Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πατάτες στον φούρνο: Μία ενδιαφέρουσα παραλλαγή που θα σας ενθουσιάσει

Πατάτες στον φούρνο: Μία ενδιαφέρουσα παραλλαγή που θα σας ενθουσιάσει

Πατάτες στον φούρνο: Οι πατάτες φούρνου είναι ένα κλασικό πιάτο που μπορεί να προσαρμοστεί με πολλές γευστικές παραλλαγές. Ακολουθεί μια συνταγή για πατάτες φούρνου με μια ιδιαίτερη "στροφή"!


Οι πατάτες φούρνου είναι ένα κλασικό πιάτο που μπορεί να προσαρμοστεί με πολλές γευστικές παραλλαγές. Ακολουθεί μια συνταγή για πατάτες φούρνου με μια ιδιαίτερη “στροφή” που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.

Υλικά:

  • 1 κιλό πατάτες, κομμένες σε κυβάκια
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο δεντρολίβανο ή θρυμματισμένο ρίγανη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένο παρμεζάνα (προαιρετικά)
  • Χυμός από 1 λεμόνι

Εκτέλεση:

  1. Προθέρμανση Φούρνου: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Προετοιμασία Πατατών: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τις κομμένες πατάτες με το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το δεντρολίβανο, την καπνιστή πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Βεβαιωθείτε ότι οι πατάτες καλύπτονται καλά με το μείγμα.
  3. Ψήσιμο: Τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα ταψί με λαδόκολλα και απλώστε τις ομοιόμορφα. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Στη μέση του ψησίματος, ανακατέψτε τις πατάτες για να ψηθούν ομοιόμορφα.
  4. Προσθήκη Τυριού: Εάν χρησιμοποιείτε παρμεζάνα, προσθέστε την πάνω από τις πατάτες τα τελευταία 5 λεπτά του ψησίματος.
  5. Σερβίρισμα: Μόλις οι πατάτες είναι έτοιμες, βγάλτε τις από το φούρνο και στίψτε φρέσκο λεμόνι από πάνω για μια αναζωογονητική γεύση.

Αυτές οι φούρνου πατάτες με σκόρδο και μυρωδικά θα προσφέρουν μια νέα διάσταση στο κλασικό πιάτο, ιδανικές για συνοδευτικό ή κυρίως πιάτο!

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τηγανητές πατάτες: Πώς έγιναν γαστρονομικό φαινόμενο μέσα από την όραση;

Φθινοπωρινή διατροφή: Τροφές που πρέπει να προσθέσετε στη διατροφή σας

Πεντανόστιμη συνταγή για νιόκι με μπέικον και μανιτάρια

Πατάτες: Μπορούν να μας βοηθήσουν κατά της διάρροιας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon