Διατροφή

Ομελέτα: Δυναμώστε το σώμα σας δημιουργώντας μία νόστιμη ομελέτα

Ομελέτα: Δυναμώστε το σώμα σας δημιουργώντας μία νόστιμη ομελέτα

Ομελέτα: Δημιουργήστε ένα εύκολο και γρήγορο φαγητό για να μην χάσετε όλη σας την ημέρα. Ένα από αυτά είναι η ομελέτα.

Δημιουργήστε ένα εύκολο και γρήγορο φαγητό για να μην χάσετε όλη σας την ημέρα. Ένα από αυτά είναι η ομελέτα. Είναι ένα πιάτο γεμάτο πρωτεΐνη και θρεπτικά συστατικά. Προσθέστε σπανάκι και γεμίστε το σώμα σας με την ενέργεια που χρειάζεστε για να ολοκληρώσετε την ημέρα σας.

Εύκολη Ομελέτα

Συστατικά συνταγής:

  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • μεγάλη χούφτα σπανάκι
  • 2 αυγά ελευθέρας βοσκής
  • 15g τσένταρ, τριμμένο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Μέθοδος παρασκευής:

Λιώστε ένα κουμπί βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Αλατοπιπερώστε. Ακουμπήστε το σε ένα πιάτο και αφήστε το στην άκρη.

Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά μέχρι να αναμειχθούν. Επαναφέρετε το τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο και λιώστε μέχρι να αρχίσει να αφρίζει και στη συνέχεια περιστρέψτε το γύρω από το τηγάνι.

Ρίξτε μέσα τα χτυπημένα αυγά και μετά γείρετε το τηγάνι για να κατανεμηθούν ομοιόμορφα τα αυγά. Αφήστε για 20 δευτερόλεπτα, μέχρι να αρχίσουν να βγάζουν φουσκάλες τα αυγά.

Δουλέψτε γρήγορα, χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα ή μια ξύλινη κουτάλα για να τραβήξετε τις πλευρές των αυγών στο κέντρο, ενσωματώνοντας το βούτυρο. Ανακινήστε απαλά το τηγάνι για να ξαναμοιραστεί το αυγό στις άκρες.

Πασπαλίστε από πάνω το τυρί και το σπανάκι όσο το αυγό είναι ακόμα ελαφρώς ρευστό στη μέση και στη συνέχεια αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά. Η υπολειπόμενη θερμότητα θα συνεχίσει να μαγειρεύει το αυγό. Αλατοπιπερώστε.

Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, διπλώστε το ένα τρίτο της ομελέτας στη μέση και, στη συνέχεια, γυρίστε την ομελέτα σε ένα ζεστό πιάτο που διπλώνει από πάνω. Σερβίρετε αμέσως.

Καλή μας απόλαυση!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Προσθέστε ένα αυγό στην καθημερινή σας διατροφή για την υγεία της καρδιάς

Ποιες τροφές προλαμβάνουν τον καρκίνο;

Τρόφιμα που μπορείτε ακόμα να φάτε μετά την ημερομηνία λήξης

Φτιάξτε την πιο θρεπτική frittata που υπάρχει!

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ρευματοειδής αρθρίτιδα και διατροφή: Τι να τρως και τι να αποφεύγεις

Το Ίδρυμα Αρθρίτιδας συνιστά να επιδιώκετε να καταναλώνετε δύο φλιτζάνια φρούτα και δύο έως τρία φλιτζάνια λαχανικά την ημέρα. Καλές πηγές περιλαμβάνουν τα μούρα, τα εσπεριδοειδή, τα σταυρανθή λαχανικά (όπως το μπρόκολο, το λάχανο και το κουνουπίδι) και τις πιπεριές.

Tarte Tatin με φέτα και σύκα: Η αλμυρή εκδοχή για το απόλυτο γλυκό

Οι συνδυασμοί γεύσεων ενθουσιάζουν τις αισθήσεις σε κάθε μπουκιά και ενισχύουν τόσο τα γλυκά όσο και τα αλμυρά στοιχεία οποιουδήποτε πιάτου και αν είναι.  Αυτό ακριβώς πετυχαίνει και η ακόλουθη συνταγή με σύκα και φέτα.