Διατροφή

Ποιος ο αντίκτυπος της δίαιτας Dash στη μνήμη;

Ποιος ο αντίκτυπος της δίαιτας Dash στη μνήμη;

Η δίαιτα Dash είναι ένα συγκεκριμένο διατροφικό πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για τη μείωση ορισμένων παθήσεων υγείας. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι αυτό το είδος διατροφής μπορεί να βοηθήσει στη μείωση ή στη θεραπεία της υπέρτασης, στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς. 

Η δίαιτα Dash είναι ένα συγκεκριμένο διατροφικό πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για τη μείωση ορισμένων παθήσεων υγείας. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι αυτό το είδος διατροφής μπορεί να βοηθήσει στη μείωση ή στη θεραπεία της υπέρτασης, στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς. Μια νέα έρευνα που διεξήχθη για τη δίαιτα DASH αποκάλυψε ότι μπορεί να έχει ισχυρή σχέση με τη γνωστική λειτουργία των γυναικών. Ένα σημαντικό μέρος αυτής της σύνδεσης βασίζεται σε μια υγιεινή διατροφή. Εάν οι γυναίκες ακολουθούν μια δίαιτα που είναι εμπλουτισμένη με ποικίλα θρεπτικά συστατικά και είναι πολύ καλά ισορροπημένη κάθε μέρα, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο αν αναπτύξουν ασθένειες που σχετίζονται με τον εγκέφαλο, όπως για παράδειγμα, άνοια ή Αλτσχάιμερ. Για να καταλάβουμε γιατί αυτό μπορεί να επηρεάσει τις γυναίκες, πρέπει να καταλάβουμε τι περιλαμβάνει η δίαιτα DASH.

Ουσιαστικά είναι ένας συνδυασμός από τις καλύτερες τροφές που μπορείτε να βρείτε. Πολλά λαχανικά, πολλά φρούτα και πολλές άπαχες πρωτεΐνες. Περιλαμβάνει επίσης ορισμένους περιορισμούς όπως μια σοβαρή μείωση στην πρόσληψη νατρίου και κορεσμένων λιπαρών.

Η δίαιτα DASH μπορεί να αποτρέψει την απώλεια μνήμης: Πώς;

Η νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι η δίαιτα DASH μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της απώλειας μνήμης ειδικά στις γυναίκες. Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο Journal Alzheimer’s and Dementia . Σχεδόν τα δύο τρίτα του γυναικείου πληθυσμού διαγιγνώσκονται με ασθένειες που βλάπτουν τη γνωστική τους λειτουργία. Οι περισσότεροι από αυτούς καταλήγουν να πάσχουν από τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Αυτή είναι η πιο διαδεδομένη μορφή άνοιας και σύμφωνα με στοιχεία επηρεάζει πολλές γυναίκες. Επομένως, είναι επιτακτική ανάγκη να βρούμε μια λύση που μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο τους.

Μην ανησυχείτε, είμαστε εδώ για να σας εξηγήσουμε τα πάντα σχετικά με αυτήν τη μελέτη, πώς αυτή η δίαιτα μπορεί να βελτιώσει τη γνωστική υγεία, πώς πρέπει να την ακολουθείτε και πόσο αποτελεσματική μπορεί να είναι για την υγεία σας.

Dash Διατροφή και Γνωστική Υγεία

Ας κατανοήσουμε τα ερευνητικά ευρήματα της μελέτης. Όταν οι ερευνητές ξεκίνησαν τη μελέτη, παρακολούθησαν τα διατροφικά πρότυπα περίπου 5000 γυναικών που ήταν κατά μέσο όρο ηλικίας 46 ετών και άνω. Τι βρήκαν; Οι γυναίκες που ακολουθούσαν μια σταθερή δίαιτα DASH είχαν σχεδόν 17 τοις εκατό μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν γνωστική εξασθένηση όταν ήταν σχεδόν 79 ετών.

Οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι αυτό συμβαίνει επειδή οι τροφές που συμβάλλουν στη βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας συμβάλλουν επίσης στη βελτίωση της υγείας του εγκεφάλου σας και γι’ αυτό η δίαιτα DASH μπορεί να είναι τόσο αποτελεσματική. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η μελέτη απέδειξε με επιτυχία το όφελος αυτής της δίαιτας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η καλή διατροφή στη μέση ηλικία βελτιώνει τη γνωστική λειτουργία

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της χρήσης δίαιτας χαμηλών θερμίδων για την αναστροφή του διαβήτη

Ποια είναι η διατροφή που μειώνει τον κίνδυνο άνοιας;

Είναι η δίαιτα Galveston πραγματικά καλή για τις γυναίκες;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να μαγειρέψετε νόστιμα με ελιές;

Αυτή η μεγάλη ελιά από την Ισπανία, είναι γνωστή ως «ισπανική βασίλισσα». Είναι μια κοκκινωπή ελιά που αποκτά μαύρο-μπλε χρώμα μετά την επεξεργασία της. Είναι μια επιτραπέζια ελιά, με πλούσια σύσταση και σαρκώδη γεύση.

Ποια διατροφή μειώνει το ροχαλητό;

Η αποφρακτική υπνική άπνοια είναι ο όρος που χρησιμοποιούν οι ειδικοί για να περιγράψουν αυτό που συμβαίνει όταν κάποιος ροχαλίζει και διακόπτεται η αναπνοή του την ώρα που κοιμάται.