Διατροφή

Παγκόσμια Ημέρα Σούσι: Ιστορία και 5 εκπληκτικές συνταγές για σούσι που πρέπει να δοκιμάσετε

Παγκόσμια Ημέρα Σούσι: Ιστορία και 5 εκπληκτικές συνταγές για σούσι που πρέπει να δοκιμάσετε

Παγκόσμια Ημέρα Σούσι: Το σούσι είναι ένα ιαπωνικό παρασκεύασμα που φτιάχνεται με μαγειρεμένο ρύζι βουτηγμένο σε ξύδι. Τυλίγεται με nori (φύκια) και στη συνέχεια γεμίζεται με μια ποικιλία συστατικών που περιλαμβάνει θαλασσινά και λαχανικά, ενώσυνδυάζεται με ένα πικάντικο ντιπ που ονομάζεται Wasabi.

Αν χρειάζεστε ποτέ έναν λόγο για να φάτε περισσότερο σούσι, σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Σούσι! Το σούσι είναι ένα ιαπωνικό παρασκεύασμα που φτιάχνεται με μαγειρεμένο ρύζι βουτηγμένο σε ξύδι. Αυτό το μαγειρεμένο ρύζι τυλίγεται με nori (φύκια) και στη συνέχεια γεμίζεται με μια ποικιλία συστατικών που περιλαμβάνει θαλασσινά, κρέας και λαχανικά και συνδυάζεται με ένα πικάντικο ντιπ που ονομάζεται Wasabi. Το σούσι τρώγεται συνήθως με ξυλάκια και ιδανικά υποτίθεται ότι καταναλώνεται σε μία μόνο μπουκιά. Αν και παρασκευάζεται παραδοσιακά με κρέας, υπάρχουν πλέον διαθέσιμες επιλογές για χορτοφάγους. Το σνακ σε μέγεθος μπουκιάς είναι στην πραγματικότητα αρκετά υγιεινό και έχει βρει αναρίθμητους θαυμαστές σε όλο τον κόσμο. Την Παγκόσμια Ημέρα Σούσι, οι λάτρεις του σούσι ενώνονται για να τιμήσουν αυτήν την ειδική περίσταση που τιμά αυτό το νόστιμο ιαπωνικό πιάτο.

Ιστορία του σούσι: Γιατί γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Σούσι;

Η Παγκόσμια Ημέρα Σούσι ιδρύθηκε από τον Κρις ΝτεΜέι, σύμφωνα με αναφορές. Η ιδέα απέκτησε δυναμική σε πολλά κανάλια κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και Twitter, και σύντομα έγινε παγκόσμιο φαινόμενο. Η ιστορία του σούσι είναι επίσης πολύ ενδιαφέρουσα για τους καλοφαγάδες. Το σούσι αρχικά προοριζόταν να είναι μια μέθοδος αποθήκευσης ή συντήρησης ωμού ψαριού, γνωστή και ως Narezushi. Τα ψάρια προφανώς αποθηκεύονταν μέσα σε ζυμωμένο ρύζι για να διατηρηθεί φρέσκο ​​για περισσότερο. Το ρύζι πετάχτηκε και το ψάρι καταναλώθηκε. Αργότερα, οι Ιάπωνες ανακάλυψαν ότι ακόμη και το ρύζι θα μπορούσε να καταναλωθεί αν δεν είχε υποστεί ζύμωση. Αυτό συνέβη κατά την περίοδο Έντο μεταξύ του 1600 και του 1800. Το ρύζι βουτηγμένο σε ξύδι συνδυάστηκε με ψάρια, λαχανικά και άλλα παρόμοια για να φτιάξουμε σούσι όπως το ξέρουμε σήμερα. Το σούσι ταξίδεψε σύντομα σε όλο τον κόσμο και τα υπόλοιπα, όπως λένε, είναι ιστορία.

5 Καταπληκτικές συνταγές για σούσι που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι

Οι εορτασμοί τηςΠαγκόσμιας Ημέρας Σούσι θα ήταν ατελείς χωρίς να απολαύσετε λίγο σούσι. Υπάρχουν πολλοί τρόποι και προσαρμογές που μπορείτε να κάνετε ενώ μαγειρεύετε σούσι. Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, το σούσι μπορεί να μαγειρευτεί ακόμα και στο σπίτι, λαμβάνοντας υπόψη μερικά απλά κόλπα. Έχουμε επιλέξει μερικές απολαυστικές συνταγές για σούσι που πρέπει να δοκιμάσετε σήμερα. Εδώ είναι 5 απολαυστικές συνταγές για σούσι που πρέπει να δοκιμάσετε σήμερα:

  1. Tempura Roll με σπαράγγια: Τα σπαράγγια και το τζίντζερ δίνουν σε αυτό το πεντανόστιμο ρολό σούσι μια απολαυστική και λαχταριστή γεύση. Πρέπει να το δοκιμάσετε!
  2. Avocado Mango Uramaki: Αυτό το σούσι έχει έναν απολαυστικό συνδυασμό από φέτες αβοκάντο και alphonso mango. Οι χορτοφάγοι μπορούν να απολαύσουν αυτήν την καταπληκτική συνταγή την καλοκαιρινή περίοδο.
  3. Καλιφόρνια Σούσι: Το ιαπωνικό σούσι παίρνει μια αμερικανική ανατροπή! Αυτή η δημοφιλής συνταγή για σούσι έχει επίσης κρέας καβουριών, αβοκάντο και λίγη κρέμα τυριού.
  4. Prawns Tempura Roll: Αν τα θαλασσινά σας αγαπούν, μην ψάξετε πέρα ​​από αυτό το απολαυστικό ρολό Prawns Tempura.
  5. Exotic Lovers Roll: Μια γκουρμέ συνταγή, αυτό το σούσι είναι πραγματικά κατάλληλο για ένα ρομαντικό ραντεβού. Στοιχηματίζουμε ότι οι αγαπημένοι σας θα λατρέψουν αυτή τη συνταγή. Χαρούμενη Παγκόσμια Ημέρα Σούσι!
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αγγούρι: Το απόλυτο superfood για το καλοκαίρι!

Φύκια: Πώς να επωφεληθείτε από τον θησαυρό της θάλασσας;

Σούσι από τα βάθη της ανατολής στον σύγχρονο δυτικό κόσμο

Poke bowls: Φρεσκάδα και γεύση από τη Χαβάη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Λάδια: Ποιο είναι το χειρότερο λάδι για μαγείρεμα;

Μαγειρικό λάδι: Όταν επιλέγετε ένα μαγειρικό λάδι, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη το σημείο καπνού του. Για υψηλότερο μαγείρεμα, επιλέξτε λάδια με υψηλό σημείο καπνίσματος. Αποφύγετε τα έλαια χαμηλού σημείου καπνού και τα υδρογονωμένα φυτικά έλαια για να διατηρήσετε μια υγιεινή διατροφή.

Κοτόπουλο με baby πατάτες και ψητές ντομάτες

Συνταγή κοτόπουλο: Για κλασικούς τύπους που δεν πειραματίζονται πολύ με τη μαγειρική, μέχρι πιο έθνικ συνταγές για κοτόπουλο ταζίν ή με κάρι,  οι συνταγές  με κοτόπουλο είναι εύκολες και γευστικές.  Είτε προτιμάτε μπούτι, είτε στήθος, ακόμα κι αν θέλετε το κοτόπουλο ολόκληρο στο ταψί υπάρχουν αρκετές επιλογές. 

Πώς να φτιάξετε την τέλεια μαγιονέζα;

Παρασκευή μαγιονέζας: Η παρασκευή της τέλειας μαγιονέζας στο σπίτι είναι ευκολότερη από ό,τι νομίζετε και σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τη γεύση ανάλογα με τις γευστικές σας προτιμήσεις.

Ακτινίδιο: Πολύπλευρα οφέλη για την υγεία

Ακτινίδιο: Η ενσωμάτωση του ακτινιδίου στη διατροφή σας είναι ένας εύκολος και νόστιμος τρόπος για να εμπλουτίσετε τη διατροφική σας πρόσληψη και να ενισχύσετε την υγεία σας σε πολλά μέτωπα.

Λαζάνια μπολονέζ: Μια υπέροχη συνταγή με πλούσια μπεσαμέλ

Λαζάνια μπολονέζ: Η σάλτσα προσθέτει ένα μεταξένιο, κρεμώδες στρώμα που έρχεται σε όμορφη αντίθεση με την μπολονέζ και τη σάλτσα ντομάτας, δημιουργώντας έναν αρμονικό συνδυασμό γεύσεων και υφών που είναι δύσκολο να αντισταθείς.