Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ορτύκι φαγητό: Ψητό ορτύκι με βότανα σε σάλτσα σταφυλιού για εκλεκτούς ουρανίσκους

Ορτύκι φαγητό: Ψητό ορτύκι με βότανα σε σάλτσα σταφυλιού για εκλεκτούς ουρανίσκους

Ορτύκι φαγητό: Το ψητό ορτύκι με βότανα σε σάλτσα σταφυλιού μπορεί άνετα να σταθεί σε ένα επίσημο δείπνο


Μια απολαυστική συνταγή που αναδεικνύει τη λεπτή γεύση του ορτυκιού είναι το ορτύκι ψητό με βότανα με σάλτσα σταφυλιού. Το ψητό ορτύκι με βότανα σε σάλτσα σταφυλιού μπορεί άνετα να σταθεί σε ένα επίσημο δείπνο για τα μελλοντικά σας πεθερικά ακόμη και για το αφεντικό σας. Το μόνο που χρειάζεστε εκτός από τα κατάλληλα συστατικά είναι όρεξη και αρκετό χρόνο για την παρασκευή του.

Για να ξεκινήσετε, συγκεντρώστε τα ακόλουθα συστατικά:

  • 4 ολόκληρα ορτύκια, καθαρισμένα και στεγνωμένα
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι κόκκινα σταφύλια χωρίς κουκούτσια
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200°C. Αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα τα ορτύκια, τόσο μέσα όσο και έξω. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, το δεντρολίβανο ψιλοκομμένο, το θυμάρι, τον μαϊντανό και το ελαιόλαδο. Τρίψτε αυτό το μείγμα βοτάνων σε όλα τα ορτύκια, φροντίζοντας να έχουν καλυφθεί. Τοποθετούμε τα καρυκευμένα ορτύκια σε ένα ταψί ή σε τηγάνι κατάλληλο για φούρνο. Τακτοποιήστε τα σταφύλια γύρω από τα ορτύκια. Ψήνετε τα ορτύκια στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν και η φλούδα τους να ροδίσει και να γίνει τραγανή. Όσο ψήνονται τα ορτύκια ετοιμάζουμε τη σάλτσα σταφυλιού. Σε μια μικρή κατσαρόλα ανακατεύουμε το ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών, το βαλσάμικο και το μέλι. Αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα ψητά σταφύλια στην κατσαρόλα και συνεχίστε να σιγοβράζετε για περίπου 5-7 λεπτά ή μέχρι τα σταφύλια να αρχίσουν να μαλακώνουν και να βγάλουν τους χυμούς τους. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύουμε το βούτυρο μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί στη σάλτσα. Καρικέψτε με αλάτι και πιπέρι βάσει της γεύσης σας. Μόλις τελειώσουν το ψήσιμο τα ορτύκια, τα σερβίρουμε ζεστά με τη σάλτσα σταφυλιού περιχυμένη από πάνω. Γαρνίρετε με επιπλέον φρέσκα μυρωδικά αν θέλετε.

Αυτό το ορτύκι ψητό με βότανα με σάλτσα σταφυλιού είναι ένας απολαυστικός συνδυασμός αλμυρών και γλυκών γεύσεων, με τρυφερό κρέας ορτυκιού που συμπληρώνεται από τη ζουμερή έκρηξη από ψητά σταφύλια και αρωματικά βότανα. Είναι ένα κομψό και εντυπωσιακό πιάτο που είναι τέλειο για ειδικές περιστάσεις ή δείπνα. Απολαμβάνω!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Αυγά ορτυκιού - Μια πραγματική διατροφική υπερδύναμη

Γιατί τα αυγά αποτελούν βασικό συστατικό της διατροφή μας;

Συνταγή με αυγά Chorizo ​​Scotch για ποιοτική πρωτεΐνη

Συνταγή της ημέρας: Ορτύκια ψητά με πέστο ελιάς & πουρέ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon