34 C
Athens
32.9 C
Thessaloniki
Τρίτη 15 Ιουλίου 2025

Περισσότερο θρεπτικά τα βιολογικά τρόφιμα!

Πολλαπλές έρευνες σύγκρισης βιολογικών και συμβατικών τροφίμων έχουν διεξαχθεί, με στόχο τη διερεύνηση των πλεονεκτημάτων ως προς τη διατροφική ποιότητα, την ασφάλεια και την επίδρασή τους στην υγεία των καταναλωτών και στην προστασία του περιβάλλοντος.  Σχετικές πληροπφορίες μας δίνει  Δημήτριος Γρηγοράκης M.Sc.- Κλινικός Διαιτολόγος-διατροφολόγος. Καλά σχεδιασμένες έρευνες που έχουν διεξαχθεί για την πιστοποίηση της διατροφικής […]

Πολλαπλές έρευνες σύγκρισης βιολογικών και συμβατικών τροφίμων έχουν διεξαχθεί, με στόχο τη διερεύνηση των πλεονεκτημάτων ως προς τη διατροφική ποιότητα, την ασφάλεια και την επίδρασή τους στην υγεία των καταναλωτών και στην προστασία του περιβάλλοντος.

 Σχετικές πληροπφορίες μας δίνει  Δημήτριος Γρηγοράκης M.Sc.- Κλινικός Διαιτολόγος-διατροφολόγος.

Καλά σχεδιασμένες έρευνες που έχουν διεξαχθεί για την πιστοποίηση της διατροφικής αξίας των βιολογικών τροφίμων απέδειξαν τα παρακάτω πλεονεκτήματα:

  • Χαμηλότερα επίπεδα νιτρικών στα βιολογικά λαχανικά.
  • Υψηλότερη συγκέντρωση βιταμίνης C στις βιολογικές πατάτες και στα φυλλώδη λαχανικά.
  • Υψηλότερη συγκέντρωση σιδήρου, μαγνησίου και φωσφόρου.
  • Μικρότερη αλλά υψηλότερης βιολογικής αξίας πρωτεϊνική αναλογία.
  • Απουσία χημικών υπολειμμάτων.
  • Υψηλότερο στερεό υπόλειμμα (φυτικές ίνες) και μικρότερη περιεκτικότητα σε νερό συγκριτικά με τα συμβατικά τρόφιμα.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ