Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Pappa Al Pomodoro: Συνταγή Pappa Al Pomodoro από την Τοσκάνη

Pappa Al Pomodoro: Συνταγή Pappa Al Pomodoro από την Τοσκάνη

Pappa Al Pomodoro: Στην πρώιμη αγροτική Ιταλία, αυτή η συνταγή έδωσε στην τάξη των αγροτών τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει το μπαγιάτικο ψωμί μουλιάζοντάς το σε ζωμό και ντομάτα.


Το pappa al pomodoro είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή. Το Pomodoro, ίσως γνωρίζετε, είναι η ντομάτα και μας είναι οικείο λόγω της απλής ιταλικής σάλτσας pomodoro. Το Pappa μεταφράζεται σε «πολτοποιημένο» και περιγράφει καλύτερα το πιάτο από ό,τι «σούπα» ή «στιφάδο». Το Pappa al pomodoro δεν είναι πραγματικά μια παραδοσιακή σούπα, όμως. Στην πρώιμη αγροτική Ιταλία, αυτή η συνταγή έδωσε στην τάξη των αγροτών τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει το μπαγιάτικο ψωμί μουλιάζοντάς το σε ζωμό και ντομάτα. Αυτό έδωσε στο κατά τα άλλα μη βρώσιμο ψωμί μια ποιότητα σαν κρέμα που μπορούσε να απολαύσει κανείς ως εξαιρετικά χορταστική σούπα ντομάτας. Το χορταστικό πιάτο τελικά έφυγε από την εργατική τάξη και έγινε βασικό σε όλη την Ιταλία.

Συστατικά

  • ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο, συν περισσότερο για το σερβίρισμα
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 250 γρ. μπαγιάτικο ψωμί, σε κύβους
  • 4 φλιτζάνια ζωμό κότας
  • 1 κονσέρβα ή 250 γραμ, ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες
  • Αλάτι και αλεσμένο μαύρο πιπέρι, για γεύση
  • 10 φύλλα βασιλικού
  • Τυρί παρμεζάνα, για το σερβίρισμα

 

Κατευθύνσεις

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο ή σε φούρνο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν πολύ, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, περίπου 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το λευκό κρασί και αφήνουμε να σιγοβράσει. Μειώστε στο μισό.
  • Προσθέτουμε το ψωμί και το τοστ ελαφρά και στη συνέχεια καλύπτουμε με ζωμό κοτόπουλου.
  • Αφήνουμε τον ζωμό να σιγοβράσει και μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει πολύ το ψωμί.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες, θρυμματίζοντας με το χέρι για να δημιουργήσουμε έναν πουρέ.
  • Αφήνουμε να σιγοβράσει και μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει, περίπου 5-10 λεπτά.
  • Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και μετά προσθέτουμε τον σκισμένο βασιλικό.
  • Σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο, τριμμένο μαύρο πιπέρι και παρμεζάνα, αν θέλουμε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Δοκιμάστε καραμελωμένες πατάτες από τη Δανία

Δείτε πώς μπορείτε να ετοιμάσετε τουρσί φραγκοστάφυλου

Σορμπέ αγγουριού: Μια πανάλαφρη συνταγή που καθαρίζει τον ουρανίσκο

Φτιάξτε ένα εύκολο και νόστιμο γλυκό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon