Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ψωμί τοστ: Φτιάξτε μόνοι σας ψωμί τοστ εύκολα και γρήγορα

Ψωμί τοστ: Φτιάξτε μόνοι σας ψωμί τοστ εύκολα και γρήγορα

Ψωμί τοστ: Θέλετε να μυρίσει ψωμί στο σπίτι, αλλά και να απολαμβάνετε φρεσκοψημένο ψωμάκι στο τοστ σας καθημερινά; Ακολουθήστε τα βήματα της συνταγής μας και καλή σας απόλαυση!


Μπορεί να αναζητάς κάθε μέρα τη γεύση ενός ζεστού και απολαυστικού ψωμιού από το φούρνο της γειτονιάς σου, αλλά πώς θα ένιωθες αν το ετοίμαζες εσύ η ίδια; Πρόσθεσε τώρα στη ζωή σου την αρτοποιία και γίνε όσο πιο δημιουργική μπορείς! Διάβασε, παρακάτω, την πιο νόστιμη συνταγή για ψωμί του τοστ και δε θα χάσεις! Αυτή η εξαιρετικά εύκολη συνταγή θα καθοδηγήσει ακόμη και τους πιο αρχάριους αρτοποιούς ψωμιού να δημιουργήσουν ένα σπιτικό λευκό ψωμί που είναι μαλακό, τρυφερό και ιδανικό για παρασκευή σάντουιτς.

Εύκολη συνταγή για ψωμί του τοστ

Υλικά συνταγής:

  • 2/3 φλιτζάνι ζεστό γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό
  • 2 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 πακέτο (2 1/4 κ.γ.) ξηρή μαγιά
  • 4 κ. σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο και ψυγμένο ελαφρώς
  • 2 κ. γ. Αλάτι
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, συν περισσότερα αν χρειαστεί
  • 1 μεγάλο αυγό

Παρασκευή ψωμιού:

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ή στο μπολ ενός μίξερ προσθέτουμε το ζεστό γάλα, το ζεστό νερό, τη κρυσταλλική ζάχαρη και την ξηρή μαγιά. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Αφήνουμε να καθίσει μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά, περίπου 10 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το αλάτι και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη και να απομακρυνθεί από τις πλευρές του μπολ. Καθαρίζουμε μια επιφάνεια στη κουζίνα μας, την αλευρώνουμε ελαφρώς και ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να γίνει λείο και ελαστικό, περίπου 8 λεπτά, ή συνεχίζουμε να ζυμώνουμε με ένα μίξερ βάσης μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.
  • Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα ελαφρώς λαδωμένο μπολ, σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη σε ζεστό μέρος. Αφήνουμε να φουσκωθεί μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος περίπου 1 με 1 ½ ώρες.

  • Ξεφουσκώνουμε τη ζύμη και μεταφέρουμε σε μια επίπεδη, ελαφρώς λαδωμένη επιφάνεια. Ισιώνουμε απαλά σε ένα μεγάλο κύκλο και, στη συνέχεια, τραβάμε προς τα μέσα μια άκρη υπό γωνία τα 2/3 . Πιέζουμε προς τα κάτω τις αρθρώσεις μας. Τραβάμε την άλλη άκρη υπό γωνία, επικαλύπτοντας την άλλη άκρη, για να δημιουργήσουμε ένα ψηλό τρίγωνο. Πιέζουμε ξανά τις αρθρώσεις μας. Τυλίγουμε με έναν πλάστη ξεκινώντας από το λεπτότερο σημείο, φροντίζοντας να πιέσουμε για να σφραγίσουμε τις άκρες μετά από κάθε στροφή.
  • Τοποθετούμε τη ραφή προς τα κάτω σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί. Καλύπτουμε με μια υγρή πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε να καθίσει μέχρι να φουσκωθεί περίπου 1″ πάνω από την άκρη του ταψιού.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C. Χτυπάμε ελαφρά το αυγό με ένα κουταλάκι του γλυκού νερό και πασπαλίζουμε με αλάτι. Αλείφουμε το πάνω μέρος του καρβελιού.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 180 C και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν, περίπου 35-40 λεπτά.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Φτιάχνουμε κριτσίνια αλμυρά σε σχήμα καρδιάς!

Αποτυπώματα στην επιδερμιδα από υπερκατανάλωση ζάχαρης, αλκοόλ και γλουτένης

Back to basics με την βασική συνταγή για παρασκευή ψωμιού

Αρωματικό ψωμί μπύρας με σκόρδο και δεντρολίβανο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon