Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ποιες τροφές ευθύνονται για την κακοσμία

Ποιες τροφές ευθύνονται για την κακοσμία

Η διατροφή αποτελεί έναν από τους βασικούς παράγοντες από τους οποίους εξαρτάται αν θα έχουμε ευχάριστη ή δυσάρεστη αναπνοή. Συγκεκριμένα πολλές τροφές είναι δυνατό να αποτρέψουν την κακοσμία του στόματος, ενώ άλλες να την προκαλέσουν ή και να την επιδεινώσουν.


Αν θέλετε να περιορίσετε ή να αποφύγετε εντελώς την κακοσμία του στόματος, φροντίστε να ξεπλένετε καλά το στόμα με νερό μετά την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών και να διατηρείτε γενικότερα μια καλή στοματική υγιεινή.

Δείτε παρακάτω τρεις τροφές που ευθύνονται για τη δυσάρεστη αναπνοή…

  1. Κρεμμύδι & σκόρδο

Εκτός από την έντονη μυρωδιά που απελευθερώνουν τα ίδια όταν τα κόβουμε, το κρεμμύδι και το σκόρδο είναι γνωστό ότι προσδίδουν μια έντονη και δυσάρεστη μυρωδιά στην αναπνοή. Ο λόγος είναι ότι περιέχουν δύσοσμες θειούχες ενώσεις.

  1. Κρέας και ψάρι

Οι ζωικές πρωτεΐνες που βρίσκονται σε αυτές τις τροφές αποτελούν τροφή για τα βακτήρια του στόματος. Κατά τη διαδικασία διάσπασής τους απελευθερώνονται θειούχες ενώσεις που, όπως και στην περίπτωση του κρεμμυδιού και του σκόρδου, προκαλούν κακοσμία του στόματος.

  1. Γλυκά

Η μεγάλη ποσότητα επεξεργασμένης ζάχαρης που βρίσκεται στα διάφορα γλυκά τρέφει τα βακτήρια της στοματικής κοιλότητας, με αποτέλεσμα αυτά να παράγουν δύσοσμες ουσίες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Οι απίστευτες ιδιότητες της βρώμης για τα παιδιά

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon