Διατροφή

Οικογένεια & τηλεόραση: Πόσο επηρεάζουν τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών;

Οικογένεια & τηλεόραση: Πόσο επηρεάζουν τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών;

Μέσα από έρευνες έχει φανεί ότι η ποιότητα διατροφής των παιδιών και εφήβων, βελτιώνεται όταν τρώνε μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια. Ενώ χρειάζεται προσοχή όταν η οικογένεια τρώει και ταυτόχρονα παρακολουθεί τηλεόραση.

Σχετικές πληροφορίες δίνει στο www.Life2day.gr η Ελένη Σολωμού, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc . Επιστημονική Διευθύντρια Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου, «ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ», ΛΗΞΟΥΡΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ. 

Σε μια έρευνα που διεξήχθη και περιλάμβανε 16,000 αγόρια και κορίτσια ηλικίας 9-14 ετών, παρατηρήθηκε ότι τα παιδιά που έτρωγαν μαζί με την οικογένειά τους, είχαν μεγαλύτερη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών.

Παράλληλα λάμβαναν μεγαλύτερες ποσότητες σημαντικών θρεπτικών ουσιών όπως, φυτικές ίνες, φυλικό οξύ, ασβέστιο, σίδηρο, βιταμίνες C, E, B6 και B12. Παρατηρήθηκε, επίσης, ότι τα παιδιά αυτά κατανάλωναν λιγότερες ποσότητες κορεσμένων «κακών» λιπαρών, τηγανητών φαγητών και τροφίμων που αυξάνουν το σάκχαρο του αίματος. Οι έφηβοι που έτρωγαν το φαγητό τους με την οικογένειά τους, δεν κατανάλωναν σε υψηλές ποσότητες τρόφιμα που βλάπτουν, όπως, γαλακτοκομικά πλήρη σε λιπαρά, σνακ και κόκκινα ή επεξεργασμένα κρέατα. Επιπλέον, χρειάζεται προσοχή όταν η οικογένεια τρώει και ταυτόχρονα παρακολουθεί τηλεόραση. Μία πρόσφατη μελέτη διεξήχθει στη Νέα Υόρκη προκειμένου να συσχετισθεί ο χρόνος παρακολούθησης τηλεόρασης με το αυξημένο σωματικό βάρος. Συγκεκριμένα, στην έρευνα συμμετείχαν  1,300 γονείς παιδιών προσχολικής ηλικίας και εξετάστηκε ο ρόλος της τηλεόρασης στην ποιότητα της διατροφής. Όταν όλη η οικογένεια έτρωγε μαζί χωρίς να παρακολουθούν τηλεόραση, η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών ήταν μεγαλύτερη. Όταν έβλεπαν ταυτόχρονα τηλεόραση, η εν λόγω κατανάλωση μειωνόταν ενώ εκείνη του γάλακτος δεν επηρεαζόταν.

Συνεπώς, ο ρόλος της οικογένεια και ο μειωμένος χρόνος τηλεοπτικής παρακολούθησης μπορεί να συμβάλλει στη μείωση του υπέρβαρου και του παχύσαρκου στα παιδιά .

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πρωτείνούχες τροφές που χορταίνουν και μειώνουν το βάρος

Αποξηραμένα Φρούτα: Λόγοι που πρέπει να τα επιλέγω

Έχω το αίσθημα μίας μόνιμης πείνας

Πεινάω συνέχεια: Γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό; Όταν είμαστε πεινασμένοι είναι πολύ δύσκολο να ηρεμήσουμε αυτόν τον πόθο. Δεν έχει σημασία ότι έχετε τελειώσει το πρωινό, το μεσημεριανό ή ακόμα και το δείπνο. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, ένα κουμπί συναγερμού ανάβει και το στο στομάχι σας σάς μεταφέρει πίσω στο ψυγείο ή στη γωνία της […]

Ποια αποξηραμένα φρούτα αξίζει να προσθέσουμε στη διατροφή μας;

Αποξηραμένα φρούτα: Τα φρούτα έχουν πολλά θρεπτικά στοιχεία. Το ίδιο συμβαίνει και με όσα έχουν αποξηραθεί. Πολλά αποξηραμένα φρούτα υπάρχουν που μπορείτε να εισάγετε στη διατροφή σας. Δείτε ποια 6 αξίζει να τρώτε.

Χάστε 5 κιλά μέσα σε μια βδομάδα

Μήλα θερμίδες: Χάσε έως 5 κιλά τρώγοντας νόστιμα και υγιεινά μήλα. Δείτε το μενού με τα μήλα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα στα κιλά σας μέσα σε λίγες μέρες.

Τροφές που επιδεινώνουν τον ουρικό οξύ

Ο πόνος της ουρικής αρθρίτιδας εμφανίζεται ξαφνικά και υποχωρεί βασανιστικά αργά. Σε ορισμένες περιπτώσεις επιμένει για μέρες ή και βδομάδες και συνεπάγεται σημαντικούς περιορισμούς στην κίνηση.

Πώς επιβραδύνεται η συσσώρευση πλάκας στις αρτηρίες

Αν και δεν υπάρχει «μαγική» τροφή που να μπορεί να καθαρίσει τις αρτηρίες από τη συσσωρευμένη πλάκα, κάποιες καλές συνήθειες, όπως η επιλογή των κατάλληλων τροφών, μπορούν να επιβραδύνουν αυτή τη διαδικασία.