Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πρωινό διαβήτης: Η κατανάλωση πρωινού πριν από τις 8 π.μ. μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2

Πρωινό διαβήτης: Η κατανάλωση πρωινού πριν από τις 8 π.μ. μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2

Πρωινό διαβήτης: Μια χρόνια ασθένεια, ο διαβήτης εμφανίζεται όταν το σώμα είτε δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη (διαβήτης τύπου 1), είτε δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά την ινσουλίνη που παράγει (διαβήτης τύπου 2). 

Ο επιπολασμός του διαβήτη αυξάνεται ραγδαία παγκοσμίως, ειδικά σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος. Μια χρόνια ασθένεια, ο διαβήτης εμφανίζεται όταν το σώμα είτε δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη (διαβήτης τύπου 1), είτε δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά την ινσουλίνη που παράγει (διαβήτης τύπου 2). Σε αντίθεση με τον διαβήτη τύπου 1, ο διαβήτης τύπου 2 συχνά μπορεί να προληφθεί. Υγιεινή διατροφή, τακτική άσκηση, διατήρηση φυσιολογικού σωματικού βάρους και αποφυγή χρήσης καπνού. Υπάρχουν μερικοί τρόποι πρόληψης ή καθυστέρησης της εμφάνισης του διαβήτη τύπου 2. Για να μειώσετε τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2 , πρέπει να αλλάξετε τι τρώτε, καθώς και πότε τρώτε. Μια νέα μελέτη από τη Γαλλία έδειξε ότι η κατανάλωση πρωινού πριν τις 8 π.μ. και βραδινού πριν τις 7 μ.μ. μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης διαβήτη τύπου 2. Οι άνθρωποι που τρώνε πρωινό μετά τις 9 το πρωί έχουν 59% υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν διαβήτη τύπου 2 από εκείνους που τρώνε πρωινό πριν από τις 8 το πρωί.


Φάτε το πρώτο σας γεύμα πριν τις 8 π.μ. και το τελευταίο σας πριν τις 7 μ.μ

Προηγουμένως γνωστοί τροποποιήσιμοι παράγοντες κινδύνου για διαβήτη τύπου 2 είναι η ανθυγιεινή διατροφή, η σωματική αδράνεια και το κάπνισμα. Σύμφωνα με τη νέα μελέτη, η ώρα που τρώμε μπορεί να είναι ένας άλλος σημαντικός παράγοντας. Η ερευνητική ομάδα από το ISGlobal και το INSERM στη Γαλλία ερεύνησε τη συσχέτιση μεταξύ της συχνότητας γευμάτων και του χρόνου και της επίπτωσης του διαβήτη τύπου 2. Βρήκαν σημαντικά υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 μεταξύ των συμμετεχόντων που έτρωγαν τακτικά πρωινό μετά τις 9 το πρωί, σε σύγκριση με εκείνους που έτρωγαν πρωινό πριν από τις 8 το πρωί. Δίνοντας τον βιολογικό λόγο πίσω, η ερευνήτρια του ISGlobal Anna Palomar-Cros σημείωσε ότι η παράλειψη πρωινού επηρεάζει τον έλεγχο της γλυκόζης και των λιπιδίων, καθώς και τα επίπεδα ινσουλίνης. Προηγούμενες μελέτες έχουν επίσης συνδέσει την παράλειψη πρωινού με αυξημένο κίνδυνο διαβήτη τύπου 2.

Επιπλέον, οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης ότι η κατανάλωση δείπνου αργότερα (μετά τις 10 μ.μ.) φαίνεται να αυξάνει τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2. Επιπλέον, διαπίστωσαν ότι η συχνότερη κατανάλωση (περίπου πέντε φορές την ημέρα) σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο της νόσου. Η παρατεταμένη νηστεία μπορεί να είναι ευεργετική εάν παίρνετε πρωινό νωρίς (πριν τις 8 π.μ.) και βραδινό νωρίς, πρότειναν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τιραμισού overnight oats: Ξεκινήστε τη μέρα σας με το καλύτερο επιδόρπιο

Πουτίγκα με μάνγκο και σπόρους chia για πρωινή ενέργεια

Ποιες τροφές είναι πλούσιες σε βιταμίνη Β12;

Υγιεινό μενού με το 91% των θερμίδων από υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon