Υλικά:
- 500 γρ. ψαρονέφρι
- 2 πράσα (μόνο το λευκό μέρος), κομμένα σε ροδέλες
- 2 κλωνάρια σέλινο, ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1/2 φλ. λευκό κρασί
- 1 φλ. ζωμό κότας (ή νερό)
- Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι ή 1 κουταλάκι του γλυκού ξερό
- Χυμός από 1 λεμόνι
Εκτέλεση:
- Προετοιμασία του κρέατος: Κόβουμε το ψαρονέφρι σε φέτες πάχους περίπου 1-2 εκ. και το αλατοπιπερώνουμε καλά. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Σοτάρισμα: Προσθέτουμε τις φέτες ψαρονέφρι και τις σοτάρουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Αφαιρούμε το κρέας από το τηγάνι και το τοποθετούμε σε ένα πιάτο.
- Μαγείρεμα λαχανικών: Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρουμε για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα πράσα και το σέλινο. Μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Σβήσιμο με κρασί: Ρίχνουμε το λευκό κρασί στο τηγάνι και ανακατεύουμε, ξύνοντας τον πυθμένα για να απελευθερώσουμε τις γεύσεις. Αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά.
- Προσθήκη ζωμού: Επιστρέφουμε το ψαρονέφρι στο τηγάνι και προσθέτουμε τον ζωμό κότας. Προσθέτουμε το θυμάρι και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί το κρέας και να δέσουν οι γεύσεις.
- Τελικές πινελιές: Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού πριν σερβίρουμε. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση.
Σερβίρισμα: Σερβίρουμε το ψαρονέφρι με τα λαχανικά σε πιάτο, συνοδεύοντας με ρύζι ή πουρέ πατάτας. Το πιάτο αυτό είναι ιδανικό για οικογενειακά γεύματα ή ειδικές περιστάσεις. Καλή σας όρεξη!