Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ψάρι καλοκαίρι: Το ψάρι του καλοκαιριού είναι σίγουρα ο λεμονάτος γαύρος σαγανάκι

Ψάρι καλοκαίρι: Το ψάρι του καλοκαιριού είναι σίγουρα ο λεμονάτος γαύρος σαγανάκι

Ψάρι καλοκαίρι: Το σαγανάκι είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που φτιάχνεται συνήθως με τυρί, αλλά αυτή η μοναδική ανατροπή στην κλασική συνταγή περιλαμβάνει γαύρο.

Το σαγανάκι είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που φτιάχνεται συνήθως με τυρί, αλλά αυτή η μοναδική ανατροπή στην κλασική συνταγή περιλαμβάνει γαύρο. Ο γαύρος σαγανάκι λεμόνι είναι ένα γευστικό και αλμυρό πιάτο που είναι ιδανικό για ορεκτικό ή κυρίως πιάτο.

Για να φτιάξετε γαύρο σαγανάκι λεμόνι θα χρειαστείτε τα παρακάτω υλικά:

  • 1 κιλό γαύρο
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς

Για να ξεκινήσετε, πλύνετε τo γαύρο και στεγνώστε τα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Ρίξτε to  γαύρο στο αλεύρι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τo γαύρο στο τηγάνι και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Βγάζετε τo γαύρο από το τηγάνι και τον  μεταφέρετε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς. Μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά ή μέχρι να μυρίσει το σκόρδο. Προσθέστε το χυμό λεμονιού στο τηγάνι και ανακατέψτε να ενωθούν. Ρίξτε πάλι το γαύρο στο τηγάνι , στο μείγμα του χυμού λεμονιού. Μαγειρέψτε για άλλα 1-2 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθούν οι γαύροι. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση τον γαύρο- Σαγανάκι -Λεμόνι. Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό πριν το σερβίρουμε.

Αυτή η συνταγή για Γαύρο- Σαγανάκι- Λεμόνι είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας με τις τολμηρές γεύσεις και τη μοναδική της ανανέωση σε ένα κλασικό ελληνικό πιάτο. Σερβίρετέ το με ψωμί κρούστας ή πατατάκια πίτας για ένα νόστιμο ορεκτικό ή συνδυάστε το με μια σαλάτα για ένα ελαφρύ και χορταστικό κυρίως πιάτο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί είναι σημαντικό να τρώτε πρωινό μέσα στην πρώτη ώρα από το ξύπνημα;

Μια υγιεινή και εύκολη συνταγή για πρωινό με βρώμη

Νόστιμη συνταγή για τάρτα ροδάκινου με φρέσκα μούρα 

Υπέροχη συνταγή με ψητό χοιρινό σε κυπριακή πίτα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αυθεντική συνταγή για αυγά μπένεντικτ

Αυγά μπένεντικτ: Αν και απαιτούν λίγη προσπάθεια στην παρασκευή, το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει. Ετοιμάστε τα το επόμενο Σαββατοκύριακο και απολαύστε την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία!

Πώς να εντάξετε το μπρόκολο στη διατροφή σας

Μπρόκολο: Είτε το επιλέξετε σε σαλάτες, σούπες είτε ψητό, προσθέτοντάς το στη διατροφή σας θα τονώσει την υγεία σας και θα προσθέσει περισσότερη γεύση στα γεύματά σας.

Γεύματα 30 λεπτών για πολυάσχολες ημέρες

Γεύματα 30 λεπτών: Η προετοιμασία γρήγορων, θρεπτικών γευμάτων δεν χρειάζεται να είναι πρόκληση. Με απλά υλικά και λίγη οργάνωση, μπορείτε να απολαύσετε νόστιμα γεύματα ακόμα και τις πιο πολυσύχναστες μέρες.

Πώς να φτιάξετε σπιτικό χούμους για μεσογειακά πιάτα;

Hummus :Το σπιτικό χούμους είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να φέρετε μια γεύση από τη Μεσόγειο στο τραπέζι σας. Χρησιμοποιώντας απλά υλικά, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα νόστιμο, υγιεινό συνοδευτικό που ταιριάζει σχεδόν με τα πάντα.

Κρέμα καλαμπόκι - Μια απλή συνταγή για ένα λαχταριστό πιάτο

Κρέμα καλαμπόκι: Η κρέμα καλαμποκιού είναι μια εξαιρετικά εύκολη και νόστιμη επιλογή για κάθε περίσταση. Το καλαμπόκι προσφέρει μια φυσική γλυκύτητα που δένει τέλεια με την κρεμώδη υφή της σάλτσας.

Close Icon