Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Peka: Μια πεντανόστιμη συνταγή με χταπόδι από την Κροατία

Peka: Μια πεντανόστιμη συνταγή με χταπόδι από την Κροατία

Peka: Τολμήστε να δημιουργήσετε μια παραδοσιακή συνταγή από την Κροατία με χταπόδι και μελωμένες πατάτες.

Το τυπικό δαλματικό Peka μαγειρεύεται με χταπόδι κάτω από μια καμπάνα από χυτοσίδηρο στη χόβολη ενός τζακιού. Σε αγροτικές περιοχές και στα νησιά της Δαλματίας, τέτοια παραδοσιακά τζάκια υπάρχουν σχεδόν παντού σε κάθε σπίτι, στην αυλή ή στον κήπο. Είναι μέρη συγκέντρωσης με την οικογένεια και τους φίλους.


Χρειάζεστε αυτά τα συστατικά για το Peka με χταπόδι

  • 2 κιλά χταπόδι
  • 1 ½ κιλό πατάτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 4 καρότα
  • φρέσκα κρεμμυδάκια
  • ¼ λ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι πιπέρι
  • ¼ λ. λευκό κρασί
  • Λεμόνι

Τώρα ήρθε η ώρα να μαγειρέψετε

  • Βήμα 1: Καθαρίστε το χταπόδι και προμαγειρέψτε για περίπου 30 λεπτά. Προσθέστε λίγο λάδι σκόρδου με μια σκελίδα λιωμένο σκόρδο και ελαιόλαδο.
  • Βήμα 2: Κόψτε τις πατάτες και τα λαχανικά σε φέτες. Στρώνουμε όλα τα υλικά εκτός από το κρασί στην κατσαρόλα, αλείφουμε με ελαιόλαδο και σκεπάζουμε.
  • Βήμα 3: Βάλτε την κατσαρόλα στον φούρνο και αφήστε τη να ψηθεί για περίπου 45 λεπτά, μετά τη βγάζετε και αναποδογυρίζετε το χταπόδι, τα ανακατεύετε όλα, προσθέτετε το κρασί και την αφήνετε να σιγοβράσει για άλλη μισή ώρα.
  • Βήμα 4: Πριν το σερβίρετε, περιχύστε με λεμόνι και λάδι σκόρδου.

Μια άλλη μικρή συμβουλή: Το φρέσκο χταπόδι πρέπει να καταψυχθεί, τότε θα είναι πιο τρυφερό και ακόμα πιο νόστιμο την επόμενη μέρα.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να φτιάξετε μίνι ομελέτες για τον σκύλο σας;

Δημιουργήστε ένα πεντανόστιμο παστίτσιο

Δημιουργήστε ζυμαρικά με τόνο και κρεμώδη σάλτσα

Γαλέτα άγριων μανιταριών που όλοι θα λατρέψουν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι απίστευτες ιδιότητες της βρώμης για τα παιδιά

Βρώμη: Η βρώμη είναι ένα από τα πιο υγιεινά και θρεπτικά δημητριακά, και μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία των παιδιών. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα, γεγονός που την καθιστά ιδανική

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon