Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πατατοσαλάτα: Συνταγή για κλασική, αξεπέραστη πατατοσαλάτα

Πατατοσαλάτα: Συνταγή για κλασική, αξεπέραστη πατατοσαλάτα

Πατατοσαλάτα: Αυτή η σπιτική πατατοσαλάτα σερβίρεται εξαιρετικά σε θερμοκρασία δωματίου πασπαλισμένη μόνο μπαχαρικό για μπάρμπεκιου ή πάπρικα για γαρνίρισμα.

Ο τύπος πατάτας που χρησιμοποιείτε —και ο τρόπος που τις μαγειρεύετε— είναι το κλειδί. Αποφύγετε τις αμυλώδεις πατάτες, οι οποίες θα γίνουν χυλός. Και μην τα ξεφλουδίσετε ή κόψετε σε κύβους αμέσως. Οι κομμένες πατάτες είναι ιδανικές για ψήσιμο ή τηγάνισμα, αλλά όταν βράζετε πατάτες, είναι προτιμότερο να τις αφήνετε ολόκληρες για να μην μουλιάζουν σε πολύ υγρασία. Είναι έτοιμα όταν είναι μαλακά – πολύ περισσότερο και πλησιάζετε στην περιοχή με πουρέ πατάτας.


Αυτή η σπιτική πατατοσαλάτα σερβίρεται εξαιρετικά σε θερμοκρασία δωματίου πασπαλισμένη μόνο μπαχαρικό για μπάρμπεκιου ή πάπρικα για γαρνίρισμα. Εάν θέλετε να προσθέσετε μια πινελιά πράσινου, συνδυάστε με λεπτές φέτες πράσινα κρεμμύδια ή σχοινόπρασο.

Συστατικά

  • 10 μεσαίες πατάτες Yukon Gold
  • ½ φλιτζάνι συν 2 κ.σ. Αλάτι
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 φλιτζάνι μαγιονέζα
  • ¼ φλιτζάνι γλυκιά μουστάρδα
  • 2 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 1 μέτρια κόκκινη πιπεριά
  • ½ μέτριο κόκκινο κρεμμύδι
  • 2 κοτσάνια σέλινου
  • πάπρικα ή φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι (για το σερβίρισμα)

 

Βήμα 1

  • Φέρτε τις 10 μεσαίες πατάτες, το αλάτι και 3 λίτρα κρύο νερό για να σιγοβράσουν σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν, 18–22 λεπτά.

Βήμα 2

  • Εν τω μεταξύ, χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, χαμηλώστε προσεκτικά 4 μεγάλα αυγά σε μια μέτρια κατσαρόλα με βραστό νερό και μαγειρέψτε, ρυθμίζοντας τη θερμότητα όπως χρειάζεται για να διατηρήσετε ένα ήπιο βράσιμο, 10 λεπτά. Μεταφέρετε τα αυγά σε ένα μπολ με παγωμένο νερό και αφήστε τα να κρυώσουν μέχρι να ζεσταθούν ελαφρώς, περίπου 2 λεπτά.

Βήμα 3

Αφαιρέστε τα αυγά από το παγωμένο νερό. Σπάστε απαλά παντού και ξεφλουδίστε. πετάξτε τα κοχύλια. Κόβουμε τα αυγά στη μέση κατά μήκος και βγάζουμε τους κρόκους σε ένα μεγάλο μπολ. Χοντροκόβουμε τα ασπράδια αυγών. αφήνω στην άκρη. Πολτοποιήστε τους κρόκους με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε 1 φλιτζάνι μαγιονέζα, ¼ φλιτζάνι μουστάρδα, 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon και τις υπόλοιπες 2 κ.σ. αλάτι. Ανακατέψτε καλά. Διπλώστε 1 μέτρια κόκκινη πιπεριά, αφαιρέστε τα παϊδάκια και τους σπόρους, κόψτε σε κομμάτια, ½ μέτριο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κομμάτια και 2 κοτσάνια σέλινου, κομμένα σε φέτες.

Βήμα 4

Στραγγίστε τις πατάτες. αφήστε να κρυώσει 5 λεπτά. Ξεφλουδίστε με ένα μαχαίρι. Κόψτε σε κομμάτια. Προσθέστε το στο dressing και ανακατέψτε απαλά, διπλώστε τα ασπράδια που έχετε κρατήσει. Καλύψτε και αφήστε το να κρυώσει για τουλάχιστον 1 ώρα και έως και 3 ημέρες.

Βήμα 5

Πασπαλίστε με μπαχαρικά για μπάρμπεκιου, πάπρικα ή φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι πριν το σερβίρετε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ένα απλό πλάνο για να «ρυθμίσετε» τη διατροφή σας

Ποια είναι η διάσημη σαλάτα που (δεν) έτρωγε η Jennifer Aniston στα "Φιλαράκια";

Φτιάξτε μια νοστιμότατη ομελέτα και σαλάτα με ρεβίθια γεμάτη πρωτεΐνες

Ποια φαγητά μπορούν να σε γεμίσουν με πρωτεΐνη;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon