Διατροφή

Πέντε τροφές που προκαλούν υπνηλία

Πέντε τροφές που προκαλούν υπνηλία

Έχετε δουλειά αλλά αδυνατείτε να συγκεντρωθείτε επειδή αισθάνεστε υπνηλία;  Τι μπορεί να φταίει;  Υπάρχουν ορισμένες τροφές που πιθανότατα καταναλώνετε καθημερινά, αλλά μειώνουν την ενέργεια σας και εντείνουν το αίσθημα της κούρασης. Ποιες είναι αυτές;

Βρώμη

Το κλασικό αυτό πρωινό γεύμα μπορεί να προκαλέσει την παραγωγή μελατονίνης, επειδή είναι μια τροφή πλούσια σε υδατάνθρακες και βιταμίνη Β6. Φροντίστε να συνδυάσετε τη βρώμη με καλά λιπαρά και πρωτεΐνες για να εξισορροπηθούν οι συνέπειες της.

 Μπανάνα

Είναι πλούσια σε κάλιο, αλλά χαρακτηρίζεται για τα υψηλά επίπεδα μαγνησίου, μια ουσία που χαλαρώνει τους μύες και το νευρικό σύστημα. Μην την προτιμήσετε το πρωί.

Χούμους

Τα ρεβίθια είναι πλούσια σε τρυπτοφάνη, ένας νευροδιαβιβαστής με καθοριστική σημασία για την ψυχολογική διάθεση. Είναι επίσης μια από τις πιο σημαντικές θρεπτικές ουσίες για την ποιότητα του ύπνου, γιατί μετατρέπεται από το σώμα σε σεροτονίνη. Αυτή με τη σειρά της χαλαρώνει το νευρικό σύστημα και προετοιμάζει το σώμα για ύπνο. Η κατανάλωση υδατανθράκων επιτρέπει στην τρυπτοφάνη να περάσει στον εγκέφαλο ανεμπόδιστα και γρήγορα.

 Ξηροί καρποί

Τα αμύγδαλα και τα κάσιους είναι ιδιαίτερα πλούσια σε μαγνήσιο (όπως οι σπόροι κολοκύθας). Το μαγνήσιο όμως βοηθάει στην καλύτερη ποιότητα του ύπνου. Όσο περισσότερο καταναλώνεις λοιπόν, τόσο περισσότερο θα νυστάζεις.

 Γαλακτοκομικά

Τα γαλακτοκομικά περιέχουν ασβέστιο και τρυπτοφάνη και προκαλούν το αίσθημα νωθρότητας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι είδους δίαιτα συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κολπίτιδας;

Πώς να φτιάξετε μια νόστιμη ρυζοσαλάτα με λαχανικά και σολομό 

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιες τροφές βοηθούν στην επούλωση των πληγών;

Η βιταμίνη C είναι σημαντική για τη σύνθεση κολλαγόνου, το οποίο είναι απαραίτητο για την επούλωση των πληγών. Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C περιλαμβάνουν τα πορτοκάλια, τις φράουλες, το ακτινίδιο, τις πιπεριές και το μπρόκολο.

Imam baildi: Τέλειο φαγητό με μεράκι και υπομονή, γεμάτο γεύσεις, χρώματα και αρώματα 

Το Imam Baildi, που μεταφράζεται στα τουρκικά σε «Ο λιπόθυμος Ιμάμης», είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που αποτελείται από ψητές μελιτζάνες γεμάτες με μια πλούσια και γευστική σάλτσα ντομάτας.

Μυρωδάτες σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια για εκλεκτούς ουρανίσκους 

Ο συνδυασμός της τρυφερής σουπιάς, των γλυκών κρεμμυδιών και του αφράτου λευκού κρασιού δημιουργεί ένα λαχταριστό πιάτο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας. Σερβίρεται ως κύριο πιάτο με ψωμί κρούστας ή ακόμα και με ζυμαρικά για ένα πλήρες γεύμα. 

Πεντανόστιμα σπιτικά νιόκι πατάτας με πέστο

Η μεγάλη δημοτικότητά της πατάτας οφείλεται στο γεγονός ότι μπορεί να καταναλωθεί με ποικίλους τρόπους, όπως βραστή, ψητή, τηγανητή, γκρατινέ, σοτέ, σούπα, γι' αυτό και συχνά θεωρείται τρόφιμο ευκολίας

Τα πιο νόστιμα πιάτα του Αζερμπαϊτζάν;

Αζερμπαϊτζάν φαγητό: Η κουζίνα του Αζερμπαϊτζάν είναι ένας γαστρονομικός θησαυρός, με μια πλούσια ταπετσαρία γεύσεων, μπαχαρικών και συστατικών που αντικατοπτρίζουν την ποικιλόμορφη πολιτιστική κληρονομιά και τη γεωγραφική ποικιλομορφία της χώρας.

Κοχύλια ζυμαρικών γεμιστά με σπανάκι και ρικότα

Το σπανάκι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, C και Κ, καθώς και σε μαγνήσιο, σίδηρο και μαγγάνιο, καθιστώντας αυτό το πιάτο μια υγιεινή επιλογή για ένα οικογενειακό δείπνο ή μια συγκέντρωση.