Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ψαρονέφρι πρασοσέλινο: Ένα πιάτο γεμάτο γεύση και αρώματα

Ψαρονέφρι πρασοσέλινο: Ένα πιάτο γεμάτο γεύση και αρώματα

Ψαρονέφρι πρασοσέλινο: Το ψαρονέφρι είναι ένα από τα πιο τρυφερά και νόστιμα κομμάτια κρέατος, ιδανικό για να το συνδυάσετε με λαχανικά. Στη συνταγή αυτή, θα το μαγειρέψουμε με πράσα και σέλινο, δημιουργώντας ένα πιάτο γεμάτο γεύση και αρώματα.


Το ψαρονέφρι είναι ένα από τα πιο τρυφερά και νόστιμα κομμάτια κρέατος, ιδανικό για να το συνδυάσετε με λαχανικά. Στη συνταγή αυτή, θα το μαγειρέψουμε με πράσα και σέλινο, δημιουργώντας ένα πιάτο γεμάτο γεύση και αρώματα.

Υλικά:

  • 500 γρ. ψαρονέφρι
  • 2 πράσα (μόνο το λευκό μέρος), κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κλωνάρια σέλινο, ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. λευκό κρασί
  • 1 φλ. ζωμό κότας (ή νερό)
  • Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι ή 1 κουταλάκι του γλυκού ξερό
  • Χυμός από 1 λεμόνι

 

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία του κρέατος: Κόβουμε το ψαρονέφρι σε φέτες πάχους περίπου 1-2 εκ. και το αλατοπιπερώνουμε καλά. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  2. Σοτάρισμα: Προσθέτουμε τις φέτες ψαρονέφρι και τις σοτάρουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Αφαιρούμε το κρέας από το τηγάνι και το τοποθετούμε σε ένα πιάτο.
  3. Μαγείρεμα λαχανικών: Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρουμε για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα πράσα και το σέλινο. Μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  4. Σβήσιμο με κρασί: Ρίχνουμε το λευκό κρασί στο τηγάνι και ανακατεύουμε, ξύνοντας τον πυθμένα για να απελευθερώσουμε τις γεύσεις. Αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά.
  5. Προσθήκη ζωμού: Επιστρέφουμε το ψαρονέφρι στο τηγάνι και προσθέτουμε τον ζωμό κότας. Προσθέτουμε το θυμάρι και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί το κρέας και να δέσουν οι γεύσεις.
  6. Τελικές πινελιές: Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού πριν σερβίρουμε. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση.

Σερβίρισμα: Σερβίρουμε το ψαρονέφρι με τα λαχανικά σε πιάτο, συνοδεύοντας με ρύζι ή πουρέ πατάτας. Το πιάτο αυτό είναι ιδανικό για οικογενειακά γεύματα ή ειδικές περιστάσεις. Καλή σας όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να διορθώσετε τα συνηθισμένα μαγειρικά λάθη;

Διατροφικές συνήθειες: Επηρεάζουν το μέλλον των απογόνων;

Κλασικά μελομακάρονα: Τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά της ελληνικής κουζίνας

Salad Dressing: Πώς να φτιάξετε τη δική σας υγιεινή σάλτσα σαλάτας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι είναι τα χαλαρωτικά mocktails;

Χαλαρωτικά Mocktails: Ταχαλαρωτικά κοκτέιλ δεν είναι απλώς μια τάση, είναι ένας υγιεινός τρόπος για να φροντίζουμε τον εαυτό μας και να βρίσκουμε στιγμές ηρεμίας στην καθημερινότητα.

Ένα φυσικό δώρο για την υγεία των οστών

Πορτοκάλια: Η τακτική κατανάλωσή του βοηθά στην ενδυνάμωση της οστικής δομής χάρη στη βιταμίνη C, το κάλιο, το μαγνήσιο και τα αντιοξειδωτικά που περιέχει.

Πώς να τρως μακαρόνια χωρίς τύψεις και χωρίς να παχαίνεις 

Τα προϊόντα ολικής αλέσεως περιέχουν περισσότερες φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στην καλύτερη πέψη, σε διατήρηση του αισθήματος πληρότητας και στη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Γιατί μας έλκει το ανθυγιεινό φαγητό;

Κακές συνήθειες: Η έλξη που νιώθουμε προς τις ανθυγιεινές τροφές είναι αποτέλεσμα ενός συνδυασμού βιολογικών, συναισθηματικών και κοινωνικών παραγόντων.

Close Icon