Διατροφή

Ποτήρια ποτά: Ποιο ποτήρι να χρησιμοποιήσετε για κάθε ποτό;

Ποτήρια ποτά: Ποιο ποτήρι να χρησιμοποιήσετε για κάθε ποτό;

Ποτήρια ποτά: Η επιλογή των κατάλληλων γυάλινων σκευών για το ρόφημα της επιλογής σας μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την εμπειρία του ποτού σας ενισχύοντας τα αρώματα, τις γεύσεις και την οπτική γοητεία.

Γνωρίζετε ότι τα ποτήρια έχουν διαφορετικά σχήματα και μεγέθη και είναι φτιαγμένα για να ταιριάζουν σε ένα συγκεκριμένο είδος ποτού; Μερικοί άνθρωποι τα βγάζουν σε ειδικές περιστάσεις ή όταν έχουν φίλους για ένα ποτό. Αν αναρωτιέστε, εδώ είναι τα σωστά ποτά για να χρησιμοποιήσετε αυτά τα πέντε δημοφιλή γυάλινα σκεύη.

Ποτήρια κρασιού

Τα ποτήρια κρασιού όπως υπονοεί το όνομα προορίζονται για κρασί. Αυτά έρχονται σε διαφορετικούς τύπους – ποτήρια κόκκινου κρασιού, ποτήρια λευκού κρασιού και σαμπάνιας. Τα ποτήρια κόκκινου κρασιού έχουν μεγαλύτερο μπολ με φαρδύ άνοιγμα, που επιτρέπει στο κρασί να αερίζεται και να αναπτύσσει τα πολύπλοκα αρώματά του. Τα ποτήρια λευκού κρασιού από την άλλη έχουν ελαφρώς μικρότερο μπολ και στενότερο άνοιγμα σε σύγκριση με τα ποτήρια κόκκινου κρασιού. Αυτό το σχέδιο βοηθά στη διατήρηση της ψυχρότερης θερμοκρασίας των λευκών κρασιών και κατευθύνει τα αρώματα προς τη μύτη. Τα ποτήρια της σαμπάνιας είναι ψηλά και λεπτά και δημιουργούνται για να διατηρούν τον αναβρασμό των αφρωδών κρασιών μειώνοντας την επιφάνεια που εκτίθεται στον αέρα.

Κόλινς

Ένα ποτήρι Collins έχει κυλινδρικό σχήμα το οποίο διατηρεί το ποτό ανθρακούχο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μειώνοντας την επιφάνεια του ποτού. Αυτό είναι ένα ποτηράκι που προορίζεται να χρησιμοποιηθεί για να σερβίρει αφρώδη κοκτέιλ, ειδικά ποτά όπως το Tom Collins ή το John Collins.

Ποτήρι μπύρας

Τα ποτήρια μπύρας χρησιμοποιούνται για οποιαδήποτε μπύρα και ανάμεικτα ποτά με βάση την μπύρα.
Αυτά είναι αρκετά δημοφιλή ειδικά στα μπαρ και χρησιμοποιούνται για οποιαδήποτε μπύρα και ανάμεικτα ποτά με βάση την μπύρα.

Ποτήρι ψύξης

Αυτό το ποτήρι προορίζεται για το σερβίρισμα παγωμένων ποτών, ενώ μειώνει την ανάγκη να ξαναγεμίζετε συχνά το ποτήρι. Θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για να σερβίρετε χυμό ή νερό.

Ποτήρια Martini

Το Martini έχει σχεδιαστεί για να αναδεικνύει τη διαύγεια των κοκτέιλ όπως το κλασικό μαρτίνι.
Τα ποτήρια μαρτίνι διαθέτουν φαρδιά, ρηχά μπολ και μακριά στελέχη, και έχουν σχεδιαστεί για να αναδεικνύουν τη διαύγεια των κοκτέιλ όπως το κλασικό μαρτίνι. Το σχήμα επιτρέπει επίσης στον πότη να απολαμβάνει το άρωμα με κάθε γουλιά.

Πόντος μπόνους: Κύπελλο

Αυτά τα ποτήρια έχουν βαθύ μπολ με φαρδύ χείλος ή άνοιγμα, χοντρό και κοντό μίσχο, φαρδιά βάση και μοιάζουν με τα ποτήρια κρασιού. Ενώ τα ποτήρια κύλικας μοιάζουν με ποτήρια κρασιού, αυτά τα ποτήρια στην πραγματικότητα δεν προορίζονται για χρήση για κρασί. Αυτά τα ποτήρια προορίζονται για χρήση για νερό και άλλα κρύα και δροσιστικά ποτά που δεν περιλαμβάνουν κρασί.

Η επιλογή των κατάλληλων γυάλινων σκευών για το ρόφημα της επιλογής σας μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την εμπειρία του ποτού σας ενισχύοντας τα αρώματα, τις γεύσεις και την οπτική γοητεία. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τις πραγματικές χρήσεις τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γευτείτε τη σκοτεινή γοητεία ενός κοκτέιλ Black Russian

Ποια είναι τα κορυφαία κοκτέιλ χαμηλών υδατανθράκων;

Moscato highball: Ένα κοκτέιλ για όσους αγαπούν το καλό κρασί

Tinto de verano: Ένα καλοκαιρινό κοκτέιλ με κόκκινο κρασί

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα