Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ώρα για γλυκό: Αρμενοβίλ με καραμελωμένο γάλα 

Ώρα για γλυκό: Αρμενοβίλ με καραμελωμένο γάλα 

Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας ή απλά να απολαύσετε ένα γλυκό στο σπίτι.


Το αρμενοβίλ είναι ένα παραδοσιακό γλυκό που έχει κερδίσει τις καρδιές πολλών, και η προσθήκη καραμελωμένου γάλακτος το κάνει ακόμα πιο απολαυστικό. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας ή απλά να απολαύσετε ένα γλυκό στο σπίτι.

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 4 φλιτζάνια γάλα
  • 1 φλιτζάνι καραμελωμένο γάλα (έτοιμο ή σπιτικό)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • Ψιλοκομμένα καρύδια ή αμύγδαλα (προαιρετικά, για γαρνίρισμα)

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία του μίγματος: Σε μια κατσαρόλα, προσθέστε το γάλα, τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι. Ζεστάνετε το μίγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μην αφήσετε το μίγμα να βράσει.
  2. Προσθήκη σιμιγδαλιού: Σταδιακά προσθέστε το σιμιγδάλι στο γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με έναν αυγοδάρτη ή μια ξύλινη κουτάλα. Αυτό θα αποτρέψει την δημιουργία σβόλων.
  3. Μαγείρεμα: Συνεχίστε να ανακατεύετε το μίγμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει και να αποκτήσει την επιθυμητή υφή, περίπου 10-15 λεπτά. Αφού πήξει, προσθέστε τη βανίλια και το βούτυρο, ανακατεύοντας καλά.
  4. Σερβίρισμα: Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε το μίγμα να κρυώσει για λίγα λεπτά. Μεταφέρετε το αρμενοβίλ σε ένα ταψί ή σε ατομικά μπολ. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
  5. Καραμελωμένο γάλα: Όταν το αρμενοβίλ είναι έτοιμο, ρίξτε από πάνω το καραμελωμένο γάλα. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και ψιλοκομμένα καρύδια ή αμύγδαλα για να δώσετε μια επιπλέον γεύση και υφή.
  6. Σερβίρισμα: Σερβίρετε το αρμενοβίλ παγωμένο ή σε θερμοκρασία δωματίου, απολαμβάνοντας την κρεμώδη υφή του και τη γλυκιά γεύση του καραμελωμένου γάλακτος.

Αυτό το γλυκό είναι ιδανικό για κάθε περίσταση και σίγουρα θα γίνει αγαπημένο σας! Καλή επιτυχία!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Η σωστή διατροφή αποτρέπει τη συρρίκνωση του εγκεφάλου

Μάτε Τσάι - Μυστικός σύμμαχος στην απώλεια βάρους

Καρπούζι: Πολύτιμος σύμμαχος για την υγεία των ματιών μας

Απολαυστικό ριζότο με σπαράγγια, κολοκυθάκια και αρακά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το ιδανικό δυναμωτικό σνακ

Μπάρες με κινόα: Αυτές οι μπάρες με κινόα είναι γεμάτες ενέργεια, φυτικές ίνες και πρωτεΐνη, καθιστώντας τις την τέλεια επιλογή για ένα υγιεινό σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πρέπει να μουλιάζουμε τους ξηρούς καρπούς;

Ξηροί καρποί: Η κατανάλωση ξηρών καρπών είναι μια εξαιρετική συνήθεια για την υγεία, καθώς προσφέρουν σημαντικά θρεπτικά συστατικά, όπως υγιή λιπαρά, πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα.

Πώς να διαλέξεις σωστά ανάμεσα σε έναν αμερικάνο και έναν εσπρέσο

Αν σας αρέσει η ισχυρή γεύση και η ένταση, ο εσπρέσο είναι η ιδανική επιλογή. Από την άλλη, ο αμερικάνος είναι ουσιαστικά ένας εσπρέσο που αραιώνεται με ζεστό νερό, προσφέροντας μια πιο ήπια και λιγότερο συγκεντρωμένη γεύση.

Τα φρούτα και τα λαχανικά του Μαΐου

Μάιος Διατροφή: Ο Μάιος είναι ο μήνας που η φύση δίνει απλόχερα τους πρώτους καρπούς της. Οι αγορές γεμίζουν με αρώματα, χρώματα και φρεσκάδα, ενώ οι επιλογές σε φρούτα και λαχανικά πολλαπλασιάζονται,

Πώς να απορροφήσετε όλη την πρωτεΐνη στα όσπρια

Όσπρια: Τα όσπρια, όπως φακές, ρεβίθια, φασόλια και μπιζέλια, αποτελούν εξαιρετική φυτική πηγή πρωτεΐνης. Ωστόσο, η πλήρης απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών τους, όπως η πρωτεΐνη, μπορεί να εξαρτάται από τον τρόπο παρασκευής

Close Icon