Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Παστός μπακαλιάρος: Συνταγή με μπακαλιάρο παστό για απαιτητικούς γευσιγνώστες

Παστός μπακαλιάρος: Συνταγή με μπακαλιάρο παστό για απαιτητικούς γευσιγνώστες

Παστός μπακαλιάρος: Ο παστός μπακαλιάρος είναι μια σπεσιαλιτέ πολύ δημοφιλής στα τραπέζια της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας. Bacalhau, ή Baccalà, ή Bacala όπως κι αν ονομάσετε τον παστό μπακαλιάρο, είναι μια πραγματική απόλαυση για όλο το χρόνο.


Ο παστός μπακαλιάρος είναι μια σπεσιαλιτέ πολύ δημοφιλής στα τραπέζια της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας. Bacalhau, ή Baccalà, ή Bacala όπως κι αν ονομάσετε τον παστό μπακαλιάρο, είναι μια πραγματική απόλαυση για όλο το χρόνο. Για να ετοιμάσετε ένα νόστιμο πιάτο με παστό μπακαλιάρο είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε σωστά τη διαδικασία για να αφαιρέσετε το αλάτι.

Οι χώρες με την υψηλότερη κατανάλωση αλατιού μπακαλιάρου είναι η Πορτογαλία, η Ιταλία και η Ισπανία. Οι πιο δημοφιλείς πορτογαλικές συνταγές με αλάτι μπακαλιάρου είναι το Bacalhau de nata , μαγειρεμένο στο φούρνο με κρέμα, το Bacalhau à Bras , με πατάτες και αυγά και το Bolinhos de bacalau κεφτεδάκια με αλάτι μπακαλιάρο, πατάτες και φρέσκο ​​μαϊντανό, τηγανισμένο στο λάδι.

Στην Ιταλία ο παστός μπακαλιάρος είναι πολύ δημοφιλής στα νότια, όπου είναι υποχρεωτική η γεύση του Baccalà alla Siciliana με κουκουνάρι και σταφίδες. Στην Τοσκάνη γεννήθηκε στην πόλη του Λιβόρνο η πιο διάσημη συνταγή με μπακαλιάρο αλατιού το Baccalà alla Livornese , μαγειρεμένο σε σάλτσα ντομάτας.

Στην Ισπανία, τη χώρα στην οποία οφείλουμε την προέλευση αυτής της απολαυστικής μεθόδου συντήρησης του μπακαλιάρου, το Bacalao a la Vizcaina είναι κάτι που πρέπει να δοκιμάσετε, με καταγωγή από τη Χώρα των Βάσκων και μαγειρεμένο με πατάτες, κρεμμύδια και κάπαρη. Το Bacalao to Samfaina είναι παραδοσιακό στην Καταλονία, με μελιτζάνες και κολοκυθάκια. Στην επαρχία Zamora το Bacalao a la Tranca είναι ένα must-to-eate, παρασκευασμένο με ψητές πιπεριές, σκόρδο και πάπρικα.

Αν αναρωτιέστε λοιπόν και εσείς ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να παρασκευάσετε έναν μπακαλιάρο διαβάστε παρακάτω για να γίνετε και εσείς ένας μικρός Masterchef.

  1. Κόβουμε τον παστό μπακαλιάρο σε μεγάλα κομμάτια
  2. Μουλιάστε τα κομμάτια του αλατισμένου μπακαλιάρου σε ένα μπολ φτιαγμένο από υλικό ανθεκτικό στο αλάτι, καλύτερα αν είναι γυαλί ή κεραμικό.
  3. Καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και φυλάξτε το στο ψυγείο.
  4. Αντικαταστήστε το νερό στο μπολ κάθε 8-10 ώρες
  5. Μετά από 24 ώρες, κόψτε λίγο αλατισμένο μπακαλιάρο και βράστε τον για ένα λεπτό και μετά δοκιμάστε να ελέγξετε αν είναι ακόμα πολύ αλμυρός.
  6. Εάν ο αλατισμένος μπακαλιάρος είναι ακόμα πολύ αλμυρός, παρατείνετε το μούλιασμα για 24 ώρες ακόμα, αντικαθιστώντας το νερό κάθε 8-10 ώρες.
  7. Μαγειρέψτε τον μπακαλιάρο αμέσως μετά το μούλιασμα.

Δοκιμάστε και εσείς μπακαλιάρο παστό, μαγειρεύοντάς τον με τον αγαπημένο σας τρόπο και εκπλήξτε ευχάριστα και τους πιο δύσπιστοι στον τομέα της γεύσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ψητός μπακαλιάρος με λαχανικά

Μπακαλιάρος σκορδαλιά - το παραδοσιακό πιάτο για την εθνική μας εορτή!

Μπακαλιάρος ψητός με μάραθο, αμύγδαλο και πορτοκάλι

Μπακαλιάρος με αμύγδαλα: Λαχταριστή συνταγή της Αργεντινής με αρωματικά βότανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon