειώσει την LDL χοληστερόλη κατά 13 mg/dL σε μόλις τρεις εβδομάδες. Ανακατέψτε λοιπόν 1 κουταλιά φλοιού ψυλλίου σε νερό πριν κοιμηθείτε. Στη συνέχεια, προσθέστε λίγο νερό σε αυτό το πρωί και καταναλώστε το.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα 3 κορυφαία βότανα για απώλεια βάρους

Δυσκοιλιότητα: Πρόληψη – Θεραπεία

Πέντε μοναδικά ροφήματα απόλυτης αποτοξίνωσης

7 Superfoods στη διατροφή σας για λαμπερή επιδερμίδα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Καρπούζι για διαβητικούς.......καλό ή κακό;

Καρπούζι ζάχαρο: Χωρίς αμφιβολία, το καρπούζι βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τα αγαπημένα καλοκαιρινά φρούτα, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό.